Returul Ligii a 3-a se reia cu derby-ul de clasament Craiova – Lipova: „Ne respectăm adversarul, dar mergem să jucăm și câștigăm!”

Returul Ligii a 3-a se reia cu derby-ul de clasament Craiova - Lipova: „Ne respectăm adversarul, dar mergem să jucăm și câștigăm!”

Trei luni și două săptămâni au trecut fără un meci oficial în Liga 3-a, iar startul este unul de gală la nivelul seriei a IV-a. Vineri, pe arena din Târgu Jiu, se întâlnesc primele clasate, FC U Craiova și Șoimii Lipova. Miza nu este foarte ridicată, atâta timp cât oltenii au un avans liniștitor pe locul ce le asigură promovarea (+13 puncte), însă e clar că formația din județul nostru are ambiția de a face un joc bun pe noua arenă din orașul lui Brâncuși și a-și lua și revanșa pentru eșecul la limită (0-1) din tur.

Lipovanii nu ar trebui să aibă probleme de omogenitate, mai ales că au pierdut doar doi jucători, pe Istrate și Lazea și au adus un singur senior, pe Claudiu Codaban, plus juniorii Grigore și Aslău. „Suntem mulțumiți de lot, este ce ne-am dorit. Chiar dacă avem doi-trei jucători cu probleme medicale mai mici și îi menajăm, am trecut binișor perioada lungă de pregătire de iarnă. Ne-am întinerit, am adus juniori și doar un senior, pe Codoban. De la alte echipei au venit Grigore și Aslău, iar din propria pepinieră am promovat cinci copii de 15-16 ani, îi pregătim de pe acum pentru prima echipă. Media de vârstă este fragedă pentru liga 3-a dar, chiar și așa, vrem să rămânem pe locul 2, să egalăm performanța de anul trecut. Am fost cea mai grăbită echipa din Arad, am început primii pentru ca la ora primului meci să fim aproape de forma maximă, știut fiind că avem un început greu, cu Craiova și Horezu. Fotbaliștii au avut și vor avea toate condițiile pentru performanță, avem un nou echipament de prezentare, doar o echipă din Liga 1 are unul similar. Sperăm să facem impresie bună și la capitolul imagine, pentru că reprezentăm o comunitate frumoasă, pasionată de sport, dar vrem să dovedim că avem valoare și din punct de vedere fotbalistic”, spune Radu Pop, președintele lipovanilor înainte de primul meci oficial al primăverii.

Dacă Lipova s-a pregătit în Serbia, FC U Craiova și-a permis un cantonament destul de lung în Antalya și pare, la rândul ei, pregătită de primul meci pe puncte. „Vom pleca de joi la Târgu Jiu, vom juca pe un stadion modern, cu un teren mare și bun, care sigur îi va motiva pe jucători. Vrem să facem un meci bun, chiar dacă jucăm cu echipa de pe locul 1. Încercăm să ne facem jocul nostru bazat pe posesie și ne dorim să câștigăm pentru a ne lua revanșa după meciul din tur. Este clar că vom avea parte de o partidă dificilă, chiar dacă la ei lipsește căpitanul Dănănae, dar și <<puiul meu>> Kevin Trabalka. Din păcate, el s-a accidentat și ieri a fost operat de ligamente încrucișate. L-am sunat aseară, i-am urat sănătate din partea mea și a băieților, îi dorim să revină cât mai repede și să apere în continuare culorile clubului din Craiova. Doar un club mare, cum este și U Craiova 1948 procedează așa. I-a suportat cheltuielile cu operația și recuperarea și i-a activat și clauza de prelungire cu un an a contractului, când – poate – alții l-ar fi lăsat pe drumuri. Respect Adrian Mititelu, aveți toată aprecierea mea pentru gestul făcut. Dar, dincolo de acest respect, mergem să jucăm și să câștigăm. Oricum, nu cred ca cei de la Craiova vor mai face atâția pași greșiți ca să intre o altă echipă în cărțile promovării”, a adăugat Pop.

În această iarnă, FC U Craiova s-a despărțit de portarul arădean Bodea, juniorii Luică și Stan și de Codoban, care a ales să joace chiar pentru Lipova. La capitolul veniri îl găsim doar pe Alex Blidar, un goal-keeper U20 de la LPS Bihorul Oradea. „Am vrut de la începutul campionatului să ne luăm un avans considerabil față de locul doi încă din tur. Dar încă odată vreau să semnalez că acest campionat nu este jucat. Am discutat cu băieții și le-am spus că primele cinci etape din retur sunt foarte importante. Dacă vom lua 15 puncte din primele cinci etape, atunci 99 la sută ne vom asigura promovarea”, a spus, printre altele, Eugen Trică, într-un interviu dat pentru editie.ro. ”Știința continuă lupta pentru promovare. Astfel, strigăm adunarea începând cu ora 12:00, vineri, în parculețul din Rovine, pentru a ne deplasa către Târgu Jiu. Deplasarea se face cu mașinile personale. Inainte Sud! Spre Divizia B!”, e anunțul făcut de Peluza Sud 97 pe pagina de facebook.

Dacă la Craiova vor absenta cu siguranță Dănănae și Trabalka, absențele lipovanilor vor fi portarul Pădure și mijlocașii Dobrean și Hațegan. Partida de vineri, de la ora 15, va fi transmisă în direct pe canalul de youtube al oltenilor. 

Formații probabile:

FC U Craiova: Chindriș – Negru, Suciu, Avram, Tudor – Pop, Tănase – Raicea, Stoenac, Rogoveanu – Bălan

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Dolga, Filimon – Vlad, Prună, M. Popa, D. Rusu – Codoban, Sulea.

3 comentarii


  1. Ceau Werni . Vineri ti se indeplineste visul . Ne vei vedea din nou live dupa mult timp. Sa ne tii pumnii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.