Pecica vrea să urce în trenul Lipovei cu direcția barajului de promovare! A. Iuga: „Depindem doar de noi” v.s. Prună: „Diferența o va face ambiția și determinarea”

Pecica vrea să urce în trenul Lipovei cu direcția barajului de promovare! A. Iuga: „Depindem doar de noi” v.s. Prună: „Diferența o va face ambiția și determinarea”

Dezamăgirile arădene ale rundei inaugurale a anului în Liga 3-a se întâlnesc în meci direct sâmbătă, de la ora 15, pe terenul „Pădurice”, din Pecica. Între timp, atât Progresul lui Stupar, cât și Lipova lui Sabău s-au revanșat cu succese externe în județul Timiș. „Galben-albaștrii” s-au impus cu 2-1 la Periam, iar „alb-albaștrii”  1-0 pe „Electrica”, cu ACS Poli și anunță un derby județean aprins, deschis oricărui rezultat.

Combatantele sunt despărțite de patru locuri, dar numai de 5 puncte în clasamentul seriei a VIII-a, cu mențiunea că poziția de baraj a Lipovei e contestată din nou și de echipele din Timiș, Dumbrăvița și Ghiroda. Dar, Pecica e și ea acolo, având – totodată – ambiția să demonstreze că se poate ridica la nivelul echipei ce pleca mare favorită la câștigarea campionatului. Socotelile nu s-au potrivit încă și Crișul este cea care își privește de sus adversarele și care s-ar putea distanța în frunte profitând de etapa grea a „șoimilor” și de faptul că ea o găzduiește pe codașa din Ezeriș.

A. Iuga: „Pe teren nu ai mamă, nu ai tată”

Așadar, Progresul nu a renunțat nici ea la ideea de a prinde in extremis un loc de baraj. „Avem și noi șansa noastră la primele două locuri, depindem de noi și de cum jucăm meciurile directe cu contracandidatele noastre. Venim după un meci bun la Periam, doar în primele 10 minute au venit peste noi. Apoi am controlat clar prima repriză, dar și după pauză tot noi am avut mai mult inițiativa. Meritam să terminăm cu un avantaj mai mare la ocaziile pe care le-am avut. Derby-ul local cu Lipova nu are o favorită clară, cred că cei care vor juca mai bine vor și câștiga. Ca joc și posesie stăm bine după primele două etape, sperăm să mergem tot așa și la următoarele meciuri. Îi cunoaștem bine pe lipovani, nu prea au cu ce să ne surprindă, dar la fel și ei ne știu pe noi. Însă, repet, dacă noi ne facem treaba bine, putem câștiga. O victorie ar fi foarte importantă pentru noi, altfel nu mai putem spera la primele două locuri”, a spus Angelo Iuga, printre cei mai buni pecicani în deplasarea de la Periam.

Mijlocașul lui Dan Stupar va încrucișa armele printre alții, și cu Victor Prună, colegul său de generație de la Atletico. „Mă bucur să-l reîntâlnesc pe teren pe Victor. E prietenul meu, ne-am duelat și în tur, atunci a câștigat el… Suntem amici foarte buni, ținem legătura permanent, sunt convins că fiecare va da totul pentru echipa lui. Nu avem mamă, nu avem tată pe teren, apoi, după meci, sigur că redevenim aceiași prieteni buni”, a adăugat Iuga.

Prună: „În următoarea lună s-ar putea decide situația pentru baraj”

Lipova și-a făcut treaba în noroi, pe „Electrica” și, deocamdată, a respin atacurile urmăritoarelor. Vlad Filimon a fost omul meciului, făcând cuplu în banda stângă cu Victor Prună. „Am avut un meci foarte greu la Poli, pe un teren aproape impracticabil. Ne bucurăm că am câștigat după ce ne-am dăruit cu toții, am muncit enorm, iar Filimon ne-a ajutat cu o execuție splendidă. Eu am început returul ca fundaș stânga, fișa postului este destul de ușoara, dar în fotbalul modern este un post cheie, care contribuie mult și la faza ofensivă. Trebuie să îmi fac treaba acolo unde sunt pus de către antrenor, chiar dacă eu cred că mi-aș aduce aportul mai bine dacă aș evolua la mijloc. Sper să fiu mai eficiet și la fazele fixe, sunt unul dintre primii executanți desemnați, mă și pregătesc intens la antrenamente pentru astfel de situații”, a spus polivanetul fotbalist al lui Flavius Sabău.

Prună e conștient că lupta pentru locul 2 s-a încins destul de mult după rezultatele din primele două runde ale anului. „Lupta pentru primele două locuri se complică dacă nu reușim să câștigăm, vin din urmă Pecica, Dumbrăvița, chiar și Ghiroda, sunt meciuri foarte importante urmatoarele patru. Întâlnim toate cu contracandidate, cred că se poate decide în mare parte situația pentru baraj  în următoarea lună. Deocamdată, ne concentrăm doar pe meciul de sâmbătă, unul foarte greu. Pecica are un prim <<11>> mult mai bun ca cel din tur, au dus câțiva jucători de calitate, s-au întărit în toate liniile, Rosenblum și Bilia în linia de fund, Călin la mijloc, plus câțiva străini destul de interesanți. Știm ce joacă în linii mari, dar și ei ne cunosc, va fi un meci destul de disputat. Diferența o va face voința, ambiția și determinarea de moment. Sperăm să jucăm un fotbal frumos, combinativ, atât noi cât și ei, iar la final să fim noi cei câștigători”, a adăugat lipovanul, care e încântat și de revederea pe gazon cu colegul său de generație. „Îl voi reîntâlni pe teren pe Angelo Iuga, un foarte bun prieten și fost coleg la Atletico și UTA. Sper să jucăm amândoi bine, să ne facem datoria față de echipele noastre și la final să ne îmbrățisăm indiferent de rezultat”, a încheiat Victor Prună, chiar fotbalistul care a decis meciul din tur, din Sânnicolau Mic.

La această oră, cele două combatante nu au probleme de lot pentru meciul de sâmbătă, dar așteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor PCR.

Formații probabile:

Pecica: Dagău – Rosenblum, Bilia, Wild, Aldan – A. Iuga, Rădulescu – Călin, Simon, Bozian – Capătă.

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, Prună – Trip, Salhi, D. Pop, Filimon – Trabalka, Paulevici.

Arbitri: Tudor Florin Jurcă (Arad) – Mădălin Bulgărașu, Patrik-Ștefan Sandu (ambii din Timişoara)

Observatori: Ştefan Galovits (Oradea), Vasile Rad (Arad – Arad)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.