Sabău – cu ochii pe juniorii veniți în probe: UTA U19 – Șoimii Lipova 2-2

Sabău – cu ochii pe juniorii veniți în probe: UTA U19 – Șoimii Lipova 2-2

Pe ploaia mocănească ce a căzut în această după masă la Arad, echipa de tineret a „Bătrânei Doamne”, întărită cu „renegatul” Alin Buleică, și-a măsurat forțele cu divizionara terță, Șoimii Lipova. Ambele echipe se reuniseră luni, așa că au fost la un nivel de pregătire fizic apropiat. De altfel și ostilitățile de pe „sinteticul” Șega au fost destul de echilibrate, iar scorul final, 2-2, reflectă în general cele întâmplate în acest prim test amical al celor două formații arădene.

Utiștii au fost ceva mai buni în prima repriză, iar asta s-a văzut și pe tabelă. Chiar Buleică a fost cel care l-a învins pe Iliescu de la aproape 30 de metri pentru 1-0, mijlocașul de bandă venit de la Chiajna fiind coautor și la golul de 2-0, reușit de Nagy. După pauză, Trabalka a redus din diferență cu o lovitură de cap, fâcând inutil efortul lui Creța, iar Vasinc avea să egaleze la 2-2 din penalty.

Dreptatea în teren a fost împărțită de Mihai Petcuț, unul dintre tehnicienii UTA-ei Under 19, iar pe banca „roș-albilor” a rămas Sandu Țamboi, antrenorul cu portarii. „În primul rând, ne cam confruntăm cu ceva probleme de efectiv. După cum se știe, Mureșan, Luca și Toma Bodri au plecat la Cermei, Gruiescu e cu echipa mare la Moneasa, Gabor încearcă să meargă altundeva, Frai vrea să se lase de fotbal, Trașcă de la Pitești nu a mai putut fi reținut din cauza pretențiilor financiare, iar Debre este accidentat. Ne bucurăm, totuși, de revenirea lui Răzvan Țurcanu. Oricum, lotul conține jucători valoroși, sperăm să mai ducem ceva dar nu ca și cantitate, vrem doar calitate. Avem încredere și ne bazăm pe cei care îi avem și care au dus greul și în tur. O să facem și un semi-cantonament pe plan local, cu două antrenamente pe zi și o masă la prânz. Ne pregătim și prin destule meciuri amicale, căci avem treabă la primăvară. Vrem să ne păstrăm primul loc și să jucăm în fazele superioare ale campionatului republican, având ca obiectiv chiar câștigarea lui”, a spus Țamboi la finalul disputei cu lipovanii.

Dincolo, Flavius Sabău a fost mai mult cu ochii pe noii veniți Himcinschi, Poiană și Iova, cu note de trecere, dar mai ales pe juniorii aflați în probe: Tiponuț și Rusu (LPS Oradea), Duță (Turnu Măgurele) și Goșa (Pandurii). „Suntem în faza evaluărilor juniorilor veniți în probe și, până miercuri, vom știi exact lotul pe care-l vom deplasa în cantonament”, a fost scurta remarcă a lui Sabău la finalul meciului. Tehnicianul „șoimilor” nu a putut conta azi pe Deta și Filimon, ambii motivați.

Formații:

UTA U19 (prima repriză): Creța – Savin, Onuțan, Sabău, Curta – Nagy, Lezeu, Obrad, Buleică – Petcuț, faur

UTA U19 (a doua repriză): Creța – Savin, Sabău, Curta, Laza – Gabor, Țârlea, Stan, Țuța – R. Țurcanu, Faur.

Lipova (prima repriză): Iliescu – Iova, Calvin, Pașcu, Goșa – Duță, Jichici, C. Poiană, Denis Rusu  – Himcinschi, Trabalka

Lipova (repriza a doua): Bujor – Țurai, Pașcu, Lupșe, Stoin – Mandache, Eric Tiponuț, S. Popa, Kocsis – Trabalka, Vasinc. A mai jucat: A. Popa

 

Galerie foto de la partidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.