Sabău: „Punct mai mult decât meritat pentru munca din teren și determinarea arătată până în ultimul minut”

Sabău: „Punct mai mult decât meritat pentru munca din teren și determinarea arătată până în ultimul minut”

Șoimii Lipova a mai pus la păstrare un punct după deplasarea de la Sibiu, în compania „satelitului” celor de la Hermannstadt. Divizionara terță arădeană a avut câteva situații bune de gol, inclusiv o bară, dar gazdele păreau scăpate în câștigătoare după reușita lui Pop, din minutul 78. Finalul a aparținut, însă, clar „șoimilor” care au și obținut remiza în cel de-al doilea minut de prelungire.

La fel de adevărat este și că sibienii au avut șansa să facă 2-1 la o lovitură liberă de la 20 de metri, dar același Pop a trimis peste. „Vreau să-mi felicit echipa pentru atitudine și determinare. Am muncit enorm 90 de minute plus prelungiri, am crezut în noi și am fost răsplătiți. Punctul e mai mult decât meritat, căci am avut destule ocazii clare de gol la 0-0, inclusiv o bară. Mi-a fost frică să nu cădem psihic după ce am luat gol la puține minute de la transversala lui Filimon, dar, dimpotrivă, am fost și mai determinați. Să nu uităm că am întâlnit o echipă, care, din câte am înțeles, a aliniat opt jucători care se antrenează cu formația de Liga 2-a. Nu a fost simplu, dar, repet, am meritat acest rezultat”, a precizat Flavius Sabău.

Antrenorul „alb-albaștrilor” a surprins puțin lăsându-l pe bancă chiar pe căpitanul Vasinc, dar: „Era puțin accidentat și știam că nu va putea duce tot meciul. L-am introdus la pauză, căci scorul era 0-0 și s-a făcut util echipei. Dar, toți băieții au jucat bine azi, au respectat sarcinile, păcat că nu am deschis noi scorul la ocaziile avute. Poate, două puncte sunt prea puțin după două etape, dar ținând cont de faptul că am fost conduși atât azi, cât și cu Cermeiul, cred – totuși – că sunt rezultate pozitive”, a adăugat Sabău.

Omul punctului de la Sibiu a fost Bruno Vasiu. Fundașul central crescut de Atletico semnase în primăvara anului trecut cu UTA, dar în vară devenise liber de contract. Lipova a avut încredere în el, a avut răbdare să depășească problemele medicale, iar astăzi, fotbalistul de 20 de ani a marcat primul său gol în „alb-albastru”. „Când a venit la noi, Bruno era puțin dărâmat fizic și psihic, dar am crezut mereu în calitățile lui. Deși a jucat destul de puțin în tur, a rămas parte importantă a echipei, iar din acest retur este un cu totul alt jucător, iar echipa culege roadele. Chiar dacă sunt destui care îmi vor da peste nas, eu zic că asemenea lui Bruno Vasiu sunt și alți tineri care vor crește odată cu această echipă. Totul este să avem răbdare și să nu ne abatem de la principiile cu care am plecat la drum”, a mai punctat „principalul” Lipovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.