Pauza, cel mai bun sfetnic posibil: Șoimii Lipova – CS Ineu 7-0

„La omul sărac nici boii nu trag” spune un vechi proverb românesc. Sâmbătă, urmașii glorioasei echipe „Tricotaje” din Ineu au ajuns la Zăbrani la 11 și 6 minute, cu mașini mici, microbusul având altă destinație de atins în această dimineață. Amânarea începerii partidei până la ora 11,20 nu a fost pe placul antrenorului gazdelor care a protestat la observatorul de joc, lipovanii fiind foarte scrupuloși la calcularea timpilor de ieșire la acomodarea la efort și a exercițiilor de încălzire dinaintea partidei.

Și de ce i-a fost frică lui Flaviu Sabău nu a scăpat, elevii săi au fost moi în prima repriză, iar replica ineuanilor organizați bine pe linii a fost peste așteptările liderului campionatului care nu au putut desface lacătul apărării lui Sculici. Ba, mai mult, pe final de repriză, oaspeții puteau deschide scorul, Bujor a comis un atac imprudent la Botaș în interiorul careului și a fost penalizat cu un penalty. Botaș s-a grăbit să execute tot el și nerespectarea cutumei faultat-executant diferit a făcut ca după 45 de minute scorul să rămână alb, mingea trecând mult peste transversală.

La pauză, președintele Radu Pop, admonestat de cei din tribună cum că mai bine juca echipa cu el în concediu, a coborît în vestiar unde nu a spus nimic, doar și-a făcut vizibilă statura impozantă și privirea tăioasă, astfel că lipovanii au înțeles despre ce este vorba și au revenit pe teren cu poftă de joc.

A fost o a doua repriză de poveste, un adevărat iureș la poarta bravului Pușcaș, care a încercat cum a putut să limiteze dezastrul dar tot a fost perforat de șapte ori de fotbaliștii echipei gazde însetați de goluri. După ce Gherghel și Gîlcă l-au iertat cu șuturile lor pe Pușcaș, Adi Piț l-a executat cu un șut la firul ierbii din afara careului. Oaspeții au încercat să echilibreze jocul, dar odată cu trecerea timpului s-au descărcat bateriile și nu au mai avut forța să reziste ofensivei gazdelor și, după prima oră de joc, au lăsat defintiv garda jos și au încasat goluri frumoase de la Bercu (deviere cu capul la colțul lung), Sergiu Popa (din cădere de la 12 metri a lovit spre vinclu), Pașcu (șut puternic din marginea careului), Șulumberchean – de două ori (un lob peste fostul coleg și un dribling cu finalizare din interiorul careului), pentru ca cireașa de pe tort să o pună din nou Sergiu Popa din lovitură liberă de la 16 metri. Scor sec, 7-0 după 0-0 la pauză!

Șoimii și Crișul continuă umăr la umăr cu maxim de puncte, 21, în timp ce Ineul are doar 1 punct din șapte partide și are sub ea doar foarte tânăra echipă a treia a UTA-ei care ține „lanterna”cu zero puncte.

Marcatori și minute: Piț 51, Bercu 66, Sergiu Popa 70, 91, Pașcu 73, Șulumberchean 76, 88

Formații:

Lipova: Bujor – Tomuț, Bercu, Pașcu, Kocsis – Filimon (61 Gherghel), Sergiu Popa, Simion (76 Popa Abel), Gîlcă (70 Șulumberchean) – Vasinc, Piț (76 Blănaru). Antrenor: Flavius Sabău.

CS Ineu: Pușcaș – Hulbăr, Iaroș, Karmanoczky, Rădac – Botaș, Fl. Spătaru (90 Florea), Jilavu (81 Dragoș), Zdrențan – Gavrilă, Gheorghe Mașniță (46 Belei). Antrenor: Cristian Sculici.

Arbitri: Călin Mateuț – Casian Bălă, Paul Ardelean.

Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Ioan Hamza

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.