Lipova – la un singur punct de baraj, dar pe Mureș vine „bestia nera” din Chișineu Criș! Pop: „Capital pentru noi” v.s. Popovici: „Va fi spectacol!”

Lipova - la un singur punct de baraj, dar pe Mureș vine „bestia nera” din Chișineu Criș! Pop: „Capital pentru noi” v.s. Popovici: „Va fi spectacol!”

Vineri seara (ora 18) se scrie concluzia play-offului Ligii a III-a la fotbal (seria a 8-a) cu derby-ul arădean dintre Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș. Gazdele mai au nevoie de un singur punct pentru a ajunge la primul baraj de promovare, fără a mai depinde de un rezultat bun al liderului din Reșița la Ghiroda. Iar lucrurile nu sunt scontate, arâta timp cât formația lui Adrian Abrudean a pierdut 4 puncte din 6 contra trupei de pe Crișul Alb în play-off.

Radu Pop: „Am încredere în tot ce înseamnă Șoimii, jucători, staff tehnic și suporteri și că ne vom bucura împreună vineri”

Dar, motivația în plus a lipovanilor, plus faptul că vin după un rezultat pozitiv, la Reșița, ar trebui să ducă lururile într-o anumită direcție. „Am fost acuzați la meciul cu Ghiroda că am fost defensivi, dar am avut mari probleme de sănătate la unii titulari, Buta avea probleme la stomac, îi venea să vomite de vreo 3-4 ori pe parcursul jocului, Sabău avea o întindere musculară, Modan la fel, David Pop a fost răcit toată săptămâna, Popovici și Petcuț erau în tribună accidentați. Așa că Știli nu a avut soluții și a fost nevoit să joace mai defensiv, să nu ia gol și iată că acel punct coroborat cu cel de la Reșița ne dă două opțiuni pentru ultima etapă și reduce un pic din presiune. Sigur că suporterii noștri au fost nemulțumiți de jocul nostru, dar nu au știut bucătăria noastră internă pe care nu am putut să o facem publică înainte de partida cu Ghiroda ca să nu ajutăm adversarul în luarea unor decizii tactice. Ținând cont de absențele din lot ar fi absurd să nu fiu mulțumit de rezultatul de la Reșița. A fost un joc de 0-0, noi fiind lipsiti de aportul atacanților. Am jucat atent în apărare, dar am avut și vreo două ocazii de gol și puteam pleca cu 3 puncte, nu neapărat echitabile. Așa că egalul e ok, nici ei nu au rupt gura târgului, noi nici atât, asta a fost”, a spus Radu Pop.

Președintele „șoimilor” a vorbit în detaliu despre cea de-a treia vizită a Crișului pe noua arenă din Lipova, precedentele terminându-se cu rezultate pozitive pentru oaspeți, victorie cu 1-0 în sezonul regular și remiză, 1-1, în primul tur al play-offului. „Meciul cu Crișul este capital pentru noi, ne dorim o victorie și o participare la baraj. Avem tot lotul valid, jucăm acasă, sperăm să avem cât de  mulți suporteri alături de noi chiar dacă jucăm vinerea, dar totuși ora 18 este potrivită. În meciul de vineri se va vedea rezultatul muncii noastre dintr-un campionat întreg și de el depinde îndeplinirea obiectivului și participarea la barajul de promovare. Eu m-aș fi bucurat ca oricare dintre echipele arădene să ajungă la un baraj de promovare, acum sper să fim noi cei care reprezentăm județul pentru a doua oară și mai departe vom vedea ce va fi. Am încredere în tot ce înseamnă Șoimii, jucători, staff tehnic și suporteri și că ne vom bucura împreună vineri. Pentru asta am suferit și ne-am bucurat în ultimul an și contez pe cât mai mulți spectatori care să vină să ne susțină”, a adăugat Pop.

Popovici: „Vom încerca să încheiem pozitiv sezonul”

Chiar dacă șeful lipovanilor anunță revenirea tuturor jucătorilor accidentați, rămâne de văzut în ce condiții vor fi ei și cât va fi dispus Abrudean să-i riște în vederea barajului. Dincolo, Crișul ajunge la ora meciului cu fotbaliști uzați din punct de vedere fizic și mental într-un play-off în care au pierdut pe linie cu Reșița și Ghiroda și – practic – i-au încurcat doar pe conjudețenii din Lipova. Iuga și Hreniuc sunt în continuare accidentați.„Ultima etapă a play-off-ului aduce în prim plan două echipe din județul Arad, care pe întreaga perioada a campionatului au avut meciuri directe ce au adus entuziasmul publicului iubitor de fotbal. De aceea, suntem siguri că și de această dată va a fi un meci ce va crea spectacol. Echipa adversă are șanse să dispute barajul, dar și noi vom încerca să încheiem pozitiv sezonul.Tuturor echipelor care se vor duela la baraj, le urăm mult succes!”, spune și Ioan Popovici, managerul general al Crișului.

Formații probabile:

Lipova: Buta – Sabău, Giosu, A. Popa – Clej, Susan, D. Pop, Pamfile – Gavrilă, Modan, O. Bulza.

Crișul: Iliescu – Haloș, Pașca, Burlă, Siminic – Pavel, Dinu – Cl. Popa, Grigore, Toboșaru – D. Popa

Arbitri: Claudiu Filip (Craiova) – Ionel Albulescu (Turburea – Gorj), Ramona Udrea (Târgu Jiu)

Observatori: Ciprian Tranca și Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.