Ex. reșițenii Poiană și Himcinschi au ajuns la Lipova, care a pus mâna și pe portarul Moroz: „Am fost prea optimiști în vară, sper să reușim mai mult în retur”

Ex. reșițenii Poiană și Himcinschi au ajuns la Lipova, care a pus mâna și pe portarul Moroz: „Am fost prea optimiști în vară, sper să reușim mai mult în retur”

Unii pleacă, alții vin la Șoimii Lipova în pauza competițională invernală. După ce au anunțat despărțirile de Tomuț, Piț și Copil, gruparea de pe Mureș, mutată la Pâncota până la finalizarea lucrărilor la noul stadion, a oficializat și primele achiziții.

Cele mai importante răspund la numele Cristian Poiană și Fabian Himcinschi. Ambii au îmbrăcat tricoul celor de la Școlar Reșița în prima parte a sezonului și vin să întărească ofensiva echipei lui Flavius Sabău.

Cristian Poiană a ajuns la 29 de ani și a bifat destule echipe în cariera sa, în primele trei ligi, ca: Drobeta Turnu Severin, Pandurii, U. Cluj, FC Maramureș, Chindia Târgoviște, FCM Târgu Mureș, CS Oșorhei, FC Caransebeș, Național Sebiș, CSM Lugoj, Performanța Ighiu și, după cum vă spuneam, Școlar Reșița. E mijlocaș central cu calități de coordonator de joc, dar face destul de bine și faza defensivă a jocului. La nevoie, poate juca și în cele două benzi la mijlocul terenului.

Fabian Himcinschi a fost lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, gruparea din oraşul natal. Are și el destul echipe în carieră, ca Empoli (Italia), Poli Timişoara, FC Caransebeş, CSM Rm. Vîlcea, Dinamo Bucureşti şi Dunărea Călăraşi, Ighiu și, bineînțeles, Reșița. În 2011, a fost component al echipei reprezentative Under 17 a României prezentă la turneul final al Campionatului European din Serbia, unde a înscris unicul gol al „tricolorilor”. De altfel, în acel an, UEFA l-a inclus pe Fabian Himcinschi, fiul antrenorul Adorian Himcinschi, în echipa ideală a turneului final din Serbia. „M-a atras proiectul de la Lipova, sunt gânduri serioase acolo, se doreşte reconstruirea echipei. Am reziliat contractul de comun acord cu formaţia din Valea Domanului, aşa am considerat că este mai bine pentru ambele părţi. După un an petrecut la Reşiţa aveam nevoie de o schimbare şi mi-am dorit o echipă unde să fie linişte”, a declarat Fabian pentru ziarulunirea.ro. Puternicul vârf a semnat un contract valabil 18 luni cu lipovanii.

Sebastian Moroz a evoluat în debutul actualei stagiuni la Național Sebiș. Produs al celor de la LPS Satu Mare, portarul de 19 ani și-a reziliat contractul cu gruparea de pe Crișul Alb după venirea lui Ionuț Poiană și acum a acceptat oferta Lipovei. Rămâne de văzut dacă va avea concurența lui Adelin Iliescu, care este destul de curtat de grupări mai pretețioase decât cea a Șoimilor.

În fine, așa cum anticipam, Sabău va conta din retur și pe Raul Iova, fundașul de 19 ani împrumutat de la UTA.  „L-am mai luat și pe juniorul Erik Tiponuț de la LPS Oradea, dar mai așteptăm alți doi copii, unul de la București și altul din zona Gorjului. Dacă vor mai fi ceva plecări, posibil să mai aducem ceva jucători. Oricum, ne mai dorim încă un <<închizător>>. Avem ceva tatonări, sperăm să finalizăm una din variante cât de repede putem”, ne-a mărturisit Radu Pop.

Totodată, președintele Lipovei a făcut o scurtă radiografie a turului, cu bătăie spre stagiunea de primăvară. „Trebuie să recunoaștem că în vară am fost prea optimiști țintind un obiectiv îndrăzneț, locurile 1-5. Cu toate că noi știam că avem un lot competitiv, cu jucători experimentați cu prezențe în ligile superioare, dar și cu jucători debutanți dar ambițioși și pregătiți, rezultatele nu au fost cele așteptate. Dar nu vreau să dau vina pe jucători, ci cred că cel mai important dezavantaj pe care l-am avut a fost faptul că nu am avut un teren de pregătire al nostru și nu am jucat meciurile acasă, la Lipova. Aici,  m fi beneficiat de suportul important al spectatorilor, care, chiar dacă joci mai slab, îți dau de multe ori aripi și putere. În schimb, am jucat practic în deplasare, la Pâncota, unde, deși am avut și avem pentru retur toate condițiile oferite de autoritățile locale, cărora le și mulțumim și cu acest prilej, nu a fost chiar prea bine pentru noi. Un alt handicap pe care l-am avut a fost acela că am folosit jucători juniori născuți în anul 2000, mult mai mici decât limita de vârsta, în speranța că îi formăm și îi avem mai multe sezoane la dispoziție. Dar, acest lucru s-a văzut pe teren, lupta era de multe inegală între noi și adversarii noștri. De exemplu, fundașul Stoin a împlinit 17 ani de abia la finalul anului 2017. Nu ne rămâne de făcut decât să ne pregătim în continuare și să încercăm să reușim mai mult în retur”, a ținut să precizeze Pop.

Reunirea lotului lipovan este programată luni, 15 ianuarie, iar reacomodarea cu efortul va fi „spartă” de un prim amical ce se va disputa pe 19 ianuarie, cu UTA Under 19. „Acest test îl facem mai mult pentru a-i vedea la lucru pe noii sosiți. Apoi, în perioada 25 ianuarie – 2 februarie vom pleca într-un cantonament lângă Debrecin, în Ungaria, unde avem condiții superioare de pregătire celor de anul trecut. De exemplu, un teren sintetic ce va putea fi utilizat indiferent de condițiile meteo, sală de forță, saună, recuperare la bazin și alte facilități. La întoarcere vom lega partide amicale după cum urmează: 7 februarie, cu UTA, 10 februarie, cu Pecica, 14 februarie, cu Ghiroda, 17 februarie, cu Cermei, iar în ultima săptămână, înainte de reluarea campionatului, vom juca cu Dudeștii Vechi din județul Timiș”, ne-a mai informat Radu Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.