Sabău: „Bucuros pentru jucătorii mei, căci am muncit mult să ajungem aici” v.s. Moldovan: „Felicit Lipova, dar nu e nimic decis în privința primului loc”

Sabău: „Bucuros pentru jucătorii mei, căci am muncit mult să ajungem aici” v.s. Moldovan: „Felicit Lipova, dar nu e nimic decis în privința primului loc”

Șoimii Lipova nu se dezminte și își continuă parcursul perfect pe teren propriu. Cel de-al șaptelea succes la rând a venit în fața Metalurgistului Cugir, echipă ce nu-și ascunde intențiile de promovare, deși după meciul de azi diferența a devenit s-a mărit la 9 puncte între cele două formații.

Un meci bine jucat tactic de ambele combatante a fost decis de o rezervă, Andrei Vasinc. E adevărat, una de lux, căpitanul de drept al lipovanilor plătind tot turul accidentarea destul de gravă din vară. De altfel, chiar antrenorul formației din județul Alba a subliniat acest lucru. „A fost un meci echilibrat, s-a jucat un fotbal peste nivelul Ligii a 3-a, între două echipe bune, decis – poate- la schimbări. Au avut pe bancă un atacant foarte bun, puternic, care a și făcut diferența. Din păcate, noi pierdem al doilea joc în deplasare, chiar în județul Arad. Am și fost puțin lipsiți de șansă la acea ocazie uriașă din ultimul minut, când portarul Lipovei a avut o intervenție extraordinară. Altfel, pe parcursul celor 90 de minute, raportul de forțe a fost echilibrat, cu două șanse ale noastre în prima repriză și două șanse ale adversarului în repriza a doua. Eu zic că cel mai echitabil era egalul, deși în fotbal contează prea puțin acest lucru la final. Rămâne rezultatul de pe teren și numărul de puncte în dreptul fiecărei echipe. Nu am decât să felicit echipa gazdă pentru victorie și rămâne să jucăm mai departe. Campionatul e încă lung, mai sunt etape de jucat. Din punctul meu de vedere, nu e nimic decis în privința primului loc, chiar și Reșița poate reintra încă în lupta pentru promovare”, susține Călin Moldovan.

De partea cealaltă, Flavius Sabău obține satisfacții maxime de pe urma muncii sale din ultimele sezoane la Lipova. Șoimii au trecut treptat de la stadiul de surpriză plăcută la cel de certitudine, iar prezența în fruntea seriei a IV-a a Ligii a 3-a devine o consecință normală a ceea ce arată „alb-albaștrii” etapă de etapă. În urmă cu două săptămâni, președintele Radu Pop vorbea de trei teze, iar cele cu Alba Iulia și Cugirul au fost trecute cu…1-0. „Vreau să mă bucur de rezultat, dar și de joc, pentru că am meritat să câștigăm. Am fost echipa care a avut posesia mai mult, ocazii mai multe și, până la urmă, a venit și golul cu care am tranșat meciul. Am avut și o bară, acea ocazie mare a lui Trabalka cu intervenția bună a portarului lor, în timp ce singura lor ocazie clară a venit în prelungirile meciului, când ne-a salvat Filip. Sunt foarte bucuros pentru jucătorii mei, căci am muncit mult să ajungem aici. Stăm bine din toate punctele de vedere, inclusiv fizic. Am ținut ritmul foarte bine și când spun asta mă gândesc la faptul că suntem la final de tur, când energiile încep să se termine, mai ales la o echipă ce a ținut un ritm de locul 1. Trebuie să-i mulțumesc și președintelui Pop, căci m-a ascultat cu tot ceea ce înseamnă vitaminizare la nivel de performanță, ne-a oferit toate condițiile și mă bucur că tot ce am gândit la începutul campionatului am și transpus în realitate”, spune tânărul antrenor al lipovanilor.

Președintele Radu Pop, cel mai fericit conducător din seria a patra a ținut să mulțumească părintelui Valentin Herbei care la ora meciului a ținut să-i ajute pe băieți cu o scurtă rugăciune:˝Înalță Doamne ´șoimii´ în văzduhul ligii și nu-i lăsa să cadă ci mereu să se înalțe cu puterea Ta și nu lăsa osteneala lor în zadar˝

Cea de-a treia teză a „șoimilor” va fi susținută sâmbăta viitoare, la Reșița, cu o echipă ce se agață – practic – de ultimul tren spre promovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.