Previziunile s-au respectat pentru duelul arădean de Cupă a României. Lipovanii, fiind siguri de statutul lor de divizionară a patra, ca și câștigătoare a fazei județene, au început partida fără juniori Under 19, în timp ce sebișenii au avut trei pe tot parcursul partidei. De altfel, Călin Cojocaru a contestat oficial acest lucru înainte de primul fluier al disputei din această după-amiază, sperând să-și câștige dreptatea la Comisia de Statut și Regulamente.
Până una alta, pe teren a câștigat Lipova, cu 2-1, după reușitele semnate Filimon și Trabalka, respectiv Petculescu. „Meciul a fost greu și noi, din păcate, nu am fost la nivelul lui din punct de vedere fizic. Nu am reușit să facem ce mi-am propus, nu am avut prospețime, dar mă bucur că în a doua repriză ne-am reașezat tactic și astfel am obținut această calificare. Jucătorii nu au știut absolut nimic despre contestația depusă de cei de la Sebiș, deci rezultatul sau motivația lor au fost independente de acest aspect. E dreptul celor de la Sebiș să facă ceea ce doresc, e democrație. Nu știu cum se desfășura meciul cu juniori în teren, dar, vă spun sincer, vreo doi-trei jucători din <<unsprezecele>> de azi nu s-au ridicat la nivelul juniorilor. Așadar, și eu am jucat cu seniori sub nivelul lor, așa că nu am fost neapărat în câștig. În turul următor, indiferent de adversar, vom încerca să jucăm mai bine, să facem un presing mai avansat, căci eu consider că doar așa poți bate o echipă mai bine cotată”, a explicat Flavius Sabău la finalul disputei cu sebișenii.
Deși s-a referit la regula celor trei juniori, Alin Chița nu a dorit să le găsească scuze elevilor săi pentru eșecul de la Pâncota. „Am avut un sentinemt de deja-vu și mă refer la meciul de la Deva. Am condus cu 1-0 și nu am fost din nou suficient de maturi pentru a gestiona situația. Am avut două trei situații de a face 2-0, iar ocazii au mai fost. Ocazii au fost și la 1-1 și la 2-1 pentru adversar, dar, repet, marea problemă este relaxarea de la 1-0, ce nu prea avea ce să caute. Chestiunea juniorilor, nu mă interesează pe mine. Este politica Lipovei, noi știam că jucăm cu o echipă de Liga 3-a, adică de același nivel și ca urmare am respectat regulile. Nu am nicio problemă cu ei, e fix problema lor cum au abordat acest meci. Despre contestația depusă de conducerea noastră nu am știut nici eu, am aflat imedit după meci. Dar, repet, mă interesează doar din punct de vedere sportiv această partidă, nu le găsesc circumstanșțe atenuante jucătorilor mei. Nu am fost destul de maturi, iar golul doi ne-a turnat puțin plumb în picioare. S-ar putea să fi considerat că jocul e câștigat la 1-0, pe un fond de joc bun al nostru, dar am greșit flagrant. Știiți cum e, degeaba joci bine dacă nu și câștigi. Mai bine joci rău și îți atingi scopul din punct de vedere al rezultatului. Asta e, am pierdut o bătălie, dar nu și războiul ce continuă vineri, în campionat”, a menționat și Alin Chița după jocul de Cupă.
Pe scurt, indubitabil, fiindcă a intrat în joc încă din turul 1 al Cupei României alături de alte 41 de câștigătoare ale fazei județene a Cupei României și zece formații de Liga 3-a din subsolul clasamentului campionatului trecut, Șoimii Lipova e considerată reprezentantă a fotbalului județean în această competiție. De altfel, pe tot parcursul ei de până acum, jucând acasă, plătește barem de arbitraj aferent nivelului județean, cu toate că au mai jucat de două ori cu reprezentante din liga a treia, Giarmata și Cermei. Pe de altă parte, regulamentul scris al Cupei României (diferit de deducția logică ce e 100% de partea Lipovei) ar putea da dreptate Sebișului, considerând că și Lipova este din liga a treia. De urmărit…