Stoin, eroul de 17 ani al Lipovei în Cetatea Unirii: „Am simțit că o să dau gol dacă intru, începem să visăm la promovare”

Stoin, eroul de 17 ani al Lipovei în Cetatea Unirii: „Am simțit că o să dau gol dacă intru, începem să visăm la promovare”

Eroul surpriză al Șoimilor Lipova în deplasarea de la Alba Iulia nu a strâns minute nici măcar pentru o repriză în acest sezon de Liga 3-a. Raul Stoin a înscris golul decisiv pentru trupa lui Sabău în Cetatea Unirii, iar locul 1 e betonat înainte de „ciocnirile” cu Metalurgistul Cugir și CSM Reșița.

Juniorul Lipovei era pe teren de doar un minut când l-a învins pe portarul Suciu cu un șut cu stângul la colțul lung.  „Cu toate că nu am jucat prea mult, m-am pregătit bine și antrenorul a știut că, dacă are nevoie de mine, sunt apt 100%. În schimb, joc regulat la echipa a doua, unde sunt golgheter alături de Rusu. Cu o zi înainte de meci glumeam cu colegii că voi și da gol, dacă voi intra. Bineînțeles că toți au râs de mine, dar eu așa am simțit. Am intrat pe final de meci și am avut șansa să primesc o minge bună, am accelerat, am ajuns în careu, aș fi vrut să pasez în gura porții, dar am văzut că nu era nimeni. Mi-a mai rămas doar varianta șutului și a ieșit bine. Bucuria a fost de nedescris, a fost primul meu gol la echipa mare și a fost un gol de trei puncte pe terenul unei echipe foarte bune. Vreau să dedic acest gol fratelui meu Cosmin, care și-a sărbătorit ziua de naștere chiar în ziua meciului nostru de la Alba Iulia” au fost cuvintele tânărului fotbalist de bandă stânga după meciul de vineri.

Aproape toată echipa Lipovei este într-o formă bună, lucru evidențiat și de rezultate. Așadar, un loc de titular nu este ușor de obținut, dar Stoin are încredere în calitățile sale. „Sper să mai prind minute în acest final de tur, deși este o concurență mare pe posturi la Șoimii. Toți sunt foarte buni și se pregătesc bine, oricine poate fi titular în orice meci. Sigur că deja începem să visăm și noi la o promovare, am dovedit până acum că suntem o echipă bună și cred că, dacă batem Cugirul, suntem chiar principalii favoriți la accederea în Liga a II-a. Mai este drum lung până acolo, dar muncim cu seriozitate și cred că rezultatele sunt pe măsura pregătirii pe care o facem și condițiilor deosebite pe care le avem la club” a încheiat Stoin.

Raul Stoin împlinește 18 ani pe 27 decembrie și a venit la Lipova în vara anului 2017 de la Jiul Petroșani. Sezonul trecut a jucat mai mult, dar odată cu transformarea lui Filimon în fundaș stânga, sau venirii ex. utistului Burlă, a rămas în majoritatea partidelor pe banca de rezerve.

FOTO: Lucian Danciu (Alba Iulia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.