Lipova – Reșița, derby pentru Liga 2-a! Pop: „Un meci cât un campionat” v.s. Bobar: „Nu există o favorită, ne convine și egalul!”

Lipova - Reșița, derby pentru Liga 2-a! Pop: „Un meci cât un campionat” v.s. Bobar: „Nu există o favorită, ne convine și egalul!”

Trei dintre seriile Ligii a 3-a își cunosc deja campioanele. Gloria Buzău, Rapid (cu mențiunea că giuleștenii mai au – totuși – nevoie de 1 punct din 9 posibile) și Turnu Măgurele sunt formațiile care vor evolua la anul în eșalonul secund. Lupta a rămas deschisă doar în zona de centru, nord-vest, între cinci formații. În seria a V-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc sau Comuna Recea vor respira aerul Ligii a II-a din vară, în timp ce în campionatul arădenelor, Dumbrăvița a revenit în „cărți”, lângă Șoimii Lipova și CSM Școlar Reșița, care – de altfel – se vor și înfrunta mâine, în derby-ul campionatului.

Chiar dacă lipovanii se așteptau la un cu totul alt parcurs în stagiunea de primăvară, lamentările și scuzele sunt tardive acum. S-a ajuns în situația în care doar victoria contra „rossonerilor” din Banat le permite „alb-albaștrilor” să rămână la mâna lor pentru o promovare istorică în Liga 2-a. Așadar, săbiile vor fi masă vineri, de la ora 18, la Pîncota.

Niciuna dintre combatante nu par în cel mai bun moment al lor. „Șoimii” au luat două puncte din 6 posibile în ultimele două runde, iar reșițenii au pierdut la Sebiș și au bătut „lanterna roșie” în ultimul sfert de oră. „Cu toate că pregătim toate meciurile la fel, la victorie, nu întotdeauna ne-a ieșit așa cum ne-am dorit, mai ales în acest retur. Am ajuns acum în punctul culminant. Vineri întâlnim liderul, sunt două puncte diferență, este un meci cât un campionat pentru noi. Este șansa jucătorilor să arate că merită mai mult decât Liga 3-a, să demonstreze că au valoare și că nu întâmplător au avut un parcurs de care sunt mândri toți lipovanii, toți suporterii noștri. În astfel de derby-uri se vede valoarea și dacă suntem <<șoimi>> trebuie să învingem. Adversarii noștri s-ar putea să aibă o galerie de 200 de oameni, dar nu e nicio problemă, cu cât vor fi mai mulți, cu atât dezamăgirea le va fi mai mare. Noi suntem obișnuiți să jucăm toate meciurile în deplasare, o facem de 3 ani. Dar, trebuie să recunoaștem că ne-am dori să vină cât mai mulți lipovani la meci, cât mai mulți simpatizanți din alte localități din județ, avem nevoie de toți cei care simt ceva pentru județul Arad. Îi așteptăm alături de noi,  ca al 12-lea jucător. Personal, am mare încredere în jucători, simt că ne vor produce o nouă bucurie. Oricum, indiferent de rezultat, mai sunt două etape în care mai pot apărea surprize”,susține Radu Pop, președintele Lipovei.

Zece puncte a recuperat Reșița în fața Lipovei în cele 12 etape scurse până acum din retur. Hunedoara și Sebiș au fost echipele ce au răpus formația din Valea Domanului în această primăvară, ambele pe teren propriu, așa că și teamul lui Sabău e îndreptățit să spere la rezultatul maxim. „Se poate întâmpla orice, nu putem spune că este o favorită certă. Poate, Lipova jucând acasă, ar avea un mic avantaj. Ei au condus campionatul atâtea etape, noi am recuperat în acest retur, cred că suntem cele mai bune echipe dacă am ajuns să jucăm acest derby. Avem jucători de valori aproximativ egale, există individualități la ambele echipe, cu experiență la nivel mai mare. În vestiarul nostru nu este presiune, am recuperat multe puncte și am făcut-o cu răbdare și multă muncă. Sperăm să avem parte de o vreme mai bună de cum se anunță, iar terenul să fie cât mai bun. Sunt sigur că ambele echipe au nevoie de condiții bune pentru a se putea exprima. Este de apreciat ce au realizat cei de la Lipova la acest nivel, merită respectul tuturor și probabil că ar putea face față mai sus dacă vor avea și stadionul finalizat. Noi ne-am recâștigat sigla și palmaresul, suntem CSM Reșița, iar numele obligă și vrem să revenim în fotbalul mare cât mai repede cu putință. Sunt convins că tehnicienii și jucătorii noștri vor pregăti bine și vor face un meci mare, va conta mult și susținerea galeriei care acum va fi foarte numeroasă. Suporterii ne-au fost alături peste tot, le mulțumim și sperăm să nu îi dezamăgim. Sper să fie fair-play, să ne respectăm ca adversari și cel mai bun să câștige! Oricum, din punctul meu de vedere, nu este un meci decisiv, mai avem alte două etape grele, atât noi, cât și lipovanii”, spune Cristian Bobar, președintele Reșiței.

Gherasim, Sulea și Banyoi sunt absențele certe ale „șoimilor”, în timp ce Săulescu e incert în tabăra reșițenilor.

Formații probabile:

Lipova:Filip – Stoin, Bercu, Vasiu, Filimon – Poiană, Lazea, M. Popa, D. Rusu – Istrate – Trabalka

Reşiţa:Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Breșneni, Toma – Velcotă, Ene, Vădrariu – Staicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.