„Șoimi” de…10 contra Hunedoarei: Sabău: „Am știut că dintr-o pasă proastă ieșim doar cu suferință” v.s. Spătaru: „Am pierdut nemeritat” + FOTO

„Șoimi” de...10 contra Hunedoarei: Sabău: „Am știut că dintr-o pasă proastă ieșim doar cu suferință” v.s. Spătaru: „Am pierdut nemeritat” + FOTO

După două eșecuri la limită a urmat și primul succes al lipovanilor, obținut tot pe muchie de cuțit. Golul din penalty al juniorului Dennis Rusu s-a transformat în trei puncte pentru „șoimi”, care au și evoluat o oră de joc în inferioritate numerică. „Închizătorul” Florin Lazea a văzut roșu direct după talpa aplicată lui R. Cristian și automat misiunea „alb-albaștrilor” devenea mult mai complicată. O reluare din 10 metri peste poartă a lui Marinca și un gol anulat pe motiv de offside în dreptul ex.-ului Vasinc au fost singurele situații mai aprinse la poarta lui Iliescu, însă Rusu și mai ales Banyoi puteau liniști și ei lucrurile la două contre tăioase ale gazdelor.

Ultimul fluier a adus prima bucurie stagională pentru lipovani, un sentiment des probat stagiunea trecută, mai ales în prima sa parte, dar uitat în startul celei prezente. „Am știut că dintr-o pasă proastă ieșim doar cu suferință. Așa a și fost, am jucat bine în 11 contra 11, am avut și o ocazie mare, dar, apoi, după eliminare, a trebuit să scot un atacant și să introduc în teren un alt <<închizător>>. Chiar și în zece oameni am ieșit la joc, am obținut un penalty și am intrat la cabine cu avantaj. La pauză le-am cerut băieților să fim pragmatici, să nu luăm gol. Am avut două faze de singur cu portarul, puteam liniști jocul, dar așa am avut emoții până pe final. E bine că am câștigat, am jucat o oră în zece oameni, a trebuit să stăm cuminți și să jucăm pe contraatac. Am rezistat în apărare și am fost periculoși pe contre. Până la urmă, e important că am marcat și am câștigat, chiar în inferioritate numerică, deci am ieșit din pasa proastă și avem moral pentru următoarele partide”,  a susținut Flavius Sabău la finalul partidei cu hunedorenii.

 

 

Fără îndoială, Corvinul pornea cu șansa a doua pe terenul Podgoria, însă eliminarea lui Lazea după o jumătate de oră de joc ar fi trebuit să întoarcă balanța în favoarea sa. Nu a fost deloc așa, hunedorenii luând golul ce a decis soarta punctelor chiar în superioritate numerică și nu au avut forța unei replici serioase. „Am controlat jocul, am jucat bine tactic, sunt supărat că am pierdut nemeritat. Am făcut o greșeală la acel penalty, în rest a fost bine. Sunt mulțumit de băieți, ne-am creat ocazii multe, mai ales în a doua repriză. Fotbalul e frumos și pentru că uneori e imprevizibil. Este îmbucurător că de la etapa la etapa creștem în joc, avem și fotbaliști care încă nu s-au recuperat, îi așteptăm lângă noi. Avem forță ofensivă și o siguranță mai bună în defensivă, cred că ne vom îndeplini obiectivul anul acesta, fără a avea emoțiile de anul trecut. Este o serie puternică, au venit echipe bune în locul celor retrogradate, e clar că e un plus de valoare. Va fi greu, nu se poate estima încă cine se va bate sus și cine va lupta în partea de jos a clasamentului. Sunt echipe cu jucători cu experiență la peste tot, este o serie echilibrată, orice e posibil”,a spus și Raul Spătaru, antrenorul lui FC Hunedoara.

În runda viitoare, Lipova are derby arădean împotriva celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, în Țara Sămădăilor, în timp ce trupa de sub Furnale găzduiește Gilortul.


galerie foto Șoimii Lipova – CS Hunedoara


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.