Repetiție cu un nou trofeu pentru „șoimi” în noua casă! Primarul Jichici punctează: „Au adus onoare Lipovei, putem susține echipa și în Liga a 3-a”

Repetiție cu un nou trofeu pentru „șoimi” în noua casă! Primarul Jichici punctează: „Au adus onoare Lipovei, putem susține echipa și în Liga a 3-a”

Trei sunt succesele stagionale ale Lipovei în fața celor de la Unirea Sântana și tot trei sunt Cupele României (faza pe județ) cucerite de lipovani în tot atâția ani. Trabalka și Kocsis au făcut ca reușita lui Vidac să conteze doar pentru statistică, iar „alb-albaștrii” au întins hora bucuriei pentru a doua oară în patru zile. Au realizat eventul județean și au șansa să facă un sezon perfect dacă promovează în urma barajului cu bihorenii de la FC Diosig.

Ca și sâmbătă, pe „Șega”, la sărbătoarea fotbaliștilor a participat și primarul Lipovei.  „Sunt foarte fericit. Am jucat destul de bine astăzi, deși am avut impresia că băieții s-au menajat puțin. Sigur, sunt mai importante cele două meciuri foarte grele de baraj, trebuie să demonstrăm și acolo că avem valoare. Oricum, fotbaliștii au adus deja onoare Lipovei, au muncit enorm, au crezut în ei, au întors soarta campionatului când nu prea mai credea nimeni, după avansul de 5 puncte avut de Crișul în iarnă. Ne va rămâne în minte acel meci de la Chișineu-Criș, un meci extraordinar, o victorie indiscutabilă. În urmă cu 5 ani am repornit proiectul secției de fotbal, am urcat din Liga 6-a an de an până în Liga 4-a și, cu toate că la început am avut o echipă mai subțire valoric cu care ne-am luptat să nu retrogradăm, iată că am reușit acum să avem o echipă frumoasă și valoroasă. Sigur că au fost investiții importante, dar am crezut în proiectul lui Radu Pop, am știut că e capabil și iată că avem rezultate, avem cu ce să ne mândrim. Dar, e normal să ne dorim și mai mult, mai ales că am mai avut o echipă în Liga 3-a pe vremuri cu rezultate destul de bune. Știu bine ce a fost, căci eram președintele clubului la acea vreme. Așa că știu despre ce este vorba și m-aș bucura nespus să jucăm din nou acolo, mai ales că vom avea un stadion frumos, modern. Acesta va fi gata undeva în luna octombrie din cauza unor întârzieri, căci altfel trebuia finalizat pe 15 august. Dacă promovăm ne dorim să jucăm la Pîncota o vreme. Avem o relație bună cu colegii de la Primăria de aici, sunt condiții foarte bune după cum s-a văzut și la finala de azi a Cupei României. Sunt convins că noi, ca și comunitate, Primărie, Consiliul Local și mediul de afaceri local, vom reuși să susținem această echipă și în Liga a 3-a. Una peste alta, suntem bucuroși că se face sport la Lipova. Tot la fotbal, avem două grupe de copii, vor fi și mai multe în anii următori, ne bazăm pe cele două licee din oraș. Pe lângă fotbal, avem și secții de șah, judo, tir cu arcul și volei. Tineretul trebuie să facă sport și noi încurajăm acest lucru”, a punctat Mircea Jichici.

Președintele „șoimilor” a băut șampanie pentru al treilea an consecutiv din Cupa României. Recâștigarea acesteia era primul obiectiv al sezonului, deși, între timp, lucrurile s-au mai schimbat. „Am luat din nou Cupa, suntem fericiți, dar nu ne oprim aici. Nu scapă ceilalți granzi din județ de noi. Dacă ne ajută Dumnezeu și promovăm, facem echipa a doua în Liga 6-a, iar dacă avem ghinion la baraj… ne vedem iar în Cupă. Glumesc, și noi și ei vrem să scăpăm unii de alții, vedem ce va fi. Legat de finala de azi, a fost un meci mai ușor de cum ne așteptam. Unirea și-a menajat juniorii pentru dubla cu Zlatna, e normal, iar cei care au jucat, plus seniorii, parcă nu ne-au pus probleme ca și în campionat. Oricum, îi felicit pe cei de la Sântana, au fost un adversar redutabil în campionat, mi-ar plăcea să cred că nu va pleca Donca după ce a făcut treabă foarte bună. Eu le doresc de pe acum baftă anul viitor. Politica clubului lor nu o hotârâm noi, ei știu ce fac. În plus, urmărim cu interes evoluția juniorilor de la Unirea, participarea lor la zonă, căci, după barajul de promovare, vrem să concretizăm discuțiile începute de ceva timp cu conducerea clubului pentru câțiva dintre tinerii fotbaliști pe care ni i-am dori la Lipova în Liga 3-a”, a menționat Radu Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.