Sabău: „7 minute de vis, poate cele mai bune făcute de noi vreodată! Lumea vorbește, sunt unii care vor să promoveze incorect”

Sabău: „7 minute de vis, poate cele mai bune făcute de noi vreodată! Lumea vorbește, sunt unii care vor să promoveze incorect”

Ca și în precedentele partide interne, Șoimii Lipova s-a cam jucat cu focul. De data aceasta, Hunedoara a fost echipa ce a dat emoții în Podgorie cu un 0-1 la pauză, dar „alb-albaștrii” și-au asigurat victoria în primele 7 minute din actul secund.

S-a făcut rapid 3-1, iar pe final Trabalka a reușit „dubla”, punctele ducându-i pe „șoimi” din nou pe primul loc, cel puțin până mâine când Reșița joacă la Avrig. „Am început practic de la 0-1 după acel penalty, am avut câteva mari ocazii până la pauză, dar nu am reușit egalarea. După pauză, într-adevăr, au fost vreo 7 minute de vis, poate cele mai bune făcute vreodată de noi, când pe teren a existat o singură echipă, letală, care a pus toate tunurile pe adversar. Asta înseamnă că jucătorii au încredere în valoarea lor și pot să facă diferența atunci când trebuie. A contat și revenirea lui Rusu, un junior extrem de valoros fără de care ne-a fost greu în câteva meciuri. Mă bucur, însă, că am reușit să le imprim jucătorilor mei mentalitatea de a nu se mulțumi cu puțin. Chiar dacă pentru club, pentru noi, am făcut foarte multe în acest campionat, îmi doresc să luptăm până la final, să nu avem sentimentul că am făcut suficient și dacă am ajuns pe locurile 2-3 acolo în față e bine. Sigur că, jucând – practic – toate meciurile în deplasare și  pregătindu-ne cum putem, am făcut foarte mult, dar vreau să tragem linie la final. La pauză am avut bucuria să aud că vorbeau între ei și își spuneau să fie liniștiți, că vor veni și golurile. Deci, ceea ce eu tot le spuneam de atâtea etape a intrat și în modul lor de a gândi”, a spus la final Flavius Sabău, tânărul antrenor al „alb-albaștrilor” debutându-l și pe utistul Alex Nagy în Liga 3-a: „Avem multe indisponibilități și dăm credit și altor juniori. Marton evoluează deja la fiecare meci, Obrad a jucat și el de câteva ori, iar astăzi a debutat Nagy, avem nevoie de toți băieții în acest final de campionat”

Sabău a vorbit și despre finalul de sezon, unul cu Lipova în prim-planul luptei pentru promovare. Dar, tot tehnicianul lipovanilor dă de înțeles că nu toate formațiile luptă doar pe teren. „Mai sunt șase etape, lumea vorbește. Se află multe lucruri, din păcate nu am scăpat de jocurile de culise, de prime indirecte, arbitraje, jucători <<împușcați>>, ca să le zic așa, de adversari interesați. Mai sunt unii care vor să promoveze incorect și asta strică un tur de campionat frumos în care toată lumea a jucat un fotbal curat. Noi ne-am ținut departe de așa ceva și credem că nu promovarea în sine este un scop, ci să jucăm un fotbal cât mai bun pentru că, altfel, nu văd ce am putea face într-un eșalon superior? Dar, în aceste zile, gândurile noastre, ale echipei și ale conducerii se îndreaptă mai degrabă spre doi dintre sponsorii noștri, Freddy Pletl și firma Everel, cărora le urăm un Paște Fericit și liniștit. Totodată, le urăm <<La mulți Ani!>> lui Florin Lazea, Florin Poiană, Florin Creța și Florin Istrate care își serbează onomastica peste două zile”, a mai transmis Flavius Sabău.

 

Raul Spătaru, cel care l-a înlocuit pe Mircea Alic jr. pe banca Corvinului, nu a avut parte de un debut tocmai fericit. „Două reprize diferite, prima ne-a aparținut, a doua a fost a gazdelor. La pauză am fost prea încrezători, poate unii au crezut că e jucat meciul și în 7 minute am luat trei goluri. Diferența a făcut-o astăzi atitudinea, noi nu am avut-o, iar gazdele și-au dorit și mai mult decât noi punctele de astăzi. Lipsa de concentrare din debutul reprizei secunde ne-a costat, suferim încă la greșeli personale în apărare. Ne așteaptă încă șase meciuri grele, vrem să ne îndeplinim obiectivul, rămânerea în Liga 3-a”, a punctat „principalul” Hunedoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.