Şahiştii lipovani au participat cu succes la „Campionatele Naţionale Individuale de Şah – copii şi juniori – Ediţia 2017”

Şahiştii lipovani au participat cu succes la „Campionatele Naţionale Individuale de Şah – copii şi juniori – Ediţia 2017”

În perioada 01-12 Februarie 2017 la Băile Felix – Oradea, jud. Bihor, au avut loc Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii și juniori.

La aceaste campionate Clubul Polisportiv secția de șah din Lipova, a fost reprezentat de următorii sportivi: Bancoș Ileana și Lascu Florica care au concurat cu sportive de la mai multe cluburi din țară, la categoria sportivă Fete under 18 ani.

La categoria băieți under 14 ani l-am avut ca reprezentant pe șahistul Șupială Mihai.

Campionatele acestea au loc o singură dată pe an și este unul dintre cele mai puternice turnee de șah din țara noastră. Aici se adună toate cluburile de șah din țară, iar ele sunt reprezentate de cei mai buni jucători de șah. Sportivi noștri au fost pentru prima dată la un astfel de turneu, și deși nu ne-am calificat in primele 3 locuri, sunt mândri de ei deoarece au luptat cu toată inima lor pentru a obține un rezultat frumos.

La începutul campionatului am plecat în startul competiției de pe ultimele locuri, ca la finalul competiției să obținem locuri în jumătatea clasamentului.

Au fost și surprize în competiția aceasta, de exemplu sportiva noastră Ileana Bancoș a obținut de trei ori victoria în fața unor jucătoare cu experiență mult mai mare de cât ea. Astfel ea a obținut un + 210 ELO/CIV în cadrul acestui turneu, ajungând de la un CIV de 1006 la un ELO/CIV de 1210.

Ceilalți doi jucători s-au remarcat și ei prin victorii în fața unor jucători mai buni ca valoare și forță de joc șahistă, realizând și ei un + 14 pentru Lascu Florica și un + 32 pentru Șupială Mihai. Nici unul dintre jucătorii noștri nu au mers în jos, ci au obținut plusuri la calitatea și forța lor de joc pe plan național urcând în primii 20 jucători de șah din țara noastră.

Suntem mândri de ei, și le dorim mult succes în continuare.

„Felicităm toți șahiștii care au luptat în această întrecere a Sportului Minții și mulțumim Primăriei Lipova și Clubului Sportiv Șoimii Lipova pentru tot sprijinul acordat!” 

Instructor de șah Florin Bălăceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.