Lipova a revenit de la 0-2 la Ghiroda pentru al patrulea rezultat pozitiv la rând! Benga: „Fraieri de serviciu” v.s. Sabău: „Ambiție, căci fotbal nu s-a putut juca” + FOTO

Lipova a revenit de la 0-2 la Ghiroda pentru al patrulea rezultat pozitiv la rând! Benga: „Fraieri de serviciu” v.s. Sabău: „Ambiție, căci fotbal nu s-a putut juca” + FOTO

După cum avea să înceapă partida de la Ghiroda, cu goluri încasate în minutele 3, de la Baranyi și Budur, în minutul 17,  Șoimii Lipova părea să bifeze al patrulea eșec stagional. Timișenii chiar mai irosit două-trei situații bune, după care, însă, Sabău și-a băgat pe teren fundașii centrali și lucrurile s-au schimbat. Dolga chiar și-a readus echipa în joc chiar la ultima fază a primului act, pentru ca Istrate să-l copieze pe Baranyi și să înscrie imparabil dintr-o lovitură liberă la aceeași poartă.

2-2 a fost încă din minutul 59 și, în ciuda ocaziilor de ambele părți, a „murit” așa. „Un meci de o calitate foarte bună din partea ambelor echipe, spectaculos, în care vreau să punctez cu litere mari că suntem din nou fraierii de serviciu. Îmi pare rău să mă exprim așa, dar ăsta este adevărul pentru că doar din cauza noastră nu am luat cele trei puncte. Am făcut un egal pentru că în prima repriză, când am fost clar echipa mai bună, nu am mai marcat măcar un gol-două.  I-am surprins în multe momente cu cei de la Lipova cu un pressing ofensiv și am știut că doar așa putem să blocăm jocul lor de construcție ce  începe din zona 1. Apoi, am jucat pe tranziție pozitivă, am înscris două goluri și am avut încă două ocazii foarte mari. Puteam să facem 3,4-0 și jocul era închis. De asemenea, am făcut un cadou chiar la ultima fază din prima repriză și Lipova a intrat cu încredere în repriza a doua. Chiar au avut în plus față de noi la revenirea de la cabine, ne-au egalat și chiar puteau să câștige. Puteam să câștigăm și noi pe final la șutul lui Herci și câteva situații în zona porții. Sunt supărat pentru că muncim foarte mult și doar din prostia noastră nu suntem mai sus. Puteam avea cel puțin șapte puncte în plus, doar noi suntem vinovați că nu avem mai multe puncte. Într-adevăr, Ghiroda a luat primul punct contra Lipovei în Liga 3-a, dar trebuiau să fie trei puncte. Trebuie să fim realiști, am fost mult mai buni în prima repriză și dacă mergeam la 3-0, cu siguranță le era foarte greu celor de la Lipova să mai scoată ceva. Cât despre teren, ăsta e, altul nu avem deocamdată. Încercăm și noi să ne adaptăm, acesta este nivelul ligii a treia. De arbitraj nu m-ați auzit niciodată să vorbesc de arbitraj, dar în multe meciuri  am fost influențați. Poate lovitura liberă din care a venit golul de 2-2 a fost foarte ușor acordată, a fost mai mult o simplă simulare. Repet, nu înseamnă că arbitrii au stricat meciul, dar s-au făcut greșeli pe parcursul jocului, de o parte și de cealaltă. Fătă tentă, însă”, a spus Octavian Benga la finalul confruntării  cu vicecampioana en-titre în seria a IV-a a Ligii a 3-a.

Chiar dacă nu au câștigat, lipovanii ajung la 4 partide fără eșec. „Un punct câștigat, dar, atâta timp cât condițiile de joc sunt atât de proaste, despre fotbal nu am ce să vorbesc. Poate doar să-mi felicit echipa pentru atitudine, adversarul, de asemenea.  S-au întâlnit două echipe ce au muncit foarte mult pe un teren foarte prost, fotbal nu s-a putut juca”, a comentat Flavius Sabău desfășurarea partidei din județul Timiș.

Polgar și Prună (cu Lazea trecând la mijloc) au fost schimbați rapid pentru a le face loc lui Dolga și Bercu, doi fundași centrali de meserie. „După 10 minute mi-am dat seama că nu se poate pasa absolut deloc și atunci eram conștient că adversarul va juca cu mingi lungi. Evident, neputând să controlezi jocul cu posesie, automat veneau foarte multe mingi în careu. Practic, pe acest fond am primit și cele două goluri și atunci evident că am luat decizia să trecem la jocul cu doi fundași centrali care sar la cap, care au putere și care dau mingi lungi precise. În a doua repriză, am controlat ostilitățile, era vorba doar de determinare și noi am avut determinare. Nu am ce să îmi reproșez, doar hazardul cred că putea să facă diferența. Ambiția a fost și de-o parte și de alta și e foarte bine”, a adăugat tânărul antrenor al lui Lipova, care, după Hațegan, l-a debutat și pe Vlad Bicuschi: „E un fotbalist născut în 2003, de perspectivă, se antrenează cu noi de trei luni. Este un jucător pe care vrem să îl pregătim pentru anii următori”.

Vestea morții violente a lui Dan Ristin a trecut și granițele județului, stafful tehnic și cel de conducere al lipovanilor aflând chiar înainte de primul fluier cele întâmplate cu președintele lui VI-FE. „L-am cunoscut destul de bine pe Dan, ne-a fost adversar în Liga 4-a cu Felnacul, nu îmi vine să cred că nu mai e. Ce mai pot spune decât sincere condoleanțe familiei și că regret foarte mult ceea ce s-a întâmplat. Prea multe amănunte nu am, dar nici nu mai contează când un om bun, de fotbal, pleacă dintre noi. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească”


Galerie foto Ghiroda – Lipova 2-2

https://www.flickr.com/photos/95487995@N07/albums/72157711510048101


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.