Lipova a trecut de Beliu în mini-testul de pe „Șega”, divizionara a patra a ieșit de pe teren pentru o eliminare dictată de Ardelean

Lipova a trecut de Beliu în mini-testul de pe „Șega”, divizionara a patra a ieșit de pe teren pentru o eliminare dictată de Ardelean

Cea mai grăbită formație arădeană angrenată în competițiile Federației Române de Fotbal, cu reunirea de pe 13 ianuarie, a disputat doar astăzi primul meci de verificare al iernii. Între timp, Șoimii Lipova a efectuat și un cantonament tocmai în Serbia, la Donji Milanovac, iar pentru primul test Flavius Sabău a ales o formație fără mari pretenții în Liga 4-a. Totuși, CS Beliu și-a vândut scump pielea pe terenul „Șega”, deși – probabil – scorul ar fi fost mai rotund dacă s-ar fi jucat toate cele 90 de minute. Nu s-a întâmplat asta, fiindcă antrenorul belenilor, Costel Filipaș, și-a retras echipa de pe teren pentru că arbitrul Mircea Ardelean i-a eliminat un om, fără a-i da dreptul să rămână – totuși – pe teren.

Șoimii au controlat teritorial prima repriză, cu belenii stând destul de bine în teren, pe poziții defensive. Astfel, nu au existat prea multe spații de manevră pentru divizionara a treia, ocaziile la buturile Costea venind mai ales în urma greșelilor personale ale adversarilor aflați la început de pregătire. După 15 minute, a căzut și golul de 1-0. Nagy a centrat din dreapta, iar Șimăndan, fotbalist crescut de UTA trecut și pe la Centrul Național de Pregătire Timișoara, a înscris de la colțul lung.

Cinci minute mai târziu, defensiva beleană a suferit o pierdere importantă. Fundașul central, Paul Călăcean, a fost faultat și nu a mai putut continua. Pe banca belenior s-au aflat doar juniori, titularii Stan, Gligor, Sandu și Berar absentând motivat.

Au mai fost și alte faze periculoase la buturile „alb-negrilor”. Banyoi a șutat periculos în două rânduri, odată chiar în bară, iar portarul Costea a avut și el câteva intervenții bune la finalizările lui Șimăndan, Prună și Nagy.

În repriza a doua, lipovanii au schimbat aproape integral „garnitura”, iar belenii au ieșit la joc punând probleme serioase în primul sfert de oră al reprizei secunde. Boldiszar a lovit transversala din lovitură liberă de la 17 metri, Pădure fiind bătut, iar Morar a șutat din afara careului mare la un metru de vinclu.

Și, a venit minutul 60. Coraș a făcut fault de „galben” și, după ce Ardelean l-a mai sancționat cu unul pentru proteste, beleanul a fost eliminat. În acel moment, antrenorul Filipaș i-a solicitat „centralului” ca  jucătorul său să rămână pe teren întrucât mai avea pe margine doar doi copii de 14 ani, dar fără succes. Mircea Ardelean a rămas ferm pe poziții, spunând că se va retrage la vestiare dacă fundașul Cosmin Coraș nu iese pe margine, iar în aceste condiții antrenorul belenilor a decis să-și retragă echipa de pe teren.

Sigur, nu putem ignora „istoricul” belenilor cu Mircea Ardelean din turul campionatului, existând destule episoade invocate de Filipaș la capitolul erori de arbitraj. „Din păcate și noi am făcut o greșeală, jucătorii mei nu au venit cu apărărători și, cu toate că cei de la Lipova ne-au solicitat să nu intrăm tare să nu se producă accidentări, situația a fost inversă. Mai mulți jucători de-ai mei au suferit accidentări, fundașul central Călăcean părăsind, de exemplu, jocul după doar 20 de minute. Mai mult decât atât, centralul Ardelean nu a sancționat cu galben intrările cu talpa ale lui Nagy în două rânduri, nu a dus mâna la buzunar nici măcar la faultul asupra lui Călăcean, care a ieșit cu sânge pe picior, nici la faultul lui Sulea cu antebrațul asupra lui Coraș, când acesta a ieșit la marginea terenului cu sânge la nas. În schimb, a găsit de cuviință să ne arate că el este divizionar și la un meci de pregătire și nu a avut înțelegere în a-l lăsa pe Coraș să continue după un galben luat pentru proteste la neacordarea de cartonașe la faulturi și un fault la limita sportivității. Am avut doar juniori pe bancă, ar fi trebuit să introduc un copil de 14 ani și nu mai aveam soluții de refacere a apărării. Fără cei doi fundași centrali ieșiți din joc nu ne puteam prezenta onorabil contra experimentaților adversari, care au și intrat cu o garnitură proaspătă după pauză. Totuși era un meci de pregătire, nu un meci de Champions League, putea și <<centralul>> să fie mai înțelegător. Cu toate acestea, am achitat banii arbitrilor pentru prezență, dar nu pentru prestație. Asta este, poate era mai bine să jucăm fără ei, ne cerem scuze adversarilor că le-am stricat un pic jocul de pregătire, dar ce să facem dacă ni se administrează și la un meci de antrenament lecții de arbitraj, de la un <<central>>, care în campionat ne-a fluierat defavorabil și ne-a dezavantajat clar la partidele tur-retur cu Păuliș. În altă ordine de idei, ne-am reunit zilele trecute, am reușit să ne întărim cu doi portari, Costea, de la Pilu și Pușcaș, fost portar la Ineu și încercăm să ne pregătim pentru returul de foc ce ne așteaptă. Am stat bine cu Călăcean în teren, la gol a fost o greșeală elementară de marcaj, în rest am reușit să ne facem binișor jocul defensiv. În prima repriză, nu am contat în atac, ne-am precipitat și ne-am scăpat prea repede de minge. În schimb, cât s-a jucat în a doua repriză, am fost foarte periculoși, chiar la un pas de gol la lovitura liberă a lui Boldiszar. Ne vom pregăti mai departe, avem și un cantonament la Moneasa la mijlocul lunii februarie, sper să arătăm bine în această primăvară”, a spus Costel Filipaș, antrenorul belenilor.

Sigur, după antrenamente cu caracter preponderent fizic, lipovanii nu au fost foarte proaspeți pentru duelul cu belenii. Dar Flavius Sabău, care l-a avut alături pe „secundul” Ciubăncan, a remarcat și alte aspecte: „Nu prea am fost in ritm, nu am avut amplitudine foarte bună pe faza de atac. În schimb, defensiv a fost bine, mai ales în prima repriză, nu am lăsat spații deloc. Acesta este lotul, nu sunt chiar foarte mulțumit încă de randamentul tuturor. În special copiii de 2003-2004 mai au de muncit, dar sunt de perspectivă, îi antrenez în continuare. Astăzi sunt mulțumit de atitudine și de  munca din teren, mai vedem la următoarele partide cum evoluăm. Din păcate, Codoban este accidentat, are tendinită. Mă bucur că nu s-a anulat partida cu Sântana de miercuri, acum au antrenor și au confirmat jocul. Apoi, sâmbăta viitoare vom întâlni Curticiul”, a punctat tehnicianul principal al „șoimilor”.

Formații: 

Lipova, prima repriză: Buta (30 Pădure) – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, M. Popa, Simion, Șimăndan – Bicuschi, Banyoi.

Lipova, repriza a doua: Pădure – Polgar, A. Popa, Dolga, Stoin – Vlad, Aslău, Dobrean, Rusu – Sulea, Dragoș.

Beliu: Costea – Andrei Cohan, Călăcean, Coraș, Semeniuc – Onoc, Boldiszar – Morar, Purtan, Ruja -Popa. Au mai intrat: Țica, Pușcas, I. Cohan, Benea, Bartolov,

Arbitrii: Mircea Ardelean – Andreea Șușcă – Cristian Cășuț

 

Galerie foto Șoimii Lipova – CS Beliu

.https://www.flickr.com/photos/95487995@N07/albums/72157712928921916

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.