Lipova a pierdut amicalul neprevăzut cu Ripensia, dar a pus destule probleme pe Bega!

Șoimii Lipova le-a dat o mână de ajutor celor de la Ripensia, care rămăseseră fără amical la ieșirea din cantonamentul de la Buziaș după ce Reșița nu și-a mai respectat angajamentul luat. În această dimineață, pe „Electrica”, timișorenii s-au impus cu scorul de 2-0, după reușitele semnate de Ion Vasluian (min. 6) și Emmanuel Ernest (min. 53, direct dintr-o lovitură liberă la care Buta a avut vina sa).  Atacantul liberian e sosit de la Rapid a semnat chiar astăzi cu trupa de Bega, ca și internaționalul moldovean, Dan Taras (mijlocaș ofensiv).

Analiza transferurilor  verii

Pentru Lipova au debutat și ultimele transferuri, Suslak, Ban, Ghighilicea, Aldan, Bozian și Brad, dar și juniorii Bortiș (2003, Viitorul) și Pițuc (2001, Dumbrăvița), aflați în probe. Totodată, Dolga a revenit la echipă după o jumătate de an, iar Simion după 9 luni de la ruptura de ligamente. „Dolga și-a făcut treaba pe defensiv, mai are de muncă pe ofensiv. Simion s-a descurcat bine, nu se vede că a lipsit așa mult. Este profesionist, preocupat de viața sportivă și a făcut recuperarea foarte bine. La Ghighilicea i-am cerut să joace altceva decât era obișnuit și a avut două situații bune. Din păcate, s-a accidentat un pic, sper să nu fie întins tare ligamentul. Suslak este un jucător matur, se adaptează rapid, ca și Bozian, bineînțeles. Ban a fost o surpriză foarte plăcută, s-a mișcat foarte bine, a cerut mingea, s-a implicat. A avut o ocazie, două pase decisive, per ansamblu bine. Brad are tehnică bună, e rapid, mai are de muncit mult, dar e pe drumul cel bun. În fine, sunt sigur că Aldan va fi acel fundaș stânga ce ne va da echilibrul pe care l-am tot căutat în ultimele sezoane pe acel post”, a fost analiza lui Flavius Sabău în ceea ce-i privește pe noii sosiți, sau reintegrați în echipă.

Petruescu: „Greșelile tehnice le punem pe seama acumulărilor fizice și a căldurii”

Așadar, după 7-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, 1-2 cu Avântul Periam și 3-1 cu Phoenix Buziaș, a urmat un 2-0 cu Lipova. Ripensiștii au liber până luni seara, iar miercuri (ora 19) vor juca în meciul de prezentare al UTA-ei. „Aveam programat un singur joc cu cei de la Lipova, dar din cauza faptului că Reșița a declinat oferta noastră de a juca, am apelat la Lipova. O partidă bună, intensă din punct de vedere al ritmului  de joc, pe o căldură foarte mare. O primă repriză echilibrată, cu un ritm de joc mai bun, probabil și din cauza temperaturii mai scăzute. În repriza a doua am făcut foarte multe greșeli tehnice, neprovocate, dar le punem pe seama acumulărilor fizice și a căldurii. Cu siguranța săptămâna viitoare vom câștiga în prospețime”, a mai Cosmin Petruesscu pentru liga2.prosport.ro.

Sabău: „După doar trei antrenamente, nu puteam să le cer prea mult jucătorilor”

Pentru lipovani a fost primul test al verii, după reunirea de luni seara. De altfel, amicalul le-a venit peste mână „șoimilor”, care fizic nu se pot compara cu o formație ce are în spate aproape trei săptămâni de pregătire. „Nu a fost programat ca meci de pregătire, noi avem doar trei antrenamente făcute, dar am onorat solicitarea lui Cosmin Petruescu. Aveam programat meci cu Ripensia sâmbăta viitoare, tot pe Electrica. Practic, noi am făcut un antrenament, nu l-am tratat ca pe un meci în adevăratul sens al cuvântului. Înainte, am făcut un antrenament de forță, apoi fiecare jucător a primit 45 de minute și am încheiat cu o alergare aerobă. Tactic, nu am avut ce să le cer, sunt mulți jucători noi, am jucat 4-4-2-ul clasic și am încercat să aplicăm doar tema săptămânii, principiile posesiei.  A fost o implicare bună a tuturor, au încercat să aplice principiile posesiei, au ținut de minge. S-au făcut și greșeli, suntem la început, avem timp și multe lucruri de reglat. Am avut o primă ocazie bună prin David Ciubăncan, apoi Ban a șutat peste poartă, Filimon pe lângă, au fost destule acțiuni pe flancuri finalizate cu centrări. O ocazie foarte bună a avut și Ghighilicea, care a reluat cu capul pe lângă poartă. În repriza a doua, Bozian a finalizat de la 16 metri peste poartă, iar cea mai mare ocazie a fost la o lovitură liberă trimită de Bozian la bara a doua, de unde Trabalka a reluat cu capul din 3 metri, în plasa laterală. Adversarul a mai avut pe lângă goluri o bară transversală după un șut de la 35 de metri și acțiuni pe zone laterale finalizate cu centrări în careu. Urmează o săptămână de acumulări fizice, iar tactic încercăm să lucrăm la sistemul 4-3-3, iar sâmbăta viitoare jucăm din nou cu Ripensia cu o altă abordare și tematică”, a mai explicat Sabău.

Formații:

Ripensia: Mosoarcă – Sturzu, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi, Vidrăsan – Degău, Golda, Vasluian – Sokovic. Au mai intrat: A. Macrițchii, Rogac, Fridrich, V. Macrițchii, Coulibaly, Stoica, Ene, Piftor, Ernest, R. Ciurel, Brașoveanu, S. Dan

Șoimii Lipova (prima repriză): Iliescu – Hațegan, Polgar, A. Popa, Stoin – Ban, Simion, Suslak – Ghighilicea, Ciubăncan, Filimon.

Șoimii Lipova (repriza a doua): Buta – Borțiș, Pop, Dolga, Aldan – Bozian, Salhi, Vlad – Gavrilă, Trabalka, Brad. A mai intrat: Pițuc

2 comentarii


  1. O echipa a doua la UTA ar trebui sa aibă la liga a treia vreo 4 oameni ca Suslak, Bozian, sa crească juniori numai de perspectiva, fără rebuturi care au loc numai la juniori. De asemenea la cei patru un portar. Sa fie plătiți ca titulari profesori. Ar fi cheltuiala dar poți baga imediat un junior la echipa mare. Cheltuiala tot e, și fără nici un rezultat. Asta dacă se dorește jucători de la sursa proprie și cu posibilitate de vânzare.

    Răspunde

    1. UTA nu va avea echipa a doua, nici in Liga 3 nici in Liga 4

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.