Lipovanul Filimon a încheiat sezonul la „borna” 22: „Golul e un bonus pentru mijlocași, vom face o figură bună și în Liga 3-a”

Lipovanul Filimon a încheiat sezonul la „borna” 22: „Golul e un bonus pentru mijlocași, vom face o figură bună și în Liga 3-a”

Ca alți fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Ineului în Liga 3-a, Vlad Filimon a ales Lipova, iar, ieri a sărbătorit promovarea din fotbalul județean. Mijlocașul de bandă stânga, care în acest campionat a fost folosit și atacant de Flavius Sabău e golgheterul „șoimilor” din campionat, cu 22 de reușite, în timp ce Trabalka are cu două mai mult în întreaga stagiune, după cele cinci reușite în prima manșă a barajului cu Diosigul.

Filimon a avut șansa să-l egaleze, ieri, pe mai tânărul său coleg în fruntea clasamentului marcatorilor, ratând două bune ocazii la poarta bihoreanului Ghețe. Mai întâi, a întârziat șutul din mijlocul careului și a fost blocat, iar apoi a driblat prea lung portarul și a ieșit cu mingea în aut de poartă. „Asta e, nu am avut noroc noroc azi, dar mă bucur că au marcat colegii mei golurile ce ne permit să sărbătorim acum un sezon perfect. Eu am dat pasă de gol și deja e bine, fiindcă asta e meseria mea. Ca mijlocaș, trebuie să lucrezi pentru atacanți, dacă vin și golurile cu atât mai bine, sunt ca un bonus. Sincer, mă așteptam să fie mai greu să trecem de această echipă din județul Bihor, iar din teren noi am simțit că ne-au pus probleme, însă doar 30-35 de minute cât au fost la nivelul nostru din punct de vedere fizic. În mare parte, aici s-a făcut diferența între noi și ei, la pregătirea fizică, plus ziua de excepție a lui Kevin, care în tur a fost de neoprit”, spune fotablistul de 23 de ani.

Acesta nu regretă deloc alegerile făcute și de abia așteaptă să joace cu Lipova în eșalonul trei. „Poate multă lume s-a mirat că am plecat din Liga 3-a, de la Ineu, pentru a veni la Lipova, în județ, dar iată că s-a dovedit că am luat cea mai bună decizie. M-am integrat într-o echipă solidă, cu băieți de caracter și valoare fotbalistică, iar Flavius Sabău e exact antrenorul de care aveam nevoie pentru proiectul nostru. Avem condiții excelente aici, sunt convins că și la anul vom face o figură bună. Eu zic că va fi un sezon de acomodare, căci trebuie să luăm în calcul și faptul că în această echipă trebuie să încadrăm trei juniori titulari și să mai avem și alții care pot intra oricând pe teren”, a adăugat Filimon, care nu vede de ce nu s-ar înțelege cu trupa prezidată de Radu Pop, în vederea noii stagiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.