Lipova nu a renunțat la locul 1 și încearcă să facă golaveraj pe terenul „lanternei roșii”! Polgar: „Fără frică și la baraj, sunt jocurile ce contează pentru un fotbalist”

Lipova nu a renunțat la locul 1 și încearcă să facă golaveraj pe terenul „lanternei roșii”! Polgar: „Fără frică și la baraj, sunt jocurile ce contează pentru un fotbalist”

Cele mai bune echipe din seria a 8-a a Ligii a 3-a au terminat la egalitate meciul direct și merg braț la braț la primul baraj de promovare în Liga 2-a. La această oră, fără a cunoaște sentința definitivă în „speța ambulanța” de la meciul cu Ezerișul, Crișul e prima la golaveraj și ar urma să dea piept cu Măgura Cisnădie, pe când Lipova e a doua și ar trebui să stea față în față cu sperietoarea Viitorul Șelimbăr.

Dar, campionatul încă se joacă, fiindcă liderul mai are două partide dificile, acasă cu Pecica și la Dumbrăvița, pe când „șoimii” le înfruntă pe ultimele două clasate. Acum, diferența de goluri între combatante (în condițiile în care ambele meciuri directe s-au încheiat cu același scor, 1-1) este de 12, însă ea poate fi remontată de băieții lui Flavius Sabău în fața Becicherecului și Ezerișului.

Deplasarea în „fieful” lanternei roșii e programată vineri, la ora 17, scorul primei manșe fiind 7-0 în favoarea Lipovei. „Sunt tineri talentați la Becicherec, adică juniorii lui ASU Poli, care vor să demonstreze că pot fi luați în calcul într-o zi pentru prima echipă. Dar, nu cred că pot să ne surprindă cu ceva, vom fi atenți și cred că ne vom impune la scor. Sigur că ne gândim la locul 1 în serie, încercăm să dăm cât mai multe goluri la Becicherecu Mic, apoi și acasă cu Ezeriș, trebuie să demonstrăm și în aceste două meciuri că avem valoare de locul 1. Contează mult să avem jucători cu experiență în echipă alături de cei tineri, mai ales la așa meciurile directe din serie și mai ales la barajul de promovare. În general, tinerii simt mai tare presiunea, dar colegii mei cred că au deja maturitate să abordeze fără frică jocurile ce au mai rămas în acest sezon și mă refer în special la cele de baraj. Acestea vor fi jocurile care contează pentru un fotbalist adevărat. La Liga 3-a joacă aproape oricine, dar la astfel de meciuri contează valoarea. Noi avem tineri cu calitate care au atitudine, ambiție și dorință de afirmare”, susține Norbert Polgar, polivalentul fotbalist al Lipovei, cu destule meciuri la nivelul ligii secunde pentru UTA, Gloria Bistrița, ALRO Slatina și Șoimii Pîncota.

Ajuns la 31 de ani, fundașul arădean analizează puțin și echipa celor de la Șelimbăr, dar vorbește și despre jocul cu Crișul, mai ales că cele două echipe au șanse să se reîntâlnească și în final barajului. „Cu Crișul a fost un meci greu, cu o echipă bună, care a demonstrat tot campionatul ceea ce poate, este și acum pe locul 1. Noi am încercat să ne facem jocul de posesie, am reușit în mare parte, dar ne pare rău că nu am reușit să câștigăm. Din păcate, s-a rupt balanța la eliminarea lui Salhi, cam ușor acordat acel roșu direct la un așa meci. Nu a fost agesiune, a fost din alergare, am revăzut pe video, dar asta a  fost decizia arbitrului. Cred că și la baraj, vor fi meciuri foarte grele. Șelimbăr este o echipă bună, au câțiva jucător cu nume. E Curtean acolo, care a jucat și în Liga 1, l-am prins și eu pe teren. El era la Poli, iar eu la UTA, dar Șelimbăr nu este de speriat, nu mai joacă numele, Am încredere în echipa noastră, noi trebuie să ne facem jocul în defensivă și în atac să fructificăm ocaziile”, mai consideră Polgar.

De la meciul din județul Timiș vor lipsi Filimon și Sahli, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene, dar Prună și Simion, accidentați pe o perioadă mai lungă.

Formații probabile:

Becicherecu Mic: Toroc – Popovici,  Bot, Eperieș, Stemate -Al. Prodana, Icma, Mintaş, Kuhn – Periat, Jorza.

Lipova: Buta – Nagy, Polgar, A. Popa, Stoin – Trip, D. Pop, Gherasim, Vlad – Paulevici, Trabalka.

Arbitri: Alina Peşu – Claudiu Tudor, Daniel Ilinca (toți din Craiova)

Observatori: Vasile Mărginean (Alba Iulia), Dragoș Ionescu (Bucureşti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.