Oșorheiul, fără presiune în meciul de Cupă cu Lipova. „Șoimii” sunt în gardă: „O echipă ce muncește mult e întotdeauna periculoasă”


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/profan/public_html/soimiilipova.ro/wp-content/themes/envince/library/ext/get-the-image.php on line 642

După UTA și Pîncota, ce au început campionatul ligii secunde weekendul trecut, Șoimii Lipova intră și ea în febra competițiilor oficiale. În cadrul primului tur al Cupei României, trupa de pe Mureș o găzduiește mâine, începând cu ora 17,30, la Zăbrani, pe CS Oșorhei, formație din Liga a 3-a Bihor mult întinerită în această vară.

După despărțirea de Călin Cheregi (plecat la Centrul de Excelență de la Buzău), Oșorheiul a apelat la Gheorghe Silaghi, ultimul antrenor al lui FC Bihor în eșalonul secund. Acesta are exact o săptămână la cârma „galben-negrilor”, încercând, cel puțin la nivel declarativ, să ia presiunea de pe umărul elevilor săi. „Ştim că întâlnim o echipă matură cu mulţi jucători experimentaţi şi probabil au un atuu din acest punct de vedere. Noi avem foarte mulţi tineri, practic suntem ca şi o echipă de juniori republicani. Vrem să acumulăm cât mai multă experienţă cu fiecare joc şi de asta ne dorim să mergem mai departe. Nu avem presiune, obiectivul nostru fiind ca aceşti tineri să capete experienţă competiţională şi să crească în valoare”, a menționat Silaghi, care contează pe o formație cu medie de vârstă extreme de scăzută (aproximativ 19 ani).

Lipovanii au mers destul de bine în amicalele verii, dar s-au păstrat proaspeți pentru acest joc. „Alb-albaștrii” nu au mai intrat în arena de pe 29 iulie, când au câștigat cu 2-0 la Sântana, pentru ca și partida de mâine să o joace în deplasare, deși e programată…acasă. După cum se știe, stadionul din Lipova își schimbă total fața, astfel că în noul sezon competițional, „șoimii” vor fi găzduiți arena „Iosif Scheirich” din Zăbrani. „Nu consider că sutem favoriți, trebuie să demonstrăm asta pe teren. Am auzit și noi că au mulți copii și puține individualități, dar asta înseamnă că sunt o echipă muncitoare, iar astfel de echipe sunt întotdeauna periculoase. Deocamdată, îmi doresc să ne ridicăm cel puțin la nivelul lor, mai ales că sunt convins că vor veni după calificare la Zăbrani. Sunt puțin și eu curios cum vor reacționa băieții la acest prim meci oficial al sezonului, tot ce sper este să fim cât mai concentrați și inspirați”, a punctat și Flavius Sabău. Tânărul antrenor al „șoimilor” nu va putea conta pe doi dintre fotbaliștii cu profil ofensiv, Adi Piț (accidentat) și Sergiu Popa (plecat în vacanță).

Formații probabile:

Oșorhei: Hava – Cacovean, Remeș, Gal, Chiș – Codreanu, Tenche, Cuc, Boka – H. Popa, Groza.

Lipova: Bujor – Kocsis, Bier, Pașcu, Denuț – Orza, Tomuț, Gherghel, Gîlcă – Filimon, Vasinc.

Arbitri: Daniel Neagoe – Alin Botaș, Patricia Samsudean (toți din Timișoara)

***

De menționat este că CS Ineu, cealaltă echipă arădeană ce trebuia să joace în primul tur al Cupei, va trece mai departe fără joc și asta pentru că adversarul, FC Hidișel, s-a desființat între timp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.