Lipova își pune în joc fotoliul de lider contra Galdei: „Rămânem optimiști, încă suntem la mâna noastră pentru promovare”

Lipova își pune în joc fotoliul de lider contra Galdei: „Rămânem optimiști, încă suntem la mâna noastră pentru promovare”

Lupta pentru promovare în seria a IV-a a Ligii a 3-a e mai deschisă ca oricând, iar principala vină o poartă liderul Lipova, care a început cu frâna de mână trasă returul. Chiar dacă prestațiile nu au fost tocmai rele, în special în deplasarea de la Dumbrăvița, cele 5 puncte din 12 posibile le-au băgat serios în joc pe urmăritoare, iar în acest weekend, pentru prima oară după mult timp, se poate schimba șefia.

Trei sunt formațiile care pot profita de un nou pas greșit al „șoimilor”, și anume Cugir, Dumbrăvița și Cermei, însă „alb-albaștrii” strâng rândurile.„Am început săptămâna supărați pe rezultatul de la Dumbrăvița, dar nu și pe joc. Cu toate că am dominat meciul destul de clar, am avut posesie mai bună, nu am reușit să obținem și un rezultat pozitiv. Gazdele s-au apărat pe două linii și au profitat de neatenția noastră la singurele două greșeli în apărare. Am intrat și eu pe teren după pauză, cu un minut înainte de primul gol primit, am continuat să jucăm ca la 0-0, nu am acuzat șocul. Din păcate am luat și golul doi, iar penalty-ul transformat de mine nu a fost de ajuns să revenim pe tabelă. Rămânem optimiști, suntem încă la mâna noastră, cum se zice. Dacă ne facem jocul și reușim și niște victorii în meciurile directe cu alte echipe din frunte, putem spera la promovare”,susține Florin Istrate, una dintre cele două achiziții ale iernii pentru Lipova la nivel de seniori.

Fiindcă a fost eliminat de pe teren pentru o reacție la faultul lui Răzvan Rus, juniorul Lipovei, Dennis Rusu, va fi suspendat pentru jocul de vineri, cu Industria Galda. Dar, variantele de înlocuire a internaționalului Under 18 sunt multiple, cu Gherasim, Marton sau Banyoi favoriți în fața celorlalți juniori din lot. „Suntem conștienți că ne așteaptă un nou meci foarte greu. Întâlnim Industria Galda, una din performerele acestui debut de retur, care a pierdut greu la Avrig în primul meci, dar a avut apoi o serie de trei victorii la rând, cu Ghiroda, la Sebiș și din nou acasă cu Ocna Mureș. Ne vom mobiliza la aecst meci, este important ca pe fondul unui joc bun să marcăm și să câștigăm cele trei puncte puse în joc”,a adăugat Istrate. Autor al unei pase de gol ieri, în victoria cu 4-0 a României Under 19 contra Azerbaidjanului, în cadrul turului de Elită, Andrei Banyoi e la dispoziția lui Flavius Sabău de mâine și are șanse să intre pe teren vineri.

Așadar, Galda a părăsit zona locurilor retrogradabile după cele 9 puncte puse la păstrare în această primăvară. dar nu-și ascunde intențiile de a scoate ceva și din deplasarea de la Pîncota. În plus, un rezultat pozitiv în „fieful” liderului ar însemna și o mână de ajutor oferită conjudețenilor de la Metalurgistul Cugir, în cursa pentru promovare. Efectivul vizitatorilor va fi complet, inclusiv Haiduc – revenit după o accidentare. „Știm că ne așteaptă un meci foarte greu. Asta nu înseamnă că nu credem în șansele noastre, încercăm să nu ne întoarcem cu mâna goală și chiar să schimbăm liderul”, a spus Daniel Lupșan, noul căpitan al Galdei, pentruziarulunirea.ro.„În primul rând sperăm să ne ajutăm pe noi și încercăm să scoatem cât mai mult posibil din acest joc. Ne vom vinde scump pielea, un punct ar fi foarte bun, iar trei ar fi de aur”,a menționat președintele galdenilor, Marcel Georgiu.

Din postura singurei echipe din Alba ce a învind deocamdată o echipă din Arad, în această ediție, acum două săptămâni, 2-1 la Sebiș, Industria efectua deplasarea în ziua meciului, inclusiv antrenorul Paul Ciucă – absent runda trecută de pe banca tehnică, la confruntarea din derby „de Alba” cu CS Ocna Mureș, din pricina unor probleme de sănătate.

Formații probabile:

Lipova:D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Istrate, Poiană, Lazea, Gherasim – Trabalka, Sulea.

Galda:Căt. Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, R. Trif – Gergely, D. Lupșan, S. Fulea, Adam – S. Mureșan, Cioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.