Trabalka a parat glonțul: Șoimii Lipova – Frontiera Curtici 2-1

Trabalka a parat glonțul: Șoimii Lipova – Frontiera Curtici 2-1

Un singur meci i-a ținut „năravul” pe cei de la Lipova, pentru că în derby-ul de podium cu Frontiera Curtici au revenit la vechile metehne. Viceliderul a uitat să fie pragmatic în prima parte, precum o făcuse la Șimand și a trăit extrem de periculos în fața solidei formații puse în scenă de Dinu Maghici.

Jocul combinativ al gazdelor a produs și câteva situații încă din start la șuturile lui Filimon, S. Popa și Piț. Fostul fotbalist al Romei a fost cel mai aproape de gol cu o execuție cu efect ce a fost ușor deviată și s-a dus milimetric pe lângă colțul lung al porții lui Iacob. La rândul lor, curticenii au dezvoltat câteva contre periculoase, iar Varga și mai ales Parlapan (șut spre vinclu de la marginea careului) i-au dat de lucru lui Bujor. După exact o jumătate de oră de joc, după un corner, Bier s-a trezit cu un balon în 4 metri, dar lovitura sa de cap a fost moale și portarul Frontierei a salvat de lângă bară. Apoi, vizitatorii aveau să blocheze orice atac al „alb-albaștrilor” pentru un rezultat alb la pauză.

„Grănicerii” au început mai bine prima repriză, au avut și posesia și și-au procurat câteva faze fixe. În minutul 58, la una dintre acestea, Pleșca a deschis tabela cu o execuție demnă de genericele TV.  Căpitanul Curticiului a transformat o lovitură liberă de la 25 de metri exact la „paianjenul” colțului lung al porții lui Bujor. Prică a dat și el emoții cu o nouă „liberă” de la distanță, iar Avrămuțiu a reluat cu latul mult peste poartă din poziție bună. Scăpați basma curate, „șoimii” s-au pus din nou pe jucat în ultimele 20 de minute, după ce Calvin a creat panică după două faze fixe, iar lui Pașcu i-a fost anulat un gol pe motiv de offside, a venit și egalarea. Morariu l-a agățat pe Kocsis în careu, iar Vasinc nu a greșit de la punctual cu var: 1-1 (min. 77).

Lipovanii nu puteau fi mulțumiți nici cu acest scor ce – probabil – i-ar fi îndepărtat și mai mult de liderul Criș, așa că au forțat victoria. Misiunea le-a fost – oarecum – ușurată de eliminarea lui Pleșca, îndelung contestată de curticeni, care nu au văzut fault la duelul dintre căpitanul lor și Simion. A fost ultima fază a acestuia din urmă, căci pe teren a intrat colegul său de generație, KevinTrabalka, jucător ce a avea să facă diferența pe tabelă. În minutul 87, Piț a centrat înșelător de pe dreapta, Iacob a ieșit pe sub minge, iar atacantul care a debutat cu UTA în Liga a 2-a la 17 ani a trimis cu capul în plasă. În ultimul minut, tot Trabalka a scos un penalty înfața lui Avrămuțiu, dar Bercu a trimis doar în traversală și scorul primei partide a etapei cu numărul 19 în Liga IV-a Arad a rămas 2-1.

Formații: 

Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Pașcu (70 Bercu), Tomuț – Piț, Bier, Simion (80 Trabalka), S. Popa – Filimon (68 I. Gherghel), Vasinc (90 Șulumberchean)

Curtici: D. Iacob – Gavriș, Al. Don, Pleșca, D. Morariu – R. Varga, Hanc, Avrămuțiu, Parlapan – Prică, Măgulean (81 D. Crișan)

Arbitri: Alexandru Gornic – Casian Bălă, Lucian Berariu.

Observatori AJF: Leontin Buda, Ovidiu Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.