Revanșă timișoreană pe „Banatul”: Șoimii Lipova – Ripensia 1-4

Ripensia și-a luat revanșa în fața Lipovei la două săptămâni de la eșecul intern. Pe „Electrica” din Timișoara, „șoimii” s-au impus cu 3-2, pentru ca, astăzi, pe terenul „Banatul” din Sânicolau Mic, trupa lui Cosmin Petruescu să obțină scor…de calificare: 4-1. Cele două echipe sunt printre puținele din vestul țării care s-au testat pentru coronavirus și pot disputa amicale.

Prin „dubla” realizată contra lipovanilor, Nemanja Sokovic, un atacant sâtb de 24 de ani, este tot mai aproape de a semna cu divizionara secundă. Fotbalistul de la sud de Dunăre a fost cel care a deschis tabela, după 18 minute, din pasa lui Popovici. După exact o jumătate de oră, divizionara terță a restabilit egalitatea dintr-un penalty transformat de Prună, dictat pentru un fault comis de A. Macrițchii asupra lui Rusu.  După doar două minute, „Ripi” a trecut din nou în avantaj, după ce același Sokovic a marcat din 10 metri, însă scorul pauzei a fost 1-3. Popovici l-a bătut și el pe Iliescu, cu un șut spectaculos, cu stângul, din 12 metri.

Concluzia unei partide ce a produs destule ocazii de poartă de ambele părți, a scris-o tot Popovici, care a scăpat pe contraatac, a driblat și portarul și a făcut 1-4 încă din minutul 54. Codoban, în două rânduri și Moise, o dată, au fost aproape de gol pentru „șoimi”, în prima parte, dar Dobre a fost de fiecare ala post.

Flavius Sabău a admis ziua mai slabă din punct de vedere defensiv a echipei sale. „Am făcut un joc bun ofensiv, ne-am creat ocazii, dar nu am marcat. În schimb, defensiv am jucat modest, prmul gol l-am luat pe un atac rapid, al doilea la o lovitură liberă la care am greșit poziționarea și am primit gol pe mingea a doua. În principal, am avut probleme la contraatacurile adversarilor, Ripensia are jucători de calitate, plus niște sârbi în probe care au ieșit astăzi în evidență. Sunt mulțumit de atitudine, tactic a fost un pic mai prost, dar suntem în perioada în care putem să corectăm din mers. Avem în față un ciclu săptămânal ce se va încheia sâmbătă cu un meci cu Luceafărul Oradea”, ne-a declarat tehnicianul Lipovei, care nu s-a bazat în acest amical pe tinerii Buta și Aslău. În schimb, Vlad Bicuschi nu mai face parte din lotul Lipovei. Sătmăreanului i s-a dat șansa să joace constant la o altă formație pe care și-o va alege singur.

Încetul cu încetul, „Conferențiarul” pune lucrurile în ordine la noua sa echipă. „Meciurile cu Lipova generează multe goluri, a fost 2-3 la Timișoara, acum 1-4, mă bucur că acum am marcat noi mai mult decât adversarul. Păcat de golul primit în urma unei tranziții negative la o fază fixă, nu suntem la capacitate maximă, dar avem timp să remediem. Mă bucură forma băieților, câștigăm mai mult în plan fizic, am avut goluri multe, dar și alte ocazii. Una peste alta a fost o victorie meritată și muncită. Lucrăm la transferuri, încă nu avem lotul definitivat, deocamdată încercăm să acoperim posturile deficitare cu ce avem la echipă și avem câțiva jucători polivalenți, cum este Gladun. Sokolic este un atacant de careu, ca și Golda, i-am dat 45 de minute, mă bucur că a înscris de 2 ori. Este atacant cu talie, care poate juca cu spatele la poartă, dar care se poate demarca și în spații libere. Are o viteză de deplasare destul de bună, sper să reușim să ajungem la o înțelegere contractuală cu el”, a spus Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei.

Formații:

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Prună – Rusu, M. Popa, Simion, Filimon – Moise, Codoban. Au mai jucat: Sulea, Gherasim, Stoin, A. Popa, Ciubăncan, Vlad, Dragoș, Hațegan, I. Gavrilă, Dolga.

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Gladun – V. Macrițchii, Călin, Urvanțev – Popovici, Soković, Tudorache. Au mai jucat: Păduraru – Vasluian,Sîrbu, Neagu, Golda, Burdeț, Marić și Stoi.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.