Miștouri craiovene la adresa Lipovei după remiza de la Târgu Jiu: „Ne pare rău că nu am câștigat, ca să le închidem gura acestor atotștiutori ai fotbalului”

Miștouri craiovene la adresa Lipovei după remiza de la Târgu Jiu: „Ne pare rău că nu am câștigat, ca să le închidem gura acestor atotștiutori ai fotbalului”

Mare emisiune, mare la un radio anonim din București, prezentată de Gabi Safta. „Știința suntem noi!” s-a chemat ediția de sâmbătă pusă în scenă de jurnalist, la care a fost invitat în studio un suporter inimos al FC Universității Craiova, iar prin telefon au intrat antrenorul echipei, Eugen Trică și comentatorul casei…la meciurile transmise pe youtube de olteni, Mihai Belu. Asta la o zi după ce Șoimii Lipova impusese remiza, 2-2, pe „Municipalul” din Târgu Jiu în fața liderului seriei a IV-a a Ligii a 3-a.

Într-o totală simfonie, așa cum le stă bine unor oameni maturi și pasionați, s-a adus o odă pe tip comunist „Științei”, „condimentată” cu miștouri la adresa grupării lipovane. Președintele „șoimilor” nu a putut rămâne imun la unele afirmații încurajate, de altfel, de jurnalistul Safta, care și-a dat părarea de expert: „Dacă Știința câștiga cu 7-2, cei de la Lipova nu aveau nimic de comentat”. Discutabil.

Așadar, Radu Pop a ținut să le ofere o replică oltenilor după „Știința suntem noi!” . „Am făcut un meci bun și am scos un rezultat pe măsură la Craiova. A fost un meci care se putea termina 1×2, după aspectul jocului și chiar a ocaziilor. Am ieșit cu capul sus de la cea mai grea deplasare a sezonul. Însă, mi-a lăsat un gust amar o emisiune radio despre clubul oltean, în care antrenorul lor ne-a luat la mișto. Spunea că domnul primar ar trebui să ne facă cetățeni onoare după acel egal. Foarte spiritual domnul Trică, nimic de spus. Apoi, așa-zisul comentator al meciurilor date de club pe youtube, care nici măcar nu a rostit numele marcatorilor de la Șoimii Lipova și vorbea exclusiv despre jucătorii Craiovei, spunea că ne-am dat viața cu ei și că în următoarea săptămână nu ne ridicăm din pat. Sau că ar trebui să ne bucurăm că ne-au văzut țăranii din Lipova la televizor. Vreau să le spun oltenilor că ar trebui să le pară bine că suntem câteva echipe bune care jucăm serios cu ei și așa promovarea lor va fi meritorie, dar să nu se umfle în pene prea tare. Noi jucăm la fel cu toate echipele, suntem profesioniști, doar nu voiau  să ne dăm la o parte, să ne lăsăm bătuți? Orașul Lipova are oameni serioși, nu sunt țărani și la ora meciului erau la servici, nu au stat să se uite la o transmisie pe youtube. De altfel, o transmisie mediocră, în care nu se prea distingeau numerele de pe tricou, iar comentatorul plătit de domnul Mititelu nici măcar nu știa numele jucătorilor noștri. Probabil de aceea nu a văzut cele 2-3 ocazii mari ale noastre, pe lângă goluri. Sincer, îmi pare rău că nu am câștigat, măcar le închideam gura acestor atotștiutori ai fotbalului, că prea se cred cei mai grozavi pe banii lui Mititelu, care le-a oferit un buget egal cu totalul bugetelor următoarelor patru echipe din clasamentul seriei a IV-a”, a fost replica șefului lipovanilor.

Clasamentul Ligii a 3-a nu a suferit modificari majore în partea sa superioară după prima rundă a returului. Doar Horezu a luat toate punctele (la „masa verde” cu Sebișul), dar ordinea pe podium și distanța dintre echipe a rămas aceeași: 1. FC U Craiova 42 p, 2. Șoimii Lipova 29 p, 3. Crișul Chișineu Criș 28 p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.