Open-ul Internațional de șah rapid, Memorialul I.M. Victor Butunoi ediția a V-a

Open-ul Internațional de șah rapid, Memorialul I.M. Victor Butunoi ediția a V-a

…”N-avem cuvinte destule ca să îndemnăm pe părinţi şi profesori să îndrume preocupările tineretului spre şah.  Dacă nu pun destul preţ pe intelectualitatea acestui joc, să ştie cel puţin că pentru şahist, tablele şi cărțile de joc, ca şi toate jocurile de noroc, devin distracţii barbare de care se leapădă pe măsură ce înţelege şi practică tot mai bine şi mai intens şahul”…

–Mihail Sadoveanu–

În data de 18.11.2017 în orașul Lipova a avut loc Open-ul Internațional de șah rapid, Memorialul I.M. Victor Butunoi ediția a V-a. Concursul a avut loc la Centrul Recreativ al orașului Lipova, derulându-se pe parcursul întregii zile. La această ediție am avut bucuria de a avea sportivi din mai multe părți ale țări, dar mai ales am avut onoarea de a avea doi sportivi din Ukraina, Kiev – Marele Maestru Shishkin Vadim și Maestrul Internațional Nesther Ihor; jucători care au ocupat locul 1 și locul 2 în acest turneu.

Anul acesta în cadrul acestui turneu, am organizat prima ediție a unui turneu în care au jucat doar juniorii, copii până la 14 ani. S-au duelat pe tabla de șah 7 runde, iar după cele 7 partide cei mai buni dintre ei s-au bucurat de munca lor prin premiile cu care au fost premiați.

Jucătorii clubului Lipova in această ediție au concurat în număr mult mai mare comparativ cu edițiile anterioare și au obținut rezultate frumoase.

Pop Selina locul II U16 în turneul A de seniori. Tot în cadrul acestui turneu mare și competitiv, au obținut rezultate frumoase următorii jucători:

Bălăceanu David locul I Lipova

Urs Darius locul II Lipova

Bancoș Ileana locul III Lipova

În turneul B surpriza a venit din partea celui mai mic jucător din cadrul turneului, Bălăceanu Ruben (6 ani), care după cele 7 runde a obținut 3 victorii și o remiză cu jucători mai mari ca vârsta decât el și cu mai mulți ani de pregătire șahistă.

  

Felicităm toți șahiștii care au luptat în această întrecere a Sportului Minții și mulțumim Primăriei Lipova și Clubului Sportiv Șoimii Lipova pentru tot sprijinul acordat!

Președinte secția de șah CS Șoimii Lipova

Florin Bălăceanu

 

galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.