Sabău: „Nu e un capăt de țară că nu am câștigat, obiectivul este creșterea acestei echipe”

Sabău: „Nu e un capăt de țară că nu am câștigat, obiectivul este creșterea acestei echipe”

Lipova și Cermeiul au remizat în primul meci oficial al anului 2018 pentru ambele echipe. În cadrul rundei cu numărul 17 a eșalonului terț (seria a 4-a), combatantele și-au împărțit reprizele.

Gazdele s-au trezit imediat după pauză printri golul egalării, al lui Andrei Vasinc, dar și alte faze frumoase de poartă. Finalul a aparținut din nou oaspeților, care au irosit o șansă importantă de 1-2.  „Felicit ambele echipe, au făcut un meci bun, de angajament. Rămân cu regretul că nu am câștigat, deși o puteam face. Nu e un capăt de țară, vrem să creștem această echipă, iar când vom avea și condiții de pregătire mai bune și un stadion al nostru va fi mai bine. Obiectivul meu este să construiesc o echipă bună, să cresc copiii aceștia de 2000. Muncim în special la tactică, încerc să-i învăț tactică, depinde foarte mult de ei pe teren. Oricât am vrea și am cere noi de la ei, copiii sunt imprevizibili. Joacă bine câteva meciuri, apoi greșesc. Asta este, trebuie să acceptăm asta și să avem răbdare. Lupșe a făcut meciuri foarte bune în pregătiri, acum a greșit. Apoi, Rusu a intrat cu un joc foarte bun, avem destule variante la juniori, vom ține cont în special de forma lor de moment”, a spus Flavius Sabău la finalul disputei cu echipa din Țara Sămădăilor.

Întrebat cum și-a montat echipa la pauză, antrenorul „șoimilor” a spus: „Le-am cerut să nu se arunce în atac, să nu mai luăm un gol, ci să avem răbdare. Din fericire, golul de 1-1 a venit foarte repede, la o minge scoasă în bandă și o centrare bună a lui Poiană pentru Vasinc. De fapt, am insistat și pe jocul pe benzi, să ducem mingea din lateral în fața porții, iar faza golului stă mărturie”.

Dintre transferurile iernii, cinci au apărut pe teren pentru lipovani. Poiană, Iova și Dobrean din primul minut, iar Rusu și Himcinschi în partea secundă. „E prematur să dau verdicte pentru noii veniți. Despre Poiană știam deja ce poate, se vede că știe jocul la mijloc, la fel ca și Dobrean în rolul său, iar Himcinschi se pregătește foarte bine. Începe să-și cunoască colegii și va da randament tot mai bun. Copiii se implică și ei în joc, dar, cum am mai spus, e nevoie de răbdare și încredere în ceea ce-i privește”, a adăugat fostul fundaș.

Punctul o ține pe Lipova pe locul 11, mai ales că și trei dintre formațiile de sub ea au remizat în această după-amiază. „Eu zic că nu vom avea emoții cu retrogradarea. Nu putem coborî mai mult de  atât la ce lot bun avem și la cât muncim”, a concluzionat „principalul” lipovanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.