„Eroii” cu Crișul recidivează în (pen)ultima finală: Unirea Sântana – Șoimii Lipova 0-2 + foto

„Eroii” cu Crișul recidivează în (pen)ultima finală: Unirea Sântana – Șoimii Lipova 0-2 + foto

Sub privirile a aproape 500 de spectatori, ce a făcut neîncăpătoare tribuna din Sântana, s-au întâlnit două dintre formațiile de calitate ale fotbalului județean. Ambele au practicat un fotbal bun, cu multe faze de poartă, demn de o ligă superioară. Până la urmă, a câștigat echipa mai matură și mai dornică de victoria ce o face în proporție de 90% campioană.

Fiindcă aveau neapărat nevoie de toate punctele, oaspeții au trecut din start la „cârma” jocului și și-au arătat clar intențiile de a marca. S. Popa a executat o lovitură liberă de pe stânga, Pașcu a reluat cu capul, dar Csurka a respins în corner. După executarea acestuia, mingea a ajuns în 8 metri la Calvin, care a reluat și el cu capul, dar un fundaș a respins de pe linia porții. Au urmat șuturi de la distanță, autori Trabalka, respectiv Capătă (în două rânduri), însă de fiecare dată balonul s-a dus pe lângă. Și Martin și-a încercat șansa dintr-o lovitură liberă, executată din unghi dificil, cu Bujor respingând de la colțul scurt. Până la pauză, Filimon, respectiv Martin au scăpat pe stânga, dar șuturile lor au trecut peste poartă. 0-0, scor la pauză.

Lipovanii au ieșit de la cabine mai motivați și au și marcat destul de repede. În minutul 52, Popa l-a deschis pe Trabalka cu o pasă filtrantă la limita offside-ului, iar fostul utist a tras de la marginea careului mare în stânga lui Csurka pentru 0-1. Unirea a avut reacție, dar tot prin șuturi de la distanță sau semi-distanță trimise de Capătă. Același golgheter al gazdelor a avut o mare ocazie la mijlocul părții secunde, când a reluat din 10 metri pe jos, dar Bujor a răspuns pe măsură. Și celălalt goal-keeper și-a făcut treaba la finalizarea lui Filimon, dar era faza ce anunța golul doi. În minutul 73, Filimon a executat o lovitură de la  30 de metri lateral dreapta, iar Pașcu a pus latul din 6 metri pentru un confortabil 0-2.

Sabău: „Merităm acest loc, numai eu știu cât am muncit”

A fost reușita ce a tăiat tot elanul „roș-negrilor”, iar elevii lui Sabău au controlat tactic ultimul sfert pentru un succes identic cu cel din derby-ul de la Crișul Chișineu Criș. Până și numele marcatorilor au fost respectate, doar ordinea, inversată. „Chiar dacă a lipsit Adi Piț, învoit pentru o problemă personală, nu s-a simțit. Cei care au intrat au dat totul din ei și și-au făcut datoria. Este presiune la meciurile cu miză mare, dar sunt frumoase. Dacă ai și valoare le câștigi, dacă nu…Ultima etapă este acasă, nu cred că putem pierde puncte cu Păulișul, pe terenul sintetic Șega. Acum chiar credem cu toții că vom termina pe locul 1 și mai credem că putem câștiga și finala Cupei României, pentru a face eventul. Mă bucur enorm de mult pentru toți oamenii din acest club. Le transmit lor, suporterilor, dar și adversarilor noștri că merităm acest loc. Numai eu știu cât am muncit, știu cât s-au sacrificat băieții pentru a se pregăti în condițiile în care mulți au și un servici și au făcut-o pentru satisfacțiile pe care le oferă fotbalul. Mă bucur că ideea de joc de posesie și atac am și reușit să o implementăm, pentru că de multe ori antrenorii pregătesc ceva și în teren iese altceva”, a spus Flavius Săbău, tehnicianul Lipovei, la finalul „ciocnirii” de la Sântana.

Formații:

Sântana: Csurka – Paven (75 Toader), Bodea, Vidac, Peia – Mateiu, Vuin, Josan – Martin (61 Marc) Capătă, Ginghină.

Lipova: Bujor – Kocsis (90 Pantea), Pașcu, Calvin, Tomuț – Gherghel, Bier, S. Popa (86 Simion), Filimon (90 Orza) – Vasinc (80 Bercu), Trabalka.

Arbitrii: Alex Gornic – Casian Băla, Sebastian Pantea.

Observatori AJF: Răzvan Cadar, Andras Mako.

Pentru a vedea galeria foto dați click pe link-ul de mai jos:

Galerie foto Unirea Sântana – Șoimii Lipova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.