Lipova, la mâna ei pentru poziția de vicecampioană! Bujor: „Presiunea rezultatelor a doborât și portarii, să terminăm pe 2 acum!”

Lipova, la mâna ei pentru poziția de vicecampioană! Bujor: „Presiunea rezultatelor a doborât și portarii, să terminăm pe 2 acum!”

Un loc secund la finele celui de-al doilea sezon în Liga 3-a după trei decenii de absență nu e deznodământ deloc rău pentru Șoimii Lipova. Cu Reșița promovată matematic la finalul etapei precedente, mai există miza poziției de vice-lider la final stagiunii, iar „alb-albaștrii” sunt la mâna lor cu atât mai mult cu cât încheie pe teren propriu sezonul.

Sâmbătă (ora 18), la Pîncota ajunge CSC Ghiroda și Giarmata Vii, care a scăpat de orice emoții privind retrogradarea după 2-2-ul smuls in extremis acasă, în fața „lanternei” din Ocna Mureș. Cert este că formația lui Paul Codrea a slăbit mult ritmul față de prima parte a returului și e un adversar mai mult decât abordabil pentru o formație lipovană ce vrea să-și spele păcatele în fața fanilor, care, în urmă cu două săptămâni, au asistat la eșecul din derby-ul pentru primul loc.

De altfel, elevii lui Sabău cam au de luat o revanșă pentru întreg parcursul din stagiunea de primăvară, unul mult sub cel din toamnă. Iar o particică de vină pentru asta o poartă și portarii, pregătiți de Cătălin Bujor. „Am pornit în vara trecută cu doi portari la prima echipă, Filip și Jianu, ambii juniori și am muncit împreună cu seriozitate. Turul de campionat a fost bun din punctul de vedere al portarilor, nu am luat foarte multe goluri. In iarnă am făcut și mai multe exerciții specifice, am folosit tot felul de materiale ajutătoare, cum se face la cluburile cu pretenții. Cu toată pregătirea bună, cu nimic mai puțin decât în turul de campionat, iată că ne-a doborât presiunea rezultatelor. Am luat nepermis de multe goluri, portarii au avut și ei câteva gafe și li s-au imputat și lor din eșecuri. Astfel că, pe bună dreptate, nu putem spune că suntem foarte mulțumiți. După această ultimă partidă de campionat pe care vrem să o câștigăm pentru a termina pe locul 2, vom avea o scurtă vacanță și vom reflecta asupra a ce este mai bine de făcut la capitolul portari pentru noul campionat. Îmi doresc ca anul viitor sa luăm mult mai puține goluri și să ajutăm astfel echipa pentru obținerea de rezultate pozitive”, a precizat fostul goal-keeper al celor de la UTA, Gloria, Caransebeș, Sebiș sau Ineu, care se va apuca în curând și de cursurile specifice pentru obținerea licenței B și apoi a celei pentru pregătirea portarilor.

Chiar unul dintre elevii lui „Buji” e pe lunga listă de indisponibilități a Lipovei. David Filip e accidentat, ca și Gherasim, Banyoi și Savin, în timp ce mijlocașii Poiană și Dobrean sunt suspendați. Atacantul Andrei Sulea a revenit la antrenamente, dar e greu de crezut că va fi utilizat sâmbătă, începând cu ora 18, sau cel puțin nu din startul meciului. În tur, lipovanii câștigau cu 3-1 în județul Timiș și se încununau campioni de toamnă în Liga 3-a.

Formații probabile:

Lipova: Creța – Stoin, Calvin, Bercu, Burlă – Filimon, Lazea, M. Popa, D. Rusu – Istrate – Trabalka.

Ghiroda: Barbu – Semeniuc, Horcea, Bocșan, Liuba – Țugui, Cluci – Mancaș, Jichici, Ghinescu – Budur.

Arbitri: Răzvan Necrici (Maramureș) – Zsolt Kopriva (Satu Mare), Rareș Lakatos (Oradea)

Observatori: Dan Miholcea (Bocșa), Marius Ștefan (Orăștie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.