Lipovanul Iova se întoarce în Valea Domanului ca adversar: „La noi atmosfera e deosebită, nu-mi explic locul modest al reșițenilor”

Lipovanul Iova se întoarce în Valea Domanului ca adversar: „La noi atmosfera e deosebită, nu-mi explic locul modest al reșițenilor”

Nici cei mai pesimiști suporteri reșițeni, dar nici cei mai optimiști fani ai Lipovei nu credeau că la primul meci direct dintre cele două formații în stagiunea 2018-2019 a Ligii a 3-a, „șoimii” vor avea 14 puncte în  față. Mai mult, trupa „alb-albastră” merge din postura liderului în Valea Domanului pentru a susține cea de-a treia teză consecutivă, după cele luate cu 1-0 cu Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir.

Antrenorul Leo Doană și-a reintrat în pâine la Reșița cu 7 punct din 9 posibile, sincopa venind pe teren propriu, în fața unei alte formații din județul nostru. Național Sebiș a plecat cu prețios 0-0 din Banat, în condițiile în care se afla la primul meci fără Călin Cojocaru, iar Marco Enciu era eliminat de pe teren în debutul reprizei a doua.

Acum, confruntarea cu Lipova pare și mai complicată, dar în același timp poate fi ultima șansă ca Reșița, văzută mare favorită la promovare la începutul sezonului, să se agațe de un ultim tren spre locul ocupat chiar de adversarul de sâmbătă. Despre „duelul” de peste două zile vorbește Raul Iova, component al lotului „roș-negru” în toamna anului trecut. „Trăim momente foarte frumoase la Șoimii, atmosfera este deosebită, suntem ca o familie. Rezultatele peste așteptări ne-au ridicat enorm moralul și suntem condamnați să mergem la victorie și la Reșița. Am jucat acolo în turul campionatului trecut, mai țin legătura cu Toma și Bactăr, dar și cu liderul galeriei care este și el un om deosebit. Este știută dăruirea cu care suporterii își susțin favoriții și ar merita mai mult. Clubul are resursele necesare pentru a face performanță, nu pot să-mi explic locul modest pe care îl ocupă după 12 etape. Sper să profităm și noi de acest lucru, de faptul că jocul lor nu este chiar așa cum ar trebui date fiind condițiile și valoarea jucătorilor din lot”, spune Raul Iova, revenit la dispoziția lui Flavius Sabău după o accidentare destul de gravă. „Mă antrenez normal de ceva timp, sper să joc și eu în aceste ultime trei etape. Nu este ușor să revii după o accidentare, necesită o perioadă de recuperare foarte dificilă, dar am trecut peste ea și dacă antrenorul mă va solicita, sunt pregătit să-mi fac datoria față de echipă”, mai spune tânărul fundaș dreapta care a pierdut lupta pentru un tricou de titular cu Savin, care e și el nou apt după etapa de suspendare ispășită cu Metalurgistul Cugir.

Așadar, Sabău nu are nici cea mai mică problemă de lot pentru meciul de sâmbătă (ora 14). Delegația Lipovei se deplasează la Reșița la bordul unui modern autocar Pletl, patronul firmei, Freddy Pletl susținând necondiționat echipa din orașul natal.

Formații probabile:

Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Breșneni, Taciuc – Săulescu, D. Ene,  D. Toma – M. Staicu.

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – C. Poiană, Dobrean, M. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.