Lipova atacă podiumul până la pauza de iarnă, însă: „Atenție la Poli, o echipă rănită poate fi extrem de periculoasă!”

Lipova atacă podiumul până la pauza de iarnă, însă: „Atenție la Poli, o echipă rănită poate fi extrem de periculoasă!”

Încet dar sigur, Șoimii Lipova a ajuns într-o zonă de clasament pe măsura pretențiilor sale. Sigur, a contat și faptul că echipele din fața sa nu au avut constanță în rezultate și, cu 19 puncte, trupa lui Flavius Sabău e a 5-a acum, cu șanse bune de a ierna pe podium.

Pentru asta, însă, nu mai e loc de pași greșiți, mai ales că, mâine, pe arena din Podgorie sosește frageda formație a lui ACS Poli.  Dar, președintele „șoimilor” avertizează: „Întâlnim o echipă în reconstrucție, cu mulți tineri proveniți din pepiniera proprie, care promit mult. Joacă din ce în mai bine și au făcut o victimă celebră, pe Flacăra Horezu. Așa că nu îi tratăm de sus, îi luăm în serios și ne luăm măsuri de siguranță pentru că o echipă în foame de puncte, rănită, poate fi extrem de periculoasă. Nu ne permitem pași greșiți, vrem să rămânem acolo sus în preajma podiumului. Din păcate, pe lângă Gherasim care este operat, nu mai contăm pe acest final de tur pe Dobrean, cu o fisură la peroneu și Mădălin Popa, cu probleme la mușchii, spune Radu Pop.

Acum două săptămâni, la precedenta vizită în județul nostru, „alb-violeții” au clacat la Sebiș, 1-5, dar, probabil, se vor alege cu toate punctele, căci, la un moment dat, gazdele nu au avut pe teren cel puțin doi fotbaliști U19, așa cum cere regulamentul.

La „alb-violeți” va lipsi Dorobanțu, care a ajuns la patru cartonașe galbene în acest sezon. Totodată, Chiriac a ieșit accidentat cu Deva, suferind pe urma unei accidentări mai vechi, care i-a recidivat după un contact dur. El s-a pregătit separat în prima parte a săptămânii, dar se speră recuperarea lui.

Dintre jucătorii complet apți pentru acest joc, Cristian Podină este poate cel mai familiarizat cu Liga a III-a și cu Lipova, după ce a petrecut sezonul trecut la Dumbrăvița, unde a fost printre oamenii de bază. „Din punctul meu de vedere, cred că nivelul este mai slab valoric, ceea ce este un câștig pentru jucătorii tineri, care au șansa de a evolua cât mai mult. Lipova este o echipă solidă, are un joc de pase foarte bun și este deosebit de puternică acasă. Chiar dacă urmează meciuri grele pentru noi, cred că se pot obține toate punctele puse în joc. S-a văzut și la partida cu Deva că suntem o echipă care este preocupată să paseze, dar suferim în ultimii 30 de metri, unde se simte lipsa de experiență”, a spus fundașul timișorean, citat de acspoli.ro.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Nagy, Dolga, Bercu, Filimon – Vlad, Prună, Lazea,  D. Rusu – Sulea, Istrate.

ACS Poli: Mosoarcă – Dincă, R. Popa, Podină, Sporin – Ochea, Chiriac, Oprea, Românu – Velcotă  – Daminescu.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Ion Glăvan (Hunedoara), Andra Tănăsuc ( Cluj-Napoca)

Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Petru Boroș (Oradea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.