Puncte prețioase lăsate lângă Mureș: Progresul Pecica – Șoimii Lipova 0-0

Capul de afiș al etapei cu numărul 12 al Ligii a IV le-a adus în față pe Progresul Pecica și Șoimii Lipova, cu mențiunea că oaspeții aveau mult mai mare nevoie de puncte pentru a nu pierde contactul cu liderul Crișul. Și, s-a jucat în consecință, cu vizitatorii atacând mai mult, însă au dat peste un portar în zi de grație.

Gazdele au început mai bine meciul cu atacuri rapide purtate în special pe benzi dar ocaziile s-au născut în urma a două faze fixe. Mai întâi, Arsene a șutat bine din marginea careului, lateral stânga, dar Bujor a respins excelent de la colțul scurt, iar apoi Bier l-a blocat la timp pe Dolga care șutase puternic din 12 metri la capătul unui corner.

Lipova și-a revenit după 25 de minute, a avut mai mult mingea și și-a creat o ocazie mare după șutul lui Gîlcă din mijlocul careului, reținut în doi timpi de Cionei. Vizitatorii au continuat atacurile până la ultimul fluier al reprizei, în timp ce pecicanii s-au mulțumit cu contraatacuri. Ocaziile de poartă au lipsit de ambele părți.

Lipova a fost echipa mai motivată la ieșirea de la cabine, în minutul 57 au avut o ocazie imensă de 0-1. Gîlcă a urmărit un balon respins după un corner, a tras puternic de la marginea careului, dar Ciornei s-a opus și cu ajutorul barei. Șoimii au fost mai periculoși și, în minutul 72, au avut o nouă ocazie importantă. Tomuț a centrat de pe stânga, iar Gîlcă a reluat peste poartă, din 3 metri, de la colțul lung. Lipova a căutat mai mult golul de trei puncte și a fost aproape să-l obțină când Filimon a reluat cu capul din șapte metri la centrarea lui Popa, însă Ciornei a fost imbatabil. Proaspăt intratul Edu și-a încercat și el norocul și a șutat de la 30 de metri, dar transversala a salvat Progresul.

Și gazdele au avut șansa unui succes de palmares, când Vali Fritea a reluat cu capul puțin pe lângă încheietura barelor după respingerea lui Bujor la o lovitură liberă a lui Arsene. Deși au atacat în minutele de prelungiri, lipovanii nu au fost lucizi și au pierdut două puncte în lupta cu Crișul pentru supremația seriei.

Formații:

Progresul Pecica: Ciornei – Wild, Șiclovan, Dolga – Moldovan, Vasilca( 84 Grăjdean), R. Fritea, V. Fritea – Ponta ( 90+1 Maxim), Arsene, Huțanu.

Șoimii Lipova: Bujor – Kocsis (65 Blănaru), Pașcu, Bier, Tomuț (86 Cuc) – Orza (46 Pantea), Simion, S. Popa ( 82 Edu), Gîlcă – Filimon, Vasinc.

Arbitri: Alin Deac – Andrei Bondar, Casian Băla.

Observatori AJF: Răzvan Cadar, Vasile Rad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.