Polii arădeni ai clasamentului se atrag în derby-ul Pecica – Lipova! S. Popa: „Să-și revină după meciul cu noi! v.s. Bercu: „Muncim să nu mai greșim!”

Polii arădeni ai clasamentului se atrag în derby-ul Pecica – Lipova! S. Popa: „Să-și revină după meciul cu noi! v.s. Bercu: „Muncim să nu mai greșim!”

Puțină lume ar fi pariat pe un clasament făcut între echipele arădene cu Progresul Pecica, prima și Șoimii Lipova, la coadă. Aceasta este, însă, realitatea după primele 7 runde în C4, cu mențiunea că nou promovata arădeană e chiar a doua forță a campionatului, în spatele Craiovei.

Pecica nu a mai cunoscut gustul înfrângerii din etapa a doua și cel al remizei dintr-a patra, iar cele trei victorii la rând au adus multă încredere în vestiarul Progresului. „Nu ne așteptam să fim atât de sus după primele etape, dar, dacă ne gândim la condițiile care le avem și la antrenamentele pe care le facem cu Dan Stupar, la valoarea lotului, cred că merităm acest loc 2 și dorim să-l păstrăm cât mai mult timp posibil”, spune Sergiu Popa. Experimentatul mijlocaș al pecicanilor s-a despărțit de Lipova în iarna anului trecut după ce pusese umărul la promovarea în Liga 3-a și a evoluat cu succes un sezon și jumătate în „alb-albastru”. „Ne așteaptă al treilea derby arădean, după egalul cu Crișul și victoria de la Sebiș, vine la noi fosta mea echipă, Șoimii Lipova și nu vin doar în vizită. Sunt în mare foame de puncte, iar noi nu ne uităm pe clasament. Știm că nu asta este valoarea lor și își vor reveni, dar am dori să o facă după meciul cu noi. Nici nu ne gândim să pierdem acest meci, ba chiar vrem să-l câștigăm, în ciuda problemelor de lot pe care le avem. Din păcate, pe lângă Mitruț (n.a. Dumitru Copil), care încă nu și-a revenit după problemele la tendon și Creța, care lipsește de două etape, l-am mai pierdut și pe Szekely ca urmare a unei contracturi cu care s-a ales la golul marcat la Sebiș. Dar, rămân destui jucători valoroși care pot juca și chiar foarte bine. În plan personal îmi doresc să dau și eu gol, căci încă nu am marcat în acest sezon. Sigur că și pasele decisive sunt importante, dar și mai important este să câștige echipa, indiferent de reușitele personale ale mele sau ale oricărui alt coleg”, a adăugat Popa.

Marcel Bercu e unul dintre fotbaliștii Lipovei (alături de Dolga și Vlad) care cunosc ambientul pecican din sezoanele în care s-a tras la promovarea în Liga 3-a. Acum, cele două grupări vorbesc de pe picior de egalitate, cu „șoimii” având de șters cu buretele peste un start de sezon mult sub așteptări.  „Ne așteaptă o partidă grea, toate derby-urile între arădene sunt deschise oricărui rezultat. Pecica a pornit foarte bine pentru o nou-promovată, am jucat și eu acolo o jumătate de an și știu ce condiții sunt. Conducerea este serioasă, banca tehnică și jucătorii sunt valoroși, nu sunt întâmplătoare rezultatele. Noi cred că am avut neșansă încă de la tragerea la sorți, apoi lipsa de luciditate în atac ne-au adus aceste rezultate modeste. Dar, ne-am pregătit foarte bine și sperăm să ne revenim rapid. Chiar de la acest meci vrem să reluăm șirul victoriilor cu care ne-am obișnuit susținătorii. La antrenamente ne străduim să eliminăm greșelile comise în primele etape, atât pe faza de construcție și finalizare, cât și în apărare. Au fost multe greșeli personale, pe care nu mai avem voie să le facem. Așadar, muncim să nu mai greșim! Concluzionând, cred că avem toate atuurile să luăm cele trei puncte din deplasarea de la Pecica”, a punctat și fundașul central al lui Flavius Sabău.

Patru sunt și absențele „șoimilor” pentru confruntare de sâmbătă, de la ora 15, de pe arena „Pădurice”, din Pecica. Gherasim va reveni pe gazon de abia la anul după operația la genunchi, însă și Dobrean a suferit o accidentare urâtă. Fostul mijlocaș al UTA-ei și-a fracturat peroneul cu ocazia testului de marți cu Glogovăț și va rămâne pe tușă pentru o perioadă lungă de timp. Stoin are probleme la spate și Filimon este suspendat după cartonașul roșu din etapa trecută.

Formații probabile:

Pecica: Gârlea – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – S. Popa, Arsene – Mager, Puie, Bozian – Grigore.

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Prună – Vlad, M. Popa, Lazea, D. Rusu – Sulea, Istrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.