Lipovanii își calculează pașii pentru Liga 2-a: „Suntem în căutare de juniori născuți în anul 2000 sau 2001, iar din iarnă profesorul Donca se va implica puțin mai mult”


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/profan/public_html/soimiilipova.ro/wp-content/themes/envince/library/ext/get-the-image.php on line 642

Din postura de campioană de toamnă în seria a IV-a a Ligii a 3-a, Șoimii Lipova are tot dreptul să spere la o promovare istorică în eșalonul secund. Chiar la banchetul de final de an, primarul Jichici și administratorul public, Petru Cociș, și-au dat girul, mingea fiind acum mai ales în terenul conducerii executive.

Președintele Radu Pop și-a schițat în mare strategia pentru retur și a demarat discuțiile cu câțiva jucători pentru întărirea lotului. Probabil, vor fi mutări de calitate în toate compartimentele, mai ales că de Sergiu Popa și Ionuț Pașcu se vorbește deja la timpul trecut. Și, oricum, lotul nu era prea numeros. Însă, până la semnăturile „greilor”, Pop susține că e pe urma tinerilor. „După cum se știe, de la anul în Liga 2-a trebuie să joci cu cel puțin doi juniori născuți în anul 2000 sau mai mici. Noi avem deja cinci, pe Dennis Rusu, Gabriel Buta, Raul Stoin, Abel Popa și pe Darius Rus, însă am mai avea nevoie de încă doi-trei. Probabil, după Crăciun vom pleca prin țară pentru a avea unele discuții în acest sens. Nu ne dorim ca o eventuală promovare să ne prindă pe călcâie”, susține șeful „alb-albaștrilor”.

Și programul de pregătire al iernii este în mare schițat. „Șoimii” se vor întoarce din vacanță pe 14 ianuarie, iar după perioada de reacomodare cu efortul vor trece granița pentru un stagiu de pregătire de 9 zile. „Ca și iarna trecută, am optat pentru localitatea maghiară Füzesgyarmat, unde avem toate condițiile pentru un cantonament reușit. Vom fi plecați în Ungaria între 25 ianuarie și 2 februarie, avându-l alături și pe profesorul Dinu Donca. El ne ajută cu licența A necesară la acest nivel, dar ne-a promis că din această iarnă se va implica puțin mai mult la clubul nostru. Oricum, mai căutăm și un secund lângă antrenorul Flavius Sabău. Cred că l-am și identificat, mai rămâne să batem totul în cuie”, a adăugat Pop.

Lipovanii au bătut în cuie și trei din cele șase amicale ale iernii, după cum urmează: Luceafărul (13 februarie), UTA (16 februarie), Pecica (20 februarie). „Încheiem un an de muncă, un an cum poate nu am visat. După începutul bun de sezon, am început să realizăm că avem valoare și că ținta campionatului poate fi mai apropiată de primul loc decât de un loc 5, așa cum era obiectivul stabilit în vară. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu rugăciunile noastre susținute de părintele Vali Herbei, de la Buhani și bineînțeles cu munca și seriozitatea stafului tehnic și a jucătorilor, iernăm pe primul loc. Mulțumim din suflet comunității din Lipova ce ne susține atât financiar cât și din tribune. Suntem onorați de încrederea pe care ne-a acordat-o conducerea orașului, dar și prietenul nostru, Freddy Pletl, care ne-a asigurat că nu vom avea probleme cu deplasările nici în Liga a 2-a, dacă va fi cazul. Îi asigurăm pe lipovani că vom munci cel puțin ca și până acum, vom face tot posibilul să împlinim visul acesta frumos, promovarea în Liga a 2-a. Sărbători Fericite și La Mulți Ani tuturor celor care simt ceva pentru Lipova și Șoimii, dar și pentru tot fotbalul arădean!”, a mai transmis Radu Pop.

„Șoimii” încep cu un derby arădean, la Sebiș, returul Ligii a 3-a.

2 comentarii


  1. Sarbatori fericite si La Multi Ani familiei Soimii Lipova !!!

    Răspunde

    1. Multumim domnul Werni . Sarbatori fericite va dorim si sa ramaneti alaturi de noi si de Uta si pe viitor

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.