Lipova se ridică de la pământ cu 3 puncte contra Crișului! Sabău: „Atitudinea pozitivă ne-a adus victoria” v.s. Abrudean: „Puteam scoate cel puțin egalul”

Lipova se ridică de la pământ cu 3 puncte contra Crișului! Sabău: „Atitudinea pozitivă ne-a adus victoria” v.s. Abrudean: „Puteam scoate cel puțin egalul”

Șoimii Lipova a revenit pe primul loc în seria a 4-a a Ligii a III-a după victoria de pe teren propriu în fața celor de la Crișul Chișineu Criș. Golul lui Kevin Trabalka, din minutul 53, a fost decisiv într-o partidă dominată în mare parte de gazde, care au irosit alte câteva șanse mari. Cert este că Sabău i-a luat 4 puncte în acest sezon fostului său „principal” de la Ineu și Sebiș, Adi Abrudean.

Așadar, lipovanii își revin puțin, câștigând primul și singurul derby arădean al returului, după 3-3 cu Sebiș și 1-5 la Cermei, chiar runda trecută. „Am prins un adversar puțin descoperit din punct de vedere al lotului, dar mă bucur foarte mult că nu ne-am relaxat, am fost concentrați. Le-am transmis jucătorilor că trebuie să avem o atitudine pozitivă, degeaba știm să jucăm fotbal și jucăm frumos dacă nu avem o atitudine de luptă. Trebuie să avem un echilibru, atât în faza ofensivă cât și cea defensivă, astăzi am reușit acest lucru și mă bucur. Pentru mine clasamentul e mai puțin important, noi ca și club ne dorim promovarea, dar nu e o tragedie dacă nu o reușim. Asta încerc să le transmit și jucătorilor, să fie mai relaxați și să joace fotbal cu plăcere. Din păcate, am început returul puțin crispați, în loc să jucăm cu plăcere, iar acest lucru s-a văzut și în posesia noastră și în golurile multe pe care le-am primit. Știam că după meciul de la Cermei atitudinea va fi una pozitivă și cu această atitudine am câștigat astăzi”, a menționat Flavius Sabău la finalul disputei cu cei de la Crișul.

Poate cel mai important transfer al iernii, Florin Istrate, a venit din nou de pe bancă pe un post mai puțin obișnuit pentru el, cel de atacant, lângă Trabalka. „Pe Istrate eu l-am adus ca mijlocaș central ofensiv și știam că poate juca atât în spatele vârfului, cât și în lateral. Aveam nevoie de un jucător de acest gen pentru că ne poate ajuta pe mai multe posturi când apar accidentări sau suspendări. Îl înțeleg și pe el că nu e cel mai fericit când joacă pe mai multe posturi, dar pentru noi a fost foarte util astăzi. De asemenea, toți jucătorii din planul ofensiv au avut nevoie de cel puțin șase luni să se adapteze la sistemul nostru.” a adăugat tânărul antrenor al Lipovei.

De cealaltă parte, Crișul s-a lovit din nou de problema absențelor. Adrian Abrudean nu a putut conta pe Ianc, Modan și Tătar, iar cum Marius Matei nu era nici el la 100% din punct de vedere fizic, oaspeții au jucat fără un vârf clasic. „Din punctul meu de vedere, a fost o partidă echilibrată, cu un ușor avantaj pentru Lipova la capitolul posesie. Ocazii au fost de ambele părți, cred că puteam scoate cel puțin un rezultat de egalitate din acest meci. Trebuie să privesc și spre consolidarea lotului pe care îl avem la acest moment și de aceea a trebuit să joc fără un atacant clasic, cu multe improvizații, cu puține soluții de pe bancă în momentele cheie ale jocului. Până la urmă, Lipova a câștigat datorită unei faze la care nu ne-am poziționat bine în apărare. Băieții au vrut, s-au dăruit, doar că nu sunt mulțumit de deciziile luate în ultima treime, unde aș vrea mai multă calitate și un joc mai rapid. Fără un atacant este greu să punem probleme unei echipe bune, dar chiar și așa ne-am creat câteva situații de a marca. Per ansamblu, este o înfrângere, trebuie să gestionăm momentul și să mergem mai departe. Îmi fac probleme pentru numărul mic de jucători, Clej a fost eliminat pe final când aveam nevoie de forțe proaspete, iar finalul de meci a fost mult mai greu de gestionat. Felicit Lipova, le doresc mult succes în continuare, iar noi mergem înainte, ne pregătim și încercăm să terminăm campionatul cu fruntea sus. Nu știu cine va reuși să promoveze, cred că va fi echipa cea mai puternică din punct de vedere mental. Sperăm că o echipă din Arad va reuși această performanță”, au fost cuvintele lui tehnicianului .

În weekend, ambele formații au dueluri cu echipe din județul Timiș: Lipova se deplasează vineri la codașa CSM Lugoj, în timp ce Crișul are meci tare sâmbătă, pe teren propriu, contra celor de la Dumbrăvița.

 

Sulea, suspect de fractură icompletă de arc costal

Partida de la Pîncota a avut și un episod mai puțin fericit. În repriza a doua, Andrei Sulea a rămas la pâmânt după un duel cu Pavel și a cerut intervenția medicilor. A acuzat dureri în zona cavității toracice și, bineînțeles, a fost schimbat rapid de Flavius Sabău. Ajuns la radiologie în cursul serii, verdictul pe care l-a primit deocamdată atacantul Lipovei este: ”Suspiciune de fractură incompletă de arc costal posterior IV pe stânga și fisură de arc costal posterior VI dreapta”. Fotbalistul se află și acum la spital, însoțit, printre alții și de președintele „șoimilor”, Radu Pop. Cert este că Sulea devine indisponibil cel puțin pentru două-trei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.