Returul în C8 începe cu derby-ul Ghiroda – Lipova! Brădău: „Să demonstrăm de ce suntem pe primul loc!” v.s. Pop: „Să ne revanșăm pentru eșecul din tur!”

Returul în C8 începe cu derby-ul Ghiroda - Lipova! Brădău: „Să demonstrăm de ce suntem pe primul loc!” v.s. Pop: „Să ne revanșăm pentru eșecul din tur!”

Returului seriei a VIII-a a Ligii 3-a începe cu un derby din „careul de ași”, ACS Ghiroda Giarmata Vii – Șoimii Lipova. Timișenii împart prima poziție cu Crișul, iar „alb-albaștrii” locul 3 cu Dumbrăvița, cele patru formații fiind și cele care au produs cel mai bun fotbal în prima parte a campionatului. Până la urmă, miza imediată este calificarea în play-off și, dar și acumularea unui număr de puncte ce ar face și mai palpitantă lupta pentru locurile ce vor duce la barajul de promovare.

Brădău: „Să păstrăm statistica legată de echipele care au stat înainte de meciurile oficiale”

Astăzi, echipele din frunte au nu mai puțin de 7 puncte în fața principalelor urmăritoare, dar lucrurile se pot schimba de vineri, după primul meci direct. Ghiroda se prezintă la ora partidei (15) cu un singur insucces la activ (1-2 la Chișineu Criș) și remiza cu Dumbrăvița și în rest victorii pe linie. „Conjunctural și prin muncă suntem acolo sus, seriozitatea jucătorilor și a băncii tehnice au făcut ca la finalul turului să avem această mare realizare. Este foarte importantă prietenia dintre jucători, s-a format o familie în vestiar, dar și în afara lui. Este de menționat un aspect foarte important care ne bucură mult, și anume acela că și jucăm ceva fotbal, nu doar avem rezultate. Suntem obligați să continuăm parcursul bun din tur și în retur, e clar că va fi mai greu. toate echipele se uită la noi cu alți ochi, toți vor dori să ne invingă, așa e la fotbal, de aia e frumos. Obiectivul nostru  este accederea în play-off, dar dorim să jucăm fotbal în primul rând. Sperăm să ne țină puterile, să nu avem accidentări din rândul pieselor de bază, pentru că în rest avem mulți juniori, nu suntem numeroși”, spune Florin Brădău, managerul sportiv al ghirozenilor.

Scorul din tur, de pe arena din Sânnicolau Mic, 0-2, a fost considerat la acea vreme o surpriză, dar la felul cum au decurs apoi lucrurile în dreptul combatantelor nu a fost tocmai așa. Doar că și Lipva și-a revenit între timp și va căuta să recupereze punctele pierdute în vară. „Dacă ne uităm la ce achiziții a făcut Lipova față de noi în vară, victoria din tur a fost un pic neașteptată. E clar că acum Șoimii vor revanța și își vor lua toate măsurile dar noi, dacă ne facem jocul, vom scoate un rezultat pozitiv. Este un fotbal echilibrat la Liga 3-a, diferența o face atitudinea de la fiecare meci, așa am câștigat noi, cu ambiție și dăruire. Ca lot suntem sub Lipova, dar cu atitudine putem bate experiența și valoarea adversarilor. Pentru ei este un meci crucial, ei au nevoie să recupereze puncte, dar și pe noi este presiunea primului loc. Trebuie să justificăm faptul că nu suntem întâmplător liderul seriei alături de Crișul. Se întâmplă un lucru interesant, după ce am stat o etapă datorată retragerea lui Poli, am pierdut cu Crișul. Se pare că te scoate un pic din ritm acea pauză, lucru dovedit și de faptul că noi am câștigat contra a trei echipe arădene care au stat înainte de partida cu noi…Să sperăm că acum vine rândul Lipovei, care a stat săptămâna trecută, nu am vrea să stricăm statistica…”, a adăugat „oficialul” Ghirodei. Antrenorul „galben-albaștrilor” nu va putea conta pe accidentații Cluci și Ehling.

Pop: „Nu mai vrem să pierdem până la finalul campionatului”

Șoimii Lipova se deplasează la Ghiroda având trei victorii consecutive ce au dus-o mai aproape de pretențiile sale. Până la urmă, trupa lui Flavius Sabău e campioana en-titre a unei serii ce nu s-a schimbat decât în dreptul nou promovatelor Pobeda și Curtici. „Din păcate, turul nu a fost cum ne-am dorit. Am schimbat sistemul de joc, speram să generăm mai multe goluri, dar, din păcate am, avut doar multe ocazii nefinalizate și asta s-a văzut în rezultate, am început mai greu. Partea ofensivă am regăsit-o de abia după ce am revenit la sistemul vechi, 4-4-2, cu care băieții erau obișnuiți și se creaseră niște automatisme. Ne-am revenit și nu am mai pierdut meciuri, lucru care am vrea să-l continuăm până la finalul campionatului. Clasamentul final va depinde și de ceea ce-și doresc și de potența financiară a fiecărei echipe. În iarnă, probabil, unii se vor întări. Acum par a fi conturate cele patru echipe din play-off, două din Timiș și două din Arad, dar depinde ce va fi în iarnă, e prematur să tragem acum concluzii. Personal, mi-aș dori mai multe arădene în play-off, să vedem ce va fi la meciurile din acest final de an”, susține Radu Pop, președintele secției de fotbal a celor de la Șoimii Lipova.

În tur, golurile lui Hecsko și Jichici au decis câștigătoarea, așa că există un gust al răzbunării există în tabăra lipovană. „Mergem la Ghiroda, liderul seriei, ce ne-a învins în tur. Ar trebui să ne revanșăm cu un rezultat pozitiv. Știm statistica partidelor de după pauza pricinuită de echipa retrasă, încercăm să o schimbăm. Vrem să facem un meci bun, pe un teren îngrijit bine și udat, sperăm noi. Băieții se pregătesc normal, sunt puse în joc trei puncte normale, nu este presiune. Mai sunt multe partide, suntem pregătiți să facem un meci bun. Doar Prună nu va fi în lot, în rest toată lumea este la dispoziția antrenorului”, mai susține Pop.

Formații probabile:

Ghiroda: Miklos – Mancaș, Sporin, Hecsko, Coroiu – Precup, Stupu – Grancea, Jichici, Românu – Bădăuță.

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Brad, Salhi, Gavrilă, Bozian – Filimon, Trabalka.

Arbitri:Vladimir Nagy (Măhăceni – Alba) –

Alexandru Cozma, Andrei Sîncrăian (ambii din Târgu Mureş)

Observatori: Ștefan Galovits (Oradea), Antonie Burtea (Reşiţa)

4 comentarii


 1. Bate Ghiroda fără probleme! Pronostic 4-0

  Răspunde

  1. Ce penibil esti . Dar cred ca nu mai trebuie sa-ti spun asta ca stii. Si daca bate 4-0 vei fi fericit? Te vei juca cu ciucurasul in nisip ?

   Răspunde

 2. Un meci tare dar nu vb prosti alb-albastru nu poate fi 4-0 ghiroda pt ca va fi un meci echilibrat

  Răspunde

 3. bate LIPOVA la Ghiroda si Cermeiul la CRIS!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.