Rănite de rezultatele din prima etapă, Cermeiul și Lipova scot cuțitele în Țara Sămădăilor! Vlad: „Sperăm să-i surprindem!” v.s. Polgar: „Nu plecăm favoriți!”

Sorții au vrut ca echipa lui Flavius Moisă, Adi Sas și Cristi Irimia să înceapă campionatul Ligii a 3-a cu două derby-uri arădene pe teren propriu. Primul dintre ele s-a încheiat nefericit pentru „sămădăi”, care au pierdut avantajul luat în minutul 75 în fața Crișului în ultimele 7 minute. Dezamăgirea a fost mare, dar cermeianii primesc rapid șansa revanșei și încă unei alte rivale care a cam avut probleme în Țara Sămădăilor. Doar că nici Șoimii Lipova nu a început pozitiv sezonul, pierzând tot pe teren propriu, 0-2, cu ACS Ghiroda și Giarmata Vii. Așadar, sâmbătă, de la ora 17, ne așteaptă o partidă de care pe care, pentru primele puncte stagionale.

Una dintre armele Gloriei a venit în aceată vară tocmai de la Lipova. De fapt vorbim despre o revenire, căci Michel Vlad a mai îmbrăcat tricoul „alb-roșu” în urmă cu trei sezoane. „Mijlocașul de buzunar” al lui Moisă a fost golgheter în amicale și-și dorește să-și aducă aportul și la un rezultat pozitiv sâmbătă după-amiază. „A fost inspirată trecerea mea la Cermei, colegii m-au primit bine. Este un grup bun, sunt tineri de perspectivă și eu am vrut să joc, mai ales că la Șoimii eram la concurență pe un post dedicat, în principiu, unui junior. Am avut parte de săptămâni de pregătire complexă, antrenorul Flavius Moisă e preocupat, are stiluri noi de antrenament, ne simțim bine și putem crește ca fotbaliști. În amicale am fost foarte motivat, am încercat să-mi câștig locul din echipă ca și ceilalți colegi și am reușit să fiu util cu cele 8 goluri marcate. Sper să fiu bine și să fiu foflosit cât mai mult, concurența e mare, sunt mulți jucători cu calitate în lot, chiar dacă mai tineri. Fără să facem mari declarații, noi în vestiar ne dorim play-off-ul, mi-ar place și mie să avem rezultate, să fim acolo sus”, spune fotbalistul crescut de UTA.

Acesta a și evoluat în Liga 2-a pentru gruparea fanion a Aradului, dar ulterior și-a continuat cariera la Pecica, Cermei și Lipova. „Prima etapă a fost mai dificilă, chiar dacă am avut înainte un meci oficial de Cupă. Am fost 4-5 jucători noi în primii 11 și aversarul a fost redutabil, nu ne-a dat prea mult spațiu de mișcare. Personal am avut două situații după primul sfert de oră, am șutat pe lângă poartă în două rânduri, destul de aproape, o dată în plasa laterală. Dar, cu toate că am avut meciul în mână 80 de minute, pe final, din două greșeli care au generat faze fixe, am pierdut. Dar și sâmbătă ne așteaptă un meci extrem de dificil. Nu de luptă ca cel cu Crișul, ci o luptă pentru minge. Trebuie să blocăm jocul de posesie al Șoimilor, știu cum pregătesc și joacă ei un meci.  Vin și ei după o surpriză negativă, e clar că au ambiția să câștige, dar noi sperăm să reușim să îi surprindem și să facem un rezultat pozitiv. După meciul cu noi, le doresc succes foștilor colegi de la Lipova”, mai transmite fotbalistul de 26 de ani al „sămădăilor”.

Norbert Polgar începe cel de-al treilea sezon în tricoul Lipovei, el sosind chiar de la Cermei, adversarul de peste trei zile al „șoimilor”. „Cu Ghiroda, am avut un meci bun din punctele de vedere ale jocului, am avut multe ocazii, am ratat uneori nepermis, dar ăsta este fotbalul, nu tot timpul cei care joacă fotbal și câștigă. Uite că am pățit-o și noi, nu am marcat și adversarii au fost pragmatici. A fost o înfrângere nu chiar ușor de digerat, toată lumea s-a așteptat să câștigăm noi, dar adversarii se ambiționează întoteauna cu noi, așa este de trei ani de când avem performanțe deosebite. Știm ce ne așteaptă, e greu să câștigăm pe acel teren din Cermei, dar vrem să prestăm un joc bun, mai eficient, să marcăm și să câștigăm. Nu să bifăm doar ocazii, acestea nu prea contează. Cermeiul are un antrenor bun, din generația mea, care vrea să demonstreze că are un viitor frumos. Îi știu pe câțiva dintre jucatori, am fost coleg cu unii, e clar că urmează un meci cu ambiții locale. Au un lot destul de bun, nu cred că plecăm ca și favoriți. Sunt două echipe cu locuri echilibrate, cu dubluri pe posturi, poate juca oricine. Sperăm să ne întoarcem cu toate punctele de la Cermei sâmbătă”, a punctat experimentatul fundaș, care în urmă cu 5 ani a atacat promovarea în Liga 1 cu UTA din postura de titular.

Doar lipovanii au absențe pentru confruntarea din runda cu numărul doi, respectiv accidentații Prună și Gherasim.

Formații probabile:

Cermei: Gîrlea – Stoianovici, R. Iuga, D. Pop, Ursoi – Salka, Lazăr – M. Vlad, Sg. Popa, Piț – L. Tenlep.

Lipova: Iliescu – Aldan, Nicolescu, A. Popa, Filimon – Simion, Suslak, Bozian – Brad, Trabalka, Ban.

Arbitri: Mircea Ardelean, Casian Băla, Andrei Pîslaru (toți din Arad)

Observatori: Ciprian Tranca și Gheorghe Ilici (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.