Raporturi de forțe confirmate: Șoimii Lipova – Progresul Pecica 2-1

Raporturi de forțe confirmate: Șoimii Lipova - Progresul Pecica 2-1

Ca și în turul campionatului, Șoimii Lipova a fost peste colega de serie, Progresul Pecica, în amicalul disputat în această dimineață, pe arena „Șega”. Scorul s-a repetat și el, 2-1 pentru „alb-albaștri”, totul decizându-se în ultima jumătate de oră.

În minutul 61, Banyoi i-a furat mingea portarului Gârlea și a deschis tabela, pe care avea să o modifice și noua achiziție a „șoimilor”, Claudiu Codoban, 15 minute mai târziu. D. Rusu a centrat pe bara a doua și fostul mijlocaș al lui FC U Craiova a pus latul. Meciul s-a redeschis, oarecum, cu 5 minute înainte de final, când a greșit și Pădure, iar Sergiu Popa l-a taxat din numai 2 metri.

Fiindcă Iliescu e accidentat, iar Buta răcit, Sabău a avut la dispoziție un singur portar. Au mai absentat și Filimon și Hațegan. „Am făcut un joc destul de bun, am pus presiune pe adverar și am marcat așa. În ultimii 30 de metri nu am prea fost mulțumit de atacul pzoițional, mai trebuie să lucrăm, avem destule probleme. Totuși, am irosit trei situații foarte bune pe lângă goluri, iar în apărare am stat destul de bine, adversarul ne-a creat probleme doar la niște faze fixe. Se poate spune că au avut două acțiuni și au cerut un penalty la o minge furată de Szekely în careul nostru”, a punctat Flavius Sabău, antrenorul „șoimilor”, care își mai vedea elevii la lucru o singură dată înaintea reluării meciurilor pe puncte, peste o săptămână, la Ghiroda.

Pecicanii s-a prezentat în formula completă la acest test, deși antrenorul Dan Stupar și-a fi dorit un lot ceva mai stufos decât cei 19 oameni pe care contează acum. „Un antrenament reusit, cu o echipă foarte bună de Liga a 3-a, care, de doi ani încoace, se impune în fruntea seriei. Sunt mai mulțumit de felul cum au reacționat ofensiv față de miercuri, s-a văzut un plus de prospețime pentru că marți a fost antrenament pur fizic și împotriva celor de la Curtici nu am reușit să fim primii la minge. Ne-am creat și ocazii, e, însă, evident că mai avem de lucrat inclusiv ka integrarea lui Capătă, Mateucă și Dancă. Au calitate, dar tactic mai avem de lucrat, sperăm până la începutul campionatului să ajungem la o formă sportivă bună. Avem un lot de doar 19 jucători, imi doream 22, dar nu ne permitem confortul acesta și am completat cu juniori din pepinieră, care se antrenează cu noi. Dacă vreunul dintre ei progresează poate fi o soluție pentru echipa mare. Ne va fi un pic mai greu în retur, apar suspendările și accidentările, dar iîncercăm să scoatem maxim cu ce avem. Cu puțină inspirație și șansă sperăm să ne clasăm pe un loc cât mai onorabil. Nu este suficient doar turul, trebuie un echilibru și în retur. Echipele care joacă cu noi își iau alte masuri, în tur ne-au luat mai lejer și am câștigat o serie de jocuri când am ajuns până pe locul 2. Acum ne vor trata altfel și ne va fi mai greu, plus că am avut 21 de sportivi în tur. Concurența era mai acerbă, dar încercăm să scoatem maxim de la ce avem. Orice antrenor își dorește echilibru și concurență pe posturi. Titularii din prima fază altfel răspund dacă știu că în spatele lor e o rezervă care poate să le ia locul, altfel se concretizeaza evoluția la antrenamente și în joc”, a punctat și tehnicianul Progresului. Felnac, Semlac și Lugoj sunt ultimii adversari ai iernii pentru „galben-albaștri”.

Formații:

Lipova: Pădure – Polgar, Bercu, A. Popa, Prună – Vlad, Simion, Dobrean, D. Rusu – Sulea, Codoban. Au mai jucat: Nagy, Dolga, M. Popa, Stoin, Bicuschi, Dragoș, Banyoi.

Pecica: Gârlea – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – Mateucă, Tamaș, Arsene, Bozian – Puie, Capătă. Au mai intrat: Iosub – Sergiu Popa, Morar, Iuga, Deliman, Țugulescu, Dancă, Szekely.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.