Lipova a încheiat festiv anul revenirii – după trei decenii – în Liga 3-a: „Acasă, pe noul stadion, vor veni și performanțele”

Lipova a încheiat festiv anul revenirii – după trei decenii – în Liga 3-a: „Acasă, pe noul stadion, vor veni și performanțele”

Anul ce se apropie de final intră în istoria fotbalului lipovan pentru performanța revenirii, după trei decenii, pe scena eșalonului trei al fotbalului românesc. În plus, în prima jumătate a lui 2017, „șoimii” și-au câștigat toate meciurile oficiale, nu mai puțin de 22 la număr: 15 în campionatul Ligii a IV-a, cele două de la barajul de promovare și alte cinci în Cupa României (trei în faza județeană, între care – bineînțeles – și finala și alte două în faza națională). Remiza din prima etapă a eșalonului terț, cu Lugojul, a fost prima sincopă a unui tur de campionat cu lumini și umbre, terminat pe locul 11 în seria IV-a.

Vineri seara, conducătorii, antrenorii, membrii ai staffului și fotbaliștii în „alb-albastru” au lăsat la o parte regretele și au marcat, prin acorduri de muzică bună și mese pline, alături de inivitați de onoare, finalul unui an pozitiv. Totul s-a întâmplat la Restaurantul Pletl, din Lipova, unde au ajuns și primitoarele gazde ale „șoimilor”, reprezentate de Dan Pocrișer și Ion Boiciuc, primarul și vicele orașului Pîncota. „Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în acest an, domnului primar Mircea Jichici, domnului city manager, Petru Cociș și, bineînțeles, domnilor consilieri locali fără suportul cărora noi nu am fi existat. Nu-i putem uita nici pe domnii de la Primăria Pâncota pentru că ne-au găzduit în acest tur de campionat. Le mulțumim pentru asta, ca și tuturor celor care ne asigură transportul, asistența medicală, dar îi menționăm și pe cei de la poliția comunitară sau pe pompieri. Nu în ultimul rând, suporterii noștri trebuie să știe că-i apreciem mult și le mulțumim și lor pentru susținere, chiar și în meciurile din deplasare. Despre planuri de viitor mai puține acum, sper doar să ne revedem și în 2018 cel puțin în aceeași formulă și să nu mai fim <<drujbiștii>> seriei, să arătăm că avem valoare și să obținem și rezultate mai bune”, a spus președintele Lipovei, Radu Pop.

Din partea autorităților locale lipovane a vorbit administratorul orașului. „Comunitatea a sprijinit și sprijină în continuare sportul din Lipova și suntem destul de mulțumiți de activitatea fotbalistică. Clubul a câștigat Cupa României, faza județeană și a promovat în Liga 3-a, unde încă nu am rupt gura târgului, dar avem răbdare. Suntem siguri că anul viitor, odată cu întoarcerea acasă, pe noul stadion, vor veni și performanțele. Mergem înainte cu investițiile, după stadion urmează modernizarea sălii de sport și construirea a încă unui teren de fotbal. Pe lângă fonduri bănești, este nevoie de timp. Nu este ușor să asigurăm fluxul zilnic de bani pentru activitatea fotbalistică și asta cel mai bine o știe secretarul Primăriei, doamna Corina Pop, care este inima acestei echipe. Fără ea nu știu dacă am fi realizat atâtea. Ne dorim să jucăm câțiva ani în Liga 3-a, să ne formăm și jucătorii noștri pornind de la grupele de copii pe care le avem și, de ce nu, peste câteva sezoane, să ne luptăm la promovarea în Liga 2-a”, a spus Petre Cociș.

Tortul în forma unui teren de fotbal, cu stema Șoimilor pe el dar și o minge cu…gheată în vârf a fost piesa artizanală a serii, încheiate spre zorii zilei de sâmbătă de lipovani și consoartele lor.

O mini galerie foto de la petrecerea de sfârșit de an a Șoimilor Lipova aveți AICI.

video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.