Lipova a murit frumos la Deva în semifinala barajului de promovare în Liga a 2-a! Nanu: „Nu mă așteptam să suferim după 2-0” v.s. Abrudean: „Avem mari regrete”

Lipova a murit frumos la Deva în semifinala barajului de promovare în Liga a 2-a! Nanu: „Nu mă așteptam să suferim după 2-0” v.s. Abrudean: „Avem mari regrete”

CSM Deva a trăit periculos pe finalul semifinalei barajului de promovare în Liga a 2-a, cu Șoimii Lipova, dar și-a atins scopul, finala cu CSM Reșița. Echipa lui Ștefan Nanu părea să controleze situația, cu un dublu avantaj luat pe tabelă, prin reușitele semnate Al. Popescu (min. 47) și Bedea (min. 68), dar vicecampioana seriei a 8-a a Ligii a 3-a a revenit în joc prin Giosu (min. 74) și Gavrilă (min. 82), însă rezultatul final de 2-2 nu i-a fost suficient pentru prelungiri. Miercuri, formația de la poalele cetății se impusese cu 1-0 la Lipova și câștigă dubla cu scorul general de 3-2.

Nanu: „O calificare muncită și meritată”

Antrenorul devean recunoaște că nu se aștepta să tremure pe final în fața unei echipe pe care a dominat-o din punct de vedere tactic în majoritatea minutelor din dubla acestei săptămâni. „O calificare muncită și meritată, îi felicit pe băieți. Azi am suferit după 2-0, nu mă așteptam să suferim atât de mult în ultimele 20 de minute. Este important că a fost o calificare frumoasă și prin acest final cu adversarul care ne-a dominat. Puteam închide jocul și la 2-2, când a scăpat Pencea singur și putea să marcheze.  Azi a fost un joc frumos, am avut 2-0, ne-am văzut cu sacii în căruță și am făcut un pas înapoi. Eu nu le-am spus să facem pasul înapoi, nu știu de ce l-am făcut, a fost probabil dorința de a conserva rezultatul. A fost și accidentarea lui Dănăilă, care avea mari probleme la picior. Am suferit, dar suntem o echipă frumoasă, muncitoare, cu probleme la banca de rezerve, cu mulți copii. Nu am un lot cum mi-aș dori ca să pot face schimbările necesare. În finala pentru promovare, Reșița pleacă cu prima șansă, dar avem și noi șansa noastră. Am încredere în băieți, putem face o surpriză și să promovăm”, a spus Ștefan Nanu.

Înainte de returul cu Lipova, devenii au primit vizita primarului Florin Oancea, care i-a asigurat că vor avea toate condițiile dacă vor obține promovarea în Liga a 2-a. Meciurile decisive pentru CSM vor avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18, la Deva, respectiv miercuri, 7 iunie, de la ora 17,30, pe arena „Mircea Chivu”, din Reșița.

Abrudean: „Astăzi am avut mare ghinion, dar am satisfacția că am crezut în șansa noastră”

Dincolo, Lipova încheie un nou sezon fără să-și îndeplinească visul promovării, pe care îl tot îl are de 4 ani încoace. Șoimii au făcut finaluri de meci bune contra Devei, dar a fost insuficient pentru a accede în finala cu Reșița. „Ne pare foarte rău că nu am reușit să ne calificăm mai departe. Am început jocul în forță, având în primele 15 minute două ocazii mari prin Modan și Popovici care au șutat milimetric pe lângă paortă din poziții bune, ținându-ne adversarul departe de poarta noastră. Cel puțin după partida de astăzi avem mari regrete, datorită faptului că la numărul de ocazii și după aspectul jocului meritam cu prisosință. Pe lângă cele două goluri marcate, în ultimele 20 de minute am nimerit de patru ori barele, de câte două ori prin Modan și D. Pop, am mai avut două ocazii rarisime ale lui Modan din apropierea porții și un penalty clar neacordat la faza în care Crăciunesc are un atac întârziat în careu direct pe tibia lui Modan, în fața arbitrului (foto cu tibia lui Modan).

Cu excepția fazelor la care am primit cele două goluri, jucătorii merită felicitați pentru maniera în care au abordat partida. Am satisfacția că am crezut împreună cu toții, cei din interiorul echipei, în șansa noastră, iar astăzi într-adevăr am avut un mare ghinion. Până la urmă și șansa sau ghinionul fac parte din fotbal, iar nouă acum nu ne rămâne decât să fim mulțumiți de ce am realizat în acest sezon, unul extrem de dificil. Cred că ne-am făcut datoria cât am putut de bine și, din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important aspect. În numele echipei vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor, oamenilor din jurul echipei, domnului primar Florin Pera și domnilor și doamnelor consilieril locali, conducerii clubului, în mod special lui Radu Pop care este inima și sufletul acestui club. Le mulțumim pentru sprijinul acordat, la rândul nostru am încercat să le răsplătim eforturile și încrederea prin rezultalele noastre. Repet, din punctul meu de vedere, cred că pentru echipa Șoimii Lipova a fost un an bun”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul lipovanilor

CSM Deva – Șoimii Lipova 2-2

1-0 (min. 47): Corner Stelea la colțul scurt, Buta boxează slab, incomodat de un fundaș, Alexandru Popescu împinge mingea în plasă din doi metri

2-0 (min. 68): Contraatac Popescu, pasă printre fundași la Adrian Bedea care singur cu Buta marchează din 10 metri

2-1 (min. 74): O minge aruncată în careu, Denis Giosu reia din drop de la 12 metri, la colțul lung

2-2 (min. 82): Andrei Gavrilă a șutat imparabil de la 20 de metri ușor lateral dreapta

Formații:

 Deva: Bădescu – Vișan, Iordache, D. Creciunesc, Doboș – Iana, Bedea, Fl. Stelea (87 Pencea), Bloj – Al. Popescu (77 Kelemen), Dănăilă (72 Țoiu). Rezerve neutilizate: Frumuzache – Chitimia, Branea, Neagoe, Maroșan, Opriș. Antrenor:Ștefan Nanu

Lipova: Buta – D. Petruț (46 Clej), Sabău, A. Popa, Giosu (74 Pamfile) – Gavrilă, Jichici (50 D. Pop),  Susan – Popovici, Modan, D. Rusu (46 O. Bulza, 86 Angheli). Rezerve neutilizate: Bujor – Chelea, Cristiu, Nagy.  Antrenor: Adrian Abrudean

Arbitri: Cătălin Busi – Florin Păunescu (ambii din Râmnicu Vâlcea), Daniela Constantinescu (Craiova), rezervă: Claudiu  Filip (Craiova)

Obsevatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca), Marin Iancu (Urziceni – Ialomiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.