Lipova- Dumbrăvița 1-0! Sabău: „Organizarea bună ne ține în viață, acolo sus” +FOTO

Lipova- Dumbrăvița 1-0! Sabău: „Organizarea bună ne ține în viață, acolo sus” +FOTO

Liderul s-a schimbat în seria a 8-a a Ligii a 3-a după victoria Lipovei în fața celor de la CS Dumbrăvița. „Șoimii” au depășit-o pe conjudețeana Crișul, care joacă mâine, la Cermei, în cadrul etapei a 14-a, dar care mai speră să dispute pe teren meciul cu Ezerișul, de weekendul trecut.

Până una alta, „alb-albaștrii” le-au servit „specialitatea casei” timișenilor de la marginea Timișoarei, scorul de 1-0 cu care au mai trecut în această primăvară și de ACS Poli și Progresul Pecica. În premieră, însă, a marcat un atacant în contul lipovanilor și anume Răzvan Ardelean, care a trimis cu capul în stânga lui Popeț după centrarea lui Nagy. Totul se întâmpla în minutul 70, după care gazdele s-au apărat binișor, dar au avut și puțină baftă la golul anulat lui Făgărășanu, fotbalist care apoi a mai irosit două situații importante.

Sabău: „Sper că odată cu victoriile optimistul revine la cote mai înalte și  vom marca mai mult”

Succesul e cu atât mai important cu cât Dumbrăvița e, practic, scoasă din calcule pentru locurile ce duc la baraj. „Este un 1-0 chinuit, dar mă bucur că avem o organizare bună și asta ne ține în viață deocamdată și ne ține acolo sus. Și în tur a fost cam la fel, marcam destul de greu. Nu-mi rămâne decât să sper că odată cu victoriile optimistul revine la cote mai înalte și  vom marca mai mult. Astăzi, avem ocazie, dar nu dăm dat gol la 1-0 să facem 2-0 și să ne distanțăm.  Apoi, în prelungiri, adversarii au avut două cornere din care se putea întâmpla orice. Se poate spune că victoria de azi îi lasă pe cei de la Dumbrăvița puțin în spate, dar este important ce vom face și la Ghiroda. Trebuie să le luăm și lor elanul și atunci rămânem noi cu Crișul să ne batem pentru primele două locuri, ceea ce este o miză destul de importantă”, susține Flavius Sabău, care mai recunoaște: „Cel mai greu hop a fost după prima etapă, căci ne puteam dezbina un pic după ce am pierdut cu Periamul. E foarte bine că am legat apoi trei victorii, mai vin două meciuri grele, iar dacă le câștigăm și pe acelea atunci merităm să mergem la baraj”.

Fiindcă a plouat torențial înainte de primul fluier al arbitrului, terenul din Sânnicolau Mic a fost îmbibat cu apă. Nu s-a rupt, dar mingea a fost încetinită de belțile ce au apărut în special pe zona centrală a terenului. „Din păcate, a plouat cam mult, s-a oprit mingea. Din fericire,  terenul nu s-a rupt, însă nu am putut avem o posesie bună. Știam că au echipă bună pe contraatac și vroiam să avem mai mult mingea, să nu îi lăsăm să dezvolte contraatacul și bineînțeles să putem noi conduce jocul. Până la urmă, este o victorie foarte importantă și un joc destul de solid pe fază defensivă. Pe partea ofensivă au fost multe greșeli, îmi doresc mai mult”, a adăugat antrenorul lipovanilor, care și-a felicitat și omul trei puncte: „Mă bucur pentru Ardelean, sper să prindă încredere să fie și mai important. Îl felicităm, a marcat în sfârșit și un atacant în acest retur, dar cel mai important este că am legat trei victorii”.

Bătrânu: „Din ce mi-au spus băieții, ni s-a anulat un gol valabil”

Dumbrăvița nu a făcut un joc rău la Sânnicolau Mic, a avut și câteva ocazii importante, dar pierde al doilea meci la rând cu 0-1, după cel de pe teren propriu cu Periamul. „A fost un meci în care mare parte din timp am avut inițiativa, am avut și situații de gol, sunt mulțumit de atitudinea și dăruirea jucătorilor. Este un plus pentru mine meciul de astăzi, am avut numai de câștigat, păcat că rezultatul a fost cel care a fost. Am luat gol dintr-o neglijență, o neatenție a făcut ne-a privat de cel puțin de un rezultat de egalitate, care, din punctul meu, de vedere îl meritam, după aspectul jocului. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar, din ce mi-au spus băieții, ni s-a anulat un gol valabil. Rus mi-a spus că mingea nu a ieșit în aut de poartă, a luat și cartonaș galben pentru că și-a strigat dreptatea. Ăștia sunt arbitrii, cu ăștia defilăm, poate au prins și ei o zi mai proastă. Data viitoare poate vor fi mai atenți”, consideră Florin Bătrânu, antrenorul timișenilor.

După eșecul de azi, distanța dintre Dumbrăvița și primele două poziții a devenit de 8 puncte, în condițiile în care mai sunt la dispoziție doar 12 puncte. „Am mai declarat asta, intențiile clubului sunt de a ne face o echipă bună pentru anul viitor. Dacă rezultatele ne duceau spre locurile de baraj era un bonus. Până atunci ne interesează jocul echipei. Lipova are echipă și dacă își permite și știe exact ceea ce înseamnă Liga a 2-a, de ce să nu tragă? Dar este diferență mare între Liga 2 și Liga 3”, a mai afirmat fostul fundaș al naționalei.

Lipova joacă tot împotriva unei formații din Timiș, la Ghiroda, în timp ce Dumbrăvița o găzduiește pe Progresul Pecica pentru ceea ce ar putea fi un adevărat derby pentru locul 3.

 

Galerie FOTO de la partida Șoimii Lipova – CSC Dumbrăvița 1-0

foto: Costel Șerban

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.