Lipova a fost peste Pecica în derby și e lider cel puțin până mâine! Sabău: „Nu am fructificat ocaziile ce ne puteau face meciul mai liniștit!”

Lipova a fost peste Pecica în derby și e lider cel puțin până mâine! Sabău: „Nu am fructificat ocaziile ce ne puteau face meciul mai liniștit!”

Șoimii Lipova a primit o replică foarte bună de la conjudețeana Progresul Pecica, o formație lovită de destule probleme de lot. Diferența pe tabelă a fost minimă, făcută de Prună,  care a urmărit o minge șutată de Gherasim și respinsă cu dificultate de Dagău, însă rezultatul putea fi mai rotund, însă și oaspeții au avut destule șanse să înscrie măcar o dată.

Bucuria „alb-albaștrilor” a fost mare la final, căci, în urma victoriei de azi, sunt noii lideri. Asta cel puțin până mâine, când joacă Dumbrăbvița și Crișul, însă oricum „șoimii” nu mai pot părăsi podiumul la finalul rundei cu numărul patru a Ligii a 3-a (seria a 8-a). „Din păcate, nu am fructificat ocaziile avute, care ne puteau face meciul mai liniștit. Evident, în momentul în care dai numai un gol, orice minge aruncată în careul tău este presiune. Într-adebăr, au dat și ei două bare din două faze fixe, dar pe joc pozițional nu ne-au pus nici un fel de probleme. Nu mă așteptam neapărat la un joc mai bun, nici măcar să avem azi mai multe ocazii, dar, în schimb, îmi doream să marcăm mai mult. Am avut trei situații foarte clare și nu am înscris, e o problemă mai veche a noastră, pe care trebuie să o rezolvăm dacă vrem să rămânem sus în clasament. Acum suntem acolo unde ne așteptam să fim și pentru care muncim și investim foarte mult. Etapa viitoare, la Dumbrăvița, va fi un moment al adevărului. Dacă vom câștiga, trecem pe locul 2 sau chiar pe unu, este un derby foarte important așa cum a fost și cel de astăzi.”, consideră Flavius Sabău, antrenorul lipovanilor.

Pecicanii își doreau foarte mult un rezultat pozitiv pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, dovadă că antrenorul Dan Stupar a fost foc și pară pe unii dintre elevii săi la finalul meciului. „Cred că Pecica vrea să rămână sus. Orice antrenor, orice jucător iși ia salariul pentru a face performanță, cu atât mai mult împotriva noastră, care avem un obiectiv măreț. Toată lumea se mobilizează împotriva noastră nu doar Pecica”, e explicația lui Sabău.

Dacă în disputa cu ACS Poli Petre Șimon a intrat în partea a doua, astăzi golgheterul UTA-ei Under 19 în Liga Elitelor a fost titular, iar spre finalul disputei a debutat și Andrei Gavrilă, un alt fotbalist al generației antrenate până în vară de Sandu Gaica, Adi Ungur și Mihai Petcuț. „Sunt jucători de calitate și regula Under îi ajută foarte mult. Mă bucur că au ajuns la noi, sper să crească de la etapă la etapă, nu e chiar simplu nici pentru ei la impactul într-o competiție de seniori”, a încheiat tehnicianul Lipovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.