Vechi cunoștințe în ultimul derby arădean al anului, Cermei – Lipova! Piț: „Să ne apropiem de ei!” v.s. Salka: „Meci al ambițiilor și orgoliilor”

Vechi cunoștințe în ultimul derby arădean al anului, Cermei - Lipova! Piț: „Să ne apropiem de ei!” v.s. Salka: „Meci al ambițiilor și orgoliilor”

Ultimul derby arădean al anului în Liga a 3-a se joacă vineri, de la ora 14, la Cermei, acolo unde ajunge Șoimii Lipova. Sunt șanse mari ca cele două formații să se întâlnească și în play-out cu atât mai mult cu oaspeții nu ar reuși să câștige peste două zile. Iar misiunea nu e deloc simplă, căci „sămădăii” par într-o formă bună, au făcut un meci solid la Carani, cu Buziaș și au și scos un punct de acolo.

Piț: „Punctele puse în joc sunt foarte importante pentru ambele echipe, ne concentrăm pe jocul nostru”

Cel care a marcat pentru 1-1 în județul Timiș, la ultima fază jocului, din penalty, a fost Adrian Piț. Experimentatul mijlocaș, care în această toamnă a jucat mult și ca fundaș central, acum a fost folosit în atac de Radu Popa. „Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din acest sezon cu cei de la Buziaș. La 0-0 am avut ocazii mari, ar fi trebuit să conducem noi, poate chiar la două goluri diferență, dar – până la urmă – e bine că am revenit de la 0-1 și nu am pierdut. Ar fi fost o nouă dezamăgire pentru noi, cum am mai trăit în acest campionat, căci, în afara patidei de la Oradea, am fost în joc cu toți adversarii și de multe ori am pierdut nemeritat puncte. E un punct de moral, de încredere, înaintea ultimului meci al anului. E și un semnal bun pentru un nou sistem de joc, cu trei fundași, care nu e simplu de învățat, dar care ne-ar putea aduce satisfacții mai multe. Acum tot ce contează este să terminăm bine acest 2023 și din ianuarie vom vedea ce avem de făcut, cine vine, cine pleacă. Spun doar că la Cermei e un mediu bun pentru jucători tineri de a se afirma și a merge mai sus. Sunt multe exemple în acest sens în ultimii ani, chiar și acum portarul Balica a fost în probe la Sampdoria și rămâne sub observația lor”, afirmă fotbalistul de 40 de ani, care face parte și din stafful tehnic, alături de Radu Popa și Roland Nagy.

Adrian Piț se reîntâlnește cu Cristian Todea, antrenorul Lipovei. Cei doi au fost colegi la UTA, dar și în Elveția, la Bellinzona. „Îl cunosc bine pe Cristi, în special ca fotbalist și știu că încearcă să le implementeze echipelor sale același spirit cu care juca și el meci de meci. A antrenat și la Cermei în sezonul trecut, așadar îi știm și metodele de pregătire și motivare a jucătorilor. Poate că Lipova nu e unde și-a dorit în clasament, dar au plătit și ei tribut accidentărilor, suspendărilor și nu mi se pare că au un lot prea numeros. Știm că punctele puse în joc vineri sunt foarte importante și pentru ei, dar noi vrem să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut noi pe teren, să câștigăm și să ne apropiem puțin în clasament de ei. Nu trebuie să uităm cum am pornit la drum în vară, iar 15 puncte și un loc 7 nu ar fi chiar ele. Dar, va trebui să luptăm pentru aceste ultime trei puncte, căci au echipă bună, cu jucători buni în special în atac, îl cunosc și pe Gravra foarte bine, dar sunt și alții cu care am mai jucat și despre care știu ce pot”, a adăugat fostul fotbalist al lui AS Roma, care susține că Cermeiul nu are absențe pentru meciul cu Lipova. Totuși, Sîntean rămâne incert.

Salka: „Nu ne predăm, vrem încă play-off, dar trebuie să câștigăm acest meci”

Dar, Piț a jucat în urmă cu câțiva ani și la Lipova, în timp ce Denis Salka a evoluat la Cermei până în vară. „Închizătorul” de 22 de ani crescut de UTA a fost titular în succesul (3-2) cu Ineul și evoluția sa l-ar putea ține în teren și pentru confruntarea cu fosta sa echipă. „A fost un meci destul de urât cu Ineul, terenul greu, dar e bine că am luat cele trei puncte, cu un pic de emoții pe final. Vineri mergem la Cermei, va fi un meci al ambițiilor și orgoliilor, am jucat doi ani acolo și am fost coleg cu Lazăr, Piț sau Gruiescu. Am văzut că joacă un fotbal frumos,  dar le lipsesc rezulatele. Va fi un meci de luptă, ambele echipe ne dorim toate punctele, orice alt rezultat nu este bun pentru nimeni. Depinde forma de moment, să vedem și vremea cum va fi și ne dorim să încheiem anul cu bine. Din păcate, nu mai suntem la mâna noastră pentru un loc în play-off, dar moralul este bun. Nu ne predăm, vrem să câștigăm acest meci și apoi în primăvară restul de trei partide și vom vedea cum stăm”, a spus Salka, parte a generației utiste din care au mai făcut parte David Miculescu, Damian Isac sau Denis Hrezdac. „Personal vreau să fiu ferit de accidentări, căci am mai avut mici probleme și dacă demonstrez pe teren să joc mai sus din vară. Sunt încă tânăr, mai am multe de spus”, a adăugat Salka. Iliescu și Blickling sunt absenții lipovanilor pentru meciul de la Cermei.
Formații probabile:
Cermei: Balica – Ssemakula, Siminiceanu, Siminic –  Gruiescu, D. Lazăr, Vasilcin, Hațegan, Șiel – Piț, Bunea.

Lipova: Buta – Candreanu, Petruț, Bain, Puta – Brad, Jichici, Salka, Șimăndan – Ciubăncan, Gavra.

Arbitri: Marius Chioran (Floreşti – Cluj) – Claudiu Giorgiu, Robert Mereș (ambii din Cluj-Napoca)

Observatori: Paul Unimătan (Zalău), Ionel Poclid (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.