Sabău: „Suntem mulțumiți că nu am pierdut și – poate – puțin dezamăgiți că nu am marcat. Tort de 1 punct pentru domnul primar”

Sabău: „Suntem mulțumiți că nu am pierdut și – poate – puțin dezamăgiți că nu am marcat. Tort de 1 punct pentru domnul primar”

Derby-ul județean între Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș a fost în mare parte echilibrat, iar scorul alb de la final reflectă acest lucru. Echipa lui Flavius Sabău își păstrează fotoliul de lider, dar avansul rămâne de doar trei puncte față de cea de-a doua clasată, Dumbrăvița.

Oaspeții au fost mulțumiți de egal, deși sunt la primul meci fără gol marcat și fără a simți gustul succesului. „Nu am abordat meciul cu ideea că va fi închis, dar valorile au fost apropiate în teren. Ambele echipe au făcut pressing, posesia a fost împărțită, valorile individuale la fel. Ne așteptam să vină și un meci în care nu câștigăm și să nu înscriem. Probabil va veni și înfrângerea la un moment dat, dar pentru noi e foarte important cum gestionăm situația asta. Până la urmă, suntem mulțumiți că nu am pierdut și poate puțin dezamăgiți că nu am marcat, pentru că m-am concentrat foarte mult pe acest aspect. Am avut ocazii, doar că nu am reușit să înscriem”, a spus Flavius Sabău, imediat după ultimul fluier al derby-ului de astăzi.

Până la urmă, absența golului nu e o mare nerealizare, ținând cont și de profilul antrenorului advers, cu care Sabău a și lucrat la Ineu și Sebiș. „Îl cunosc foarte bine pe <<Știli>>și e un antrenor organizat în primul rând pe fază defensivă. Pune foarte mult accent pe tot ce înseamnă tactică, eu la fel, până la urmă rezultatul e unul ok pentru ambii. A ieșit un meci mai bărbătesc din cauza presiunii puse înainte de meci”, a mai subliniat fostul fundaș.

Poate cea mai mare ocazie a gazdelor a venit în începutul reprizei secunde, la o fază la care oaspeții au văzut fault în atac. „Arbitrajul a fost unul în general bun, am protestat de vreo două ori. La acea ocazie mare a gazdelor, mă așteptam să se dea fault în atac la Filimon, dar acum nu mai contează. Îmi cer scuze arbitrului dacă am depășit puțin limita”, a adăugat Sabău.

Deși momentan Șoimii evoluează pe teren propriu la Pîncota, începutul excelent de sezon a produs o reacție entuziastă „acasă”, unde echipa speră să se întoarcă din primăvară.  „Pentru oamenii din Lipova e foarte important fotbalul. Când trecem prin oraș ne laudă, ne pupă, mă bucur foarte mult că am creat o emulație pozitivă și că investițiile făcute și-au atins oarecum scopul. Îmi pare rău că nu i-am făcut cadou o victorie domnului primar Jichici de ziua sa. Va trebui să se mulțumească cu un <<tort>> mai mic, de doar un punct și bineînțeles cu locul 1 în clasament”a încheiat tânărul tehnician, așteptat la ieșirea de pe teren de președintele Radu Pop, care l-a îmbrățișat călduros.

Pentru Lipova urmează o partidă aparent facilă pe teren propriu cu CSM Lugoj, echipă aflată în subsolul clasamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.