Fizioterapeutul Petrică a trăit bucuria promovării în Liga 3-a pentru al doilea an consecutiv: „S-a muncit enorm, în condiții de Liga 2-a”

Fizioterapeutul Petrică a trăit bucuria promovării în Liga 3-a pentru al doilea an consecutiv: „S-a muncit enorm, în condiții de Liga 2-a”

Coincidență sau nu, Șoimii Lipova a câștigat toate meciurile oficiale de când stafful a fost completat cu fizioterapeutul Călin Petrică. Acesta a intrat în fotbal în sezonul 2013-2014 la UTA, pe vremea când clubul era condus de Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian, dar nu a schimbat eșalonul după falimentul vechii societăți „roș-albe”. A trecut la Șoimii Pîncota și a rămas pe „baricade” până când Angelo Massone a împins clubul spre colaps. În câteva ocazii, Petrică a condus antrenamentele foștilor jucători ai Pîncotei, dar asta și pentru că a început să se specializeze și ca preparator fizic tocmai în Spania, la Rayo Vallecano. Intrarea i-a făcut-o Ionuț Popa, cel care l-ar dori și acum la ACS Poli, totul aflându-se – deocamdată – la nivel de discuții. „Atât la începutul anului trecut, cât și al acestuia, am petrecut câte trei săptămâni la Rayo, unde am asimilat noțiunile pregătirii generale fizice. Am încercat să mai fur meserie și de pe la antrenorii cu care am lucrat până acum, sperând ca într-o bună zi să împletesc meseria mea de bază, kinetoterapia cu cea de preparator fizic”, ne-a mărturisit Petrică.

Chiar dacă nu a activat la Lunca Teuz Cermei stagiunea trecută, fizioterapeutul a dat o mână de ajutor în returul barajului cu Feleacu lui Rusu et. comp., care s-au dovedit mai proaspeți în prelungiri și au tranșat duelul pentru promovare. Anul acesta,  la Lipova, a avut un rol și mai important, colaborând la perfecție cu Bogdan Hetco, cel revenise la echipă după numai o lună de zile de încercare eșuată la Centrul de Excelență de la Buzău. „În iarnă, Lipova m-a contactat în ideea de a acoperi golul lăsat de Bogdan, care ar fi trebuit să lucreze ca și preparator fizic pentru Federația Română de Fotbal. El a venit înapoi și cred că am făcut o echipă bună împreună în această primăvară. Jucătorii noștri au stat foarte bine la capitolul pregătire fizică, iar acest lucru s-a văzut cu ochiul liber și la barajul cu Diosigul. S-a muncit mult pe toate planurile, dar trebuie spus că am și beneficiat de condiții de Liga 2-a, chiar și peste acestea. De exemplu, la UTA sau Pîncota, fotbaliștii nu au avut vitaminizarea sau condiții de refacere precum la Lipova. Ca să nu mai vorbesc despre materiale didactice sau echipament sportiv. Dacă antrenorul Flavius Sabău a spus că echipa a arătat ca una de Liga 3-a, ca și condiții oferite de conducere, eu zic că am stat și mai bine. Nu e puțin lucru să termini o jumătate de an, 20 de meciuri, doar cu victorii, majoritatea dintre ele câștigate destul de clar. Sunt convins că ne vom descurca și mai sus, chiar bine de tot”, a mai spus Călin Petrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.