Sabău: „Nu sunt primele puncte pierdute nemeritat, am avut un penalty neacordat” v.s. Bicheși: „Cred că Lipova ne-a luat puțin de sus” +FOTO

Sabău: „Nu sunt primele puncte pierdute nemeritat, am avut un penalty neacordat” v.s. Bicheși: „Cred că Lipova ne-a luat puțin de sus” +FOTO

Deblocarea pe terenuri străine în retur a fost urmată în tabăra „șoimilor” de primul pas greșit al primăverii în fața propriilor susținători. Deși a întâlnit o formație cu multiple absențe a Unirii Alba Iulia, în special în defensivă, Lipova nu a profitat până la capăt de eșecul Reșiței la Sebiș.

Golul lui Bercu din minutul 9 a dat iluzia unui succes facil, dar experimentatul Selagea a fixat tabela de la punctul cu var. „Nu sunt primele puncte pe care le pierdem nemeritat, trebuie să trecem peste aceste momente grele, am mai făcut-o și altădată. Ne ajută victoria sebișenilor, îi felicit pentru determinare și caracter, au demonstrat că merită mai mult decât locul pe care-l ocupă și azi au făcut cinste Aradului fotbalistic, bravo lor. Dacă reușim să fructificăm avantajul terenului propriu împotriva Reșiței, vom dovedi că merităm să fim primii, si eu cred că practicăm un fotbal pozitiv”,a spus Flavius Sabău la finalul confruntării cu alba-iulienii.

Tânărul tehnician al vice-liderului s-a legat și de faza la care Rusu trebuia să primească un 11 metri după duelul cu Mardare, dar a avut dubii și la penalty-ul obținut de Tat. „Nu am fost foarte inspirați astăzi, dar nu putem uita că la 1-1 a fost o situație la care probabil alt arbitru ar fi acordat penalty. A fost clară faza din punctul nostru de vedere, dar asta este. Ei ne-au dat gol dintr-un penalty obținut pe linia careului mare, posibil să fi fost contactul în afara lui. Din păcate, constatăm în acest retur că nouă ni s-au refuzat destule penalty-uri, iar împotriva noastră s-au dictat lovituri de pedeapsă din tot felul de faze discutabile. Sper să gestionăm bine situația din punct de vedere fizic și să facem față cu brio săptămânii viitoare, în care ar fi bine să nu intervină din nou factori externi de genul acestor 11 metri”,mai consideră Sabău.

„Principalul” grupării din Cetatea Unirii recunoaște că nu anticipa un astfel de deznodământ în Podgoria arădeană. „Am venit cu mai puține speranțe la Pîncota, dar, pe parcursul jocului, uor-ușor, am văzut că se poate. Mă bucur pentru juniorii mei, îi felicit pentru efort, am și debutat doi, pe Codrea și Zsigmond. Eu totuși sper ca Șoimii Lipova să promoveze, tot campionatul am urmărit-o și am apreciat-o, cred că este cea mai bună echipă. Dezvoltă cel mai bun joc și merită să promoveze. Astăzi, cred că ne-au luat un pic de sus și au plătit pentru asta. În schimb, băieții mei au avut o dispoziție foarte mare la efort și s-au apărat foarte bine”,a spus și Adrian Bicheși la finalul disputei cu lipovanii.

Marți, Lipova joacă pe terenul Cugirului, iar Unirea găzduiește formația de pe locul 3, ACS Dumbrăvița.

 

Galerie foto Șoimii Lipova – Unirea Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.