Lipova a început anul cu „dușul rece” făcut în compania Periamului! Sabău: „Pe cine nu omori când trebuie, nu te va lăsa să trăiești” v.s. Stănache: „Diferența au făcut-o jucătorii cu experiență”

Lipova a început anul cu „dușul rece” făcut în compania Periamului! Sabău: „Pe cine nu omori când trebuie, nu te va lăsa să trăiești” v.s. Stănache: „Diferența au făcut-o jucătorii cu experiență”

Seria a VIII-a a Ligii a 3-a s-a reluat cu o mare surpriză. Nou-promovata Avântul Periam, a șaptea forță a campionatului, a făcut un meci ordonat pe terenul viceliderului Șoimii Lipova, a ținut de rezultatul alb timp de 74 de minute, când Răzvan Trandu a prins o  execuție de zile mari (voleu în vinclu de la 15 metri) și trimis toate punctele în județul Timiș. Cel puțin deocamdată, rezultatul nu îi creează mari neplăceri trupei „alb-albastre”, care stă bine pe locul 2, ținând cont și de faptul că ACS Poli a slăbit mult , doar că rivalii de la Crișul se pot distanța la 5 puncte în fruntea clasamentului.

Sabău: „Am mai văzut 100 meciuri din astea, obiectivul rămâne clasarea pe unul din primele două locuri”

La final, Flavius Sabău a acuzat lipsa de eficacitate a echipei sale împotriva unui adversar ce nu ar fi trebuit să-i facă probleme. „Mi se pare un meci clasic de fotbal din care vreau să înțelegem un aspect, pe cine nu omori când trebuie, nu te va lăsa să trăiești. Până la urmă ăsta este fotbalul, am văzut meciuri din astea 100, la orice nivel. În momentul în care nu reușești să fructifici și să îți creezi avantaj pe tabelă, se întâmplă să prindă un adversar execuția vieții și pierzi. Aici trebuie să ne corectăm foarte bine, să fim mult mai eficienți și să marcăm, să punem mai mare presiune pe careu. De pasat am pasat, dar nu am fost periculoși în ultimii 30 de metri”, a spus tehnicianul Lipovei.

Înaintea acestui meci, președintele Radu Pop susținea că i-a pus la dispoziție antrenorului său atacanții solicitați, dar cel puțin astăzi Paulevici și Trabalka au fost destul de șterși, dând impresia că încă nu au intrat în mecanismele echipei. „Nu putem să fim la un nivel foarte înalt de omogenitate, dar mă așteptam la mai mult, pentru că am jucat cu un adversar mai modest. Împotriva unei formații mai bune, poate mă așteptam să intrăm mai greu în joc, dar cu o echipă de genul ăsta, care s-a concentrat doar pe faza defensivă, trebuia să pătrundem mai mult în zonele laterale, să forțăm careul mai mult. Acum nu e nici o tragedie, e foarte important cum gestionăm și trecem mai departe peste astfel de momente. Orice punct contează și deja am pierdut trei. Eu tot timpul am transmis că primul obiectiv al echipei este să prindem primele două locuri, trebuie să rămânem mereu conectați la asta”, a adăugat tânărul tehnician al „șoimilor”.

Tehnicianul celor de la Periam susține că diferența au făcut-o, în cele din urmă, jucătorii cu experiență, jucători care le cam lipsesc lipovanilor. „Într-adevăr, noi suntem o echipă tânără, dar una cu potențial foarte, foarte ridicat și mă așteptam evident să punem în valoare chestia asta. Ei au câștigat pentru că au prins o execuție bună, nu știu cine a dat gol, posibil să fie un jucător experimentat. Eu spun altceva. Kevin (n.a. Trabalka), Dragan (n.a. Paulevici), chiar și Ardelean sunt atacanți care nu prea au jucat în ultima perioadă și le trebuie un pic de timp să se acomodeze, să intre în ritmul jocului. În mare măsură ce m-a deranjat este că pe ultimii 30 de metri nu am avut viteză de joc și nu am forțat mai mult”, a încheiat Sabău, care are o săptămână în față să-și pregătească echipa de vizita la Timișoara, pentru duelul cu ASU Poli.

Stănache: „Fotbalul tot timpul te răsplătește când joci cu dăruire și ambiție”

Cu victoria obținută pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, Avântul Periam se îndepărtează de „zona roșie”. „Am plecat cu șansa a doua, știam ce adversar întâlnim, știam modul lor de pregătire. Lotul îl cunoșteam destul de bine, mai ales că avem și un jucător dat aici, pe Paulevici. Din fericire pentru noi, am reușit să facem un joc bun, să ne respectăm sarcinile trasate în timpul săptămânii și fotbalul tot timpul te răsplătește când joci cu dăruire și ambiție. Lipova este o echipă bună, foarte bună, dar părerea mea este că diferența la meciul de astăzi au făcut-o jucătorii cu experiență. În echipa mea am avut trei jucători de mare experiență, Mânecan, Trandu și Tulcan, plus Artimon care a jucat în Liga a doua atâta timp, pe când la ei nu știu să aibă jucători care chiar au jucat atât de mult în ligile superioare. Trandu a jucat chiar în Liga 1, la Poli și Rapid, eu zic că am făcut diferența prin experiență și prin maturitatea jucătorilor”, a spus Marius Stănache, antrenorul Avântului.

Dragan Paulevici a venit la Lipova chiar de la Periam, dar timișenii au compensat cu doi fotbaliști experimentați în atac, Trandu și Tulcan. Obiectivul echipei rămâne neschimbat, salvarea. „Paulevici este un jucător care are niște calități fantastice, îi mai trebuie puțin simțul porții și poate fi un jucător foarte bun de Liga a 2-a. L-am înlocuit cu Tulcan, care are experiență, are 35 de ani, este și antrenorul meu secund. L-am luat mai mult să mă ajute de pe banca tehnică, dar a jucat bine în amicale și a trebuit să-l bag. Obiectivul nostru din start a fost să rămânem în Liga a III-a și să formăm un nucleu și o echipă frumoasă. Se observă că nu am făcut multe schimbări de la Liga 4-a, numai jucătorii care nu și-au mai dorit să facă parte din lot sau care au avut alte probleme au plecat, în rest am rămas pe același nucleu. Avem o conducere care ne înțelege și noi am înțeles conducerea, avem probleme financiare și am renunțat la o lună de salarii. E normal să facem și noi sacrificii, fac și ei pentru noi și atunci chiar avem o atmosferă destul de bună”, a mai punctat Stănache, care rămâne neînvins în duelul cu Sabău și Lipova, după ce scorul turului a fost 1-1.

Galerie FOTO, semnată Costel Șerban, Lipova – Periam 0-1

3 comentarii


  1. Dle Guardiola te rog frumos sa ne explici schimbarile tarzii si foarte prost facute … de ce dupa prima repriza cand nu ati avut nici o ocazie clara nu ati mutat cu pruna in mijlocu terenului … si nu ati introdus nici un jucator pe viteza in fata pentru dezechilibru … ( vlad introdus in min 92 … mai mult ati tras de timp ) . De pe banca nici o reactie inafara de acel Da..DA..Da si voi nu ati avut o ocazie .

    Răspunde

  2. Domn profesor,ar trebui sa-ti vezi de echipa ta și nu sa arunci cu, cuvinte la.adresa adeverasilor ,gen” execuția vietii” ,vezi ca băiatul ala cu execuția vieții îl.gaeesti pe youtube,cu alte execuții ale vieții, cu meciuri în liga 1,cu 3 promovari în liga 1,pe cand tu …maxim liga 3… rezolva-ti probleme tale cu echipa si nu lua din meritele jucătorilor care au muncit pentru fotbal,chiar dacă acum îl practică din placere.( după 12 ore de munca) . Numai bine, succes!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.