Etapa inaugurală a returului Ligii a 3-a vine la pachet cu primul derby arădean: Todea debutează oficial la Sebiș împotriva liderului din Lipova!


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/profan/public_html/soimiilipova.ro/wp-content/themes/envince/library/ext/get-the-image.php on line 642

Peste două zile se joacă din nou pe puncte în Liga 3-a. Seria a IV-a chiar debutează cu un derby arădean cu conotații la vârful clasamentului. Șoimii Lipova ajunge la Sebiș din postura liderului și dă peste o formație cu câteva necunoscute. În primul rând, vorbim de noul stil de joc implementat de Cristian Todea, antrenorul ales de conducerea clubului de pe Crișul Alb după despărțirea de Călin Cojocaru. Apoi, sunt câteva achiziții ce nu au putut fi urmărite nici măcar în partidele de verificare și asta pentru că au semnat cu Naționalul de abia la începutul acestei săptămâni.

Vorbim despre bihorenii Forizs, Dărăban, Bartok și Ember, care se adaugă altor întăriri precum Teședan, Lezeu, Onuțan sau Mateucă ce trebuie să facă uitate plecările lui Pintea, Dumitrache, Ankomah, Stepancev, Mărgărit sau Bi Nene, dar și accidentările lui Poștoarcă sau Onțel. Cert este că însuși căpitanul echipei vorbește despre o postură mai puțin obișnuită la Sebiș. „Vrem să scoatem maxim din fiecare meci chiar începând de cel de vineri, cu Lipova, dar, pe de altă parte, trebuie să fim și realiști. După ultimele plecări, iar de când sunt eu la echipă ne-am cam despărțit de 11-12 jucători buni, nu mai avem forța din sezoanele trecute și chiar cea din toamnă. De exemplu, în stagiunea precedentă, cred că eram la aproape același nivel cu Șirineasa sau Reșița, acum este cu totul altceva. Avem mulți fotbaliști tineri, care încă trebuie să confirme în Liga 3-a, dar și omogenitatea echipei are de suferit. Nici Cristi Todea nu a avut destul timp la dispoziție să pregătească acest start, unii fotbaliști au venit târziu, alții pe care i-a antrenat din ianuarie încoace au plecat și, peste toate, au mai intervenit și probleme legate de accidentări. Chiar și eu am fost bolnav o bună bucată de timp, practic mă antrenez normal de vreo două săptămâni, îmi va trebui ceva timp până voi atinge potențialul maxim. Dar, repet, asta nu înseamnă că cei care vom intra pe teren vineri contra Lipovei nu vom da totul din noi, mai ales că avem de luat și o revanșă față de meciul din tur. Atunci am condus și am pierdut cu goluri luate în minutele 90 și 91. Așadar, chiar dacă strict fotbalistic plecăm cu șansa a doua, ambiția ne poate aduce un prim rezultat pozitiv în acest retur. Întâlnim liderul pe teren propriu și vrem să demonstrăm cu toții că ne putem ridica la nivelul lui”, susține Marco Enciu.

Fără îndoială, Lipova a optat pentru o cu totul altă strategie în această iarnă, de altfel normală pentru cum au decurs lucrurile în campania de toamnă. Mutările au fost puține la nivel de lot, plecările lui S. Popa, Vasinc sau Iova fiind acoperite de Lazea, Istrate sau Banyoi. Calitate și mai ales potențial au și juniorii Creța, Nagy, Obrad, Dardai (UTA), Gherasim (Astra II) sau Marton (Voluntari), însă de acum „șoimii” trebuie să fie ceva mai concreți față de ultimele partide de verificare, încheiate fără succese. „Ne-am pregătit bine în această iarnă, cantonamentul a fost foarte bun. Din păcate, meciurile de pregătire nu au ieșit așa cum le-am plănuit din punct de vedere tactic, capriciile vremii și starea terenurilor nu ne-au avantajat, dar acum, odată cu meciurile pe puncte și venirea primăverii cred că vom arăta același fotbal ce ne-a adus satisfacții în toamnă. Când am venit în vară la Lipova, nu mă așteptam ca la finalul turului să fim primii într-o serie cu echipe de tradiție sau dintre acelea care și-au propus clar promovarea încă din start. Dar, în general echipele arădene au fost în formă maximă, în luptă pentru primul loc. Vineri, dăm piept cu una dintre ele și suntem sigur că ne așteaptă un meci greu. Suntem la curent cu modificările lor de lot și de pe banca tehnică. De exemplu, Ember este un fotbalist experimentat care nu trebuie lăsat să șuteze din preajma careului, iar antrenorul Todea are experiența sa de mare fotbalist de primă ligă, plus că a stat pe bancă la UTA în Liga 2-a în campionatul trecut. Sigur că sebișenii, jucând acasă și date fiind pozițiile din clasament, vor da totul pentru a porni bine și a recupera din punctele pierdute și de aceea eu cred că sunt favoriți în această partidă. Noi vom juca așa cum am făcut-o până acum, la victorie. De fapt, toate meciurile le tratăm cu seriozitate și în același mod, indiferent de adversar, pentru că vrem să arătăm că suntem fotbaliști și merităm să sperăm la promovare”, spune Mădălin Popa, vicecăpitanul lipovanilor.

Pentru derby-ul de vineri, de la ora 15, Naționalul nu va putea conta pe Ruță (suspendat), în timp ce Goșa și Bartok sunt incerți. Accidentați în tabăra Lipovei, mijlocașii Poiană și Dobrean vor fi înlocuiți în primul „unsprezece” de achizițiile Istrate și Lazea.

Formații probabile:

Sebiș: G. Gakos – Onuțan, Pîslaru, Lezeu, Forizs – Ember, Teședan – Mateucă, Szekely, Vereș – Enciu (Susan).

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Istrate, M. Popa, Lazea, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Un comentariu


  1. In mod sigur National Sebis nu va juca cu formatia data probabila pe site !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.