Sub ce formă o ia Lipova de la capăt în vară? Pop: „Conducerea orașului va decide, noi ne conformăm! Vrem să continuăm cu Sabău, dar…” +FOTO

Sub ce formă o ia Lipova de la capăt în vară? Pop: „Conducerea orașului va decide, noi ne conformăm! Vrem să continuăm cu Sabău, dar...” +FOTO

Pentru al treilea sezon la rând, Șoimii Lipova trebuie să se mulțumească doar cu pozițiile înalte în Liga 3-a. După două locuri secunde, „alb-albaștrii” au fost primii în seria a 8-a în prima stagiune pandemică, care, însă, s-a premiat doar cu o prezență la baraj. Iar acest baraj, mai precis semifinala cu Măgura Cisnădie a fost pierdută cu scorul general de 2-3.

Așadar, stagiunea Lipovei s-a încheiat oficial astăzi, iar despre viitor e greu de vorbit la această. Sunt doi-trei jucători care nu au confirmat în retur, alți 4-5 juniori sunt împrumutați de la alte cluburi, iar antrenorul Flavius Sabău este curtat de un club important din România pentru a intra în Academia sa și a se ocupa, eventual, și de „satelitul” din eșalonul trei.  „Despre viitor nu știu nimic deocamdată. Speram să promovăm cumva și după aceea să vedem dacă putem să facem față în Liga a 2-a. Acesta era viitorul meu, acum nu știu ce să zic, probabil că o să rămân la Lipova, Probabil că o să mergem în continuare pe echipa asta și o să o dezvoltăm și mai multe, sperând ca anul viitor o să arătăm mult mai bine Și când spun mult mai bine, înseamnă să marcăm două, trei goluri pe meci, nu doar un gol. În reconstrucție am fost și anul acesta, pentru că am jucat cam toate meciurile cu 4 sau 5 juniori în primul 11. Așadar, oricum am schimbat liniile chiar de anul trecut, și anul ăsta am încercat să construim din nou o echipă competitivă. Dar, se găsesc foarte greu jucători tineri și de valoare, în ultimii 30 de metri nu mai avem valoare individuală. Și de aici se vee că nu mai avem penalty-uri, nu mai avem lovituri libere, nu mai facem unu contra unu. Adică este greu și trebuie timp până să găsim un jucător – doi tineri care se facă chestia asta. Eu îi incurajez foarte mult să facă chestia asta, dar efectiv observ că nu pot, unii jucători, deși vor, nu pot. Eu aș avea și ceva discuții cu un club mare din România, dar nu este nimic concret la această oră”, ne-a mărturisit Sabău.

Despre ceea ce urmează la Lipova a vorbit și Radu Pop, deși acesta a dat de înțeles că la ora aceasta sunt destule necunoscute la mijloc. Nici măcar perspectiva revenirii acasă, pe noul stadion ce ar trebui finalizat până la toamnă, nu e o garanție a unui proiect viabil și pentru sezonul următor. „Deocamdată ne vom liniști probabil și vom vedea ce face mai departe. Începem de la zero cum am început în fiecare an, pentru a fi tot acolo sus și anul următo … dacă se mai dorește la Lipova mai departe fotbal. Vom vedea după ce ne vom așeza la aceeași masă cu conducerea orașului, ce decid  dânșii, iar noi ne vom conforma și ne vom face treaba mai departe. Sigur că în curând vom avea un stadion nou, dar am putea foarte bine juca și în Liga a 4-a, de exemplu. Dar, eu ca și conducător aș dori să continuăm pe calea noastră și să terminăm tot așa sus cum am terminat în ultimii trei ani. Am dori să rămână și Flavius (n.a. Sabău), dar dacă va avea oferte de undeva de mai sus mi se pare normal să plece. Înseamnă că cineva îi apreciază munca pe care a făcut-o aici ținând cont că, totuși, nu pot să zic că avem nume și valori senzaționale, jucători de Liga 1 sau altceva. La noi este efectiv muncă și se vede munca antrenorului”, a precizat președintele secției de fotbal a Lipovei.

În urmă cu două săptămâni, Radu Pop nu excludea o finală pentru Liga 2-a între Lipova și Crișul, dar a ieșit exact invers: Șelimbăr – Cisnădie. Poate că am fi putut mai mult în această dublă cu echipele din Sibiu, dar se pare că alții sunt mai uniți decât noi, probabil e și diviniatatea sau cine știe? Probabil că am fi putut și noi mai mult”, e concluzia lui Pop.

galerie foto Șoimii Lipova – Măgura Cisnădie 

18 comentarii


 1. Capul sus si felicitari pentru prestanta adecvata!Succes!Nu dezarmati!Nu este un capat…!Bravo!

  Răspunde

 2. Multumesc Soimii multumesc Radu eu oricum sint foarte mindru cu voi!!!

  Răspunde

 3. Numai atât vă zic : Axiopolis Cernavodă! Primăriile nu vor mai avea curaj să ,,sponsorizeze” echipele de fotbal! Vin vremuri grele! Cinste patronului de la Cermei care ține echipa din propriul buzunar!

  Răspunde

 4. Ar fi frumos sa se publice si bugetul echipelor tur-retur sa vedem cati bani se cheltuie aiurea .

  Răspunde

  1. La voi toate sunt aiurea. Daca se face biserica de ce se face. Daca e fosta piata …de ce . Daca sunt drumurile dc alea si nu celelalte. Mai ciudati ca noi lipovanii nu stiu dc sunt . Si in principiu comenteaza tot cei care nu au facut sport la viata lor niciodata sau care nu au copii sau nu au facut niciodata nimic pt oras sau chiar pentru ei.

   Răspunde

 5. Nu vad de ce nu ar trebui sa se publice bugetul …asa vedem daca obiectivul e ratat sau atins .Nu zic sa nu se mai finanteze doamne fereste … e un lucru bun pentru lipova echipa de fotbal dar trebuie sa fie transparenta in bugetul echipei .

  Răspunde

 6. Obiectivul a fost atins . Se vede ca nu esti suporter ci doar ghibit . Conducerea orasului si-a dorit o mentinere cat mai sus in clasament . Ca staful jucatorii si conducerea au vrut mai mult …bravo lor . Mi se pare normal sa iti pui teluri mai mari . Daca te multumeai cu putin…putin realizeai . Tinand ca seria a fost castigata ceea ce nu s-a cerut eu ca suporter cred ca pentru Lipova ar trebui sa fie o mandrie .

  Răspunde

  1. Foarte bine . Ca cetatean imi doresc sa aflu bugetul echipei de fotbal . Cati bani vin de la primarie? Cred ca am tot dreptul sa stiu

   Răspunde

  2. Nu stiu daca a fost atins … depinde de buget … daca a avut un buget de 700-800 mii lei pe tot sezonul este un obiectiv atins …daca a avut un buget de 1milion 400 mii nu cred ca a fost atins .Trebuia cel putin finala .

   Răspunde

 7. Dar s-au mai vazut cazuri cand s-a cerut mentinerea in campionat (sa nu retrogradezi) iar echipa a ajuns sus locul 2 si la final au schimbat antrenori conducatori ca nu au terminat pe locul 1. Tipic romanesc.

  Răspunde

 8. Ia-l pe Rus înapoi și la anu promovați…..noul stadion

  Răspunde

   1. Nu cred, cred că va fi imprumutat de clujeni in liga a doua!

    Răspunde

    1. echipa care il va cumpara il ia sa-l joace pentru ca e junior … costa prea mult ca sa-l dea la liga a doua si sa piarda un an de juniorat

     Răspunde

     1. Mai vorbim noi..iti si spun unde va fi imprumutat! La rivala concitadina!


     2. la Debrecen nu este echipa de liga a doua in oras …


 9. Parca-i bazaru turcesc din Lipova aci!…..Lasa-ti oamenii sa-si faca treaba, ….din rahat turcesc zbici! Ma Gelule tu nu esti da pa Valea Muresului? Esti dupa a …. Teuzului?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.