Lipovanii au defilat în amicalul cu Podgoria Șiria: Cipri Rus – printre protagoniștii trupei lui Flavius Sabău

Lipovanii au defilat în amicalul cu Podgoria Șiria: Cipri Rus – printre protagoniștii trupei lui Flavius Sabău

După ce în urmă cu zece zile s-a prezentat cu o echipă de juniori la amicalul de la Zăbrani, pierdut cu 2-1, Șoimii Lipova a tratat mai serios testul cu Podgoria Șiria, proaspăt promovată în Liga 5-a. Printre protagoniști a fost Cipri Rus, fostul atacant al celor de la UTA, ASA, Pandurii și Călărași, care nu și-a ales încă noua destinație și se pregătește cu „alb-albaștrii”.

Scorul final a fost de 6-0 (1-0) pentru echipa de Liga 3-a arădeană, după reușitele semnate D. Rusu (șut din careu după un-doiul cu Vasinc), C. Rus (după o pasă pe culoar a lui Sergiu Popa), Filimon (fază creată de Sulea și Rus), Burlă (execuție frumoasă la vinclu din lateral dreapta), G. Buta (după o pasă la 13 metri a lui Filimon) și un autogol al lui Călin Rus (șut bun al lui Cipri Rus deviat în proprie poartă de șirian)

„Am făcut două echipe echilibrate. Sunt mulțumit de lot, nu mai avem nevoie de jucători, în plus avem un teren bun de antrenament la Mândruloc. Vrem să mai acumulăm fizic vreo două săptămâni și să mai omogenizăm lotul. Cu UTA vom încerca tot cu două echipe echilibrate, nu vrem să omorâm jucătorii care sunt încă în perioada acumulări fizice, iar adversarul este la maxim înainte de începerea campionatului Ligii a II-a”, a menționat Flavius Sabău, antrenorul Lipovei, care l-a menajat pe Vasiu (ușoară întindere musculară).

De partea cealaltă, șirienii s-au adunat doar de câteva zile și au destule probleme de lot deocamdată. „A lipsit căpitanul Căta și au plecat deja Stănilă, la Cermei, Hojda, la Sântana și Zopota. O să mergem pe mulți juniori, foștii mei elevi, mai avem câțiva pe care azi nu i-am folosit. Oricum, mai vrem să aducem 3-4 jucători, între care și un portar”, a menționat Leo Pința, antrenorul șirienilor.

Formații:

Lipova (repriza I): Filip – Savin, Calvin, Abel Popa, Stoin – D. Rusu, Mădălin Popa, Dobrean, Poiană – Vasinc, Trabalka

Lipova (repriza a II-a): Mihai (2000, Sighet, Raul Buta 2003, Salonta) – Iova, Bercu, Abel Popa, Burlă – Gabriel Buta (2002, Salonta), Sergiu Popa, I. Pașcu ( 1999, Sighet), Filimon – Sulea, Cipri Rus.

Șiria: Vasile (ex. Pâncota) – Țop (1998 Zăbrani), Coraș, Rusu, Rus – Lazăr (ex. Mailat și UTA) – Mandache, Nibu (ex.  Mândruloc și UTA), Dumitru (2000), Filipaș – Bubuș. Au mai intrat: Tulac, Rațiu (2002), Dorin (1999).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.